©NDERNEMER
f#nlstartop
PODCAST MAKEN?
'In maart moesten
al onze klanten
hun deuren sluiten'
DELTA
deondernemer.nl
'Wij kunnen het menu aanpassen op basis het weer, de dag en de tijd'
Vanaf 1 juni kunnen we onze drankjes op anderhalve meter afstand bestellen. Als het aan
de ondernemers achter Gymeyes ligt via hun nieuwe kiosk. Het techbedrijf uit Den Bosch
lanceert een self serving-kiosk die horecagelegenheden helpt meer omzet te genereren.
Via self serving kiosk kunnen
gasten volgens scale-up
Gymeyes eenvoudig een hapje
of drankje bestellen en direct
afrekenen. Daarna hoeft een horeca-
medewerker deze alleen nog maar uit te
serveren op een aparte tafel. We kennen
de grote bestelzuilen al van fastfood
ketens als McDonald's, maar deze gaan
volgens de jonge ondernemers gepaard
met forse investeringen. Daarom bedacht
Mitchell Warmerdam (27), oprichter van
Gymeyes, hoe dit goedkoper en beter kon.
Overal in te zetten
Gymeyes is in 2018 gestart met een
videosysteem voor trampolineparken
waarmee bezoekers hun trucs filmen en
deze delen op social media. Het bedrijf
telt inmiddels meer dan honderd aan
gesloten locaties in zestien landen.
,,We zien bij veel parken dat er nog
grote winst te behalen valt in de horeca,
daarom besloten we de kiosk te ontwik
kelen," vertelt Warmerdam. Aanvankelijk
werd het product ontwikkeld voor
trampolineparken. Na de uitbraak van
het coronavirus kreeg de Brabander
al snel telefoontjes van andere horeca
gelegenheden, uiteenlopend van
bowlingbanen tot kinderparken en
grand cafés. De kiosk vergt namelijk
geen installatie en werkt op batterij,
waardoor het overal is in te zetten.
Horecaondernemers mogen bijna hun
deuren heropenen. Daarbij moet voldaan
worden aan de gezondheidsregels van
het RIVM en het kabinet. Het is een
uitdaging, want meer afstand in de
horeca houden, betekent minder omzet.
Twintig procent meer omzet
Daar probeert het bedrijf uit Den Bosch
verandering in te brengen. De kiosk zou
niet alleen sneller moeten werken dan
de traditionele manier van bestellen,
maar ook twintig procent meer omzet
opleveren. Volgens mede-eigenaar
Melvin Beemer zou dat komen doordat
het dynamische menu slimmer is dan
de ouderwetse papieren kaart. ,,Wij
kunnen het menu aanpassen op basis
van meerdere factoren zoals het weer,
de dag en de tijd. Daarnaast kunnen
we extraatjes in het menu promoten
die je broodje of kopje koffie nét iets
lekkerder maken."
Gratis test
Afgelopen jaar haalde Gymeyes een
investering op voor een internationale
expansie. Die plannen zijn snel over
boord gegooid, aldus Warmerdam.
,,In maart moesten al onze klanten
hun deuren sluiten, hierdoor waren
we genoodzaakt onze strategie aan te
passen. We hopen dat horecaonder
nemers snel hun omzet terugwinnen.
Daarom kan de kiosk gratis worden ge
test en rekenen we geen opstartkosten."
www.deradiofabriek.nl
ORDER
HERE
DELTA Puur Zeeuws Groen is 100% groene stroom die volledig in
Zeeland wordt opgewekt. Bijvoorbeeld door de zonnedaken van tientallen
Zeeuwse bedrijven. Vanaf nu krijgt u daar van ons standaard groen gas
bij. Een mix van biogas en C02-gecompenseerd gas waarmee u ook nog
een bijdrage levert aan het behoud van de Zeeuwse natuur.
In één klap volledig duurzame energie op de zaak!
deltaenergie.nl/zakelijk/groengas
PZ
Twintig procent meer
omzet met bestelkiosk
volg ons op nffloo1
We hebben voor de komende maanden
een nieuwe missie. We gaan de verhalen
vertellen van ondernemers die weer vol
energie en nieuwe ideeën aan de slag
gaan. Onder het mom van #NLStartop.
Met #NLStartop bieden we alle ondernemers de
inspiratie van elkaars verhalen en oplossingen.
Onder deze titel laten we samen met onze colle
ga's van DPG Media in print en online lezen, zien
en horen hoe de economische pols van Nederland
weer sneller gaat kloppen. Want ook al konden
mkb-ondernemers de laatste maanden vaak maar
weinig doen, ze zaten bepaald niet stil.
Nieuwe verdienmodellen in de horeca zijn vaak zo
succesvol dat ze na 1 juni blijven. Wij delen die
inzichten. Webshops zijn de online redding voor
veel winkeliers, die nooit meer zonder willen.
Wij laten zien waarom. De achtbaan waarin het
toerisme zich bevond (van reservering naar
annulering naar nog veel meer reserveringen ein
digt in een nieuwe werkelijkheid vol verplichte
maatregelen die veel creativiteit vereisen. De
beste ideeën komen bij ons aan bod. Autobedrijven,
garages en toeleveranciers merken dat de markt
langzaam aantrekt. Maar die markt is wel voorgoed
veranderd. Hoe gaan ondernemers daarmee om?
JE KLANTEN BEREIKEN
Nederland start op. En wij zijn er bij. Met verhalen,
video's en podcasts. En collega's van DPG Medfia
die klaar staan om ondernemers het platform te
bieden om hun klanten te bereiken.
Scan de
QR-code om
de inspirerende
verhalen van
andere onder
nemers te lezen
en bekijken op
deondernemer.nl
Workshop
Wat is de impact van een podcast?
Hoe vertel je - letterlijk - op een goede
manier het verhaal? En welke kansen
biedt dit voor je communicatiestrategie?
Met deze vragen ga jij aan
de slag in De Radiofabriek
tijdens de workshop
zakelijk podcast maken!
Mitchell Warmerdam (links) en Raymond van der Heiden van Gymeyes.
Dit is een wekelijkse uitgave van De Ondernemer De artikelen worden geschreven door de redactie van De Ondernemer, deels in samenwerking met betalende partners. Meer praktische tips en inspirerende verhalen? Ga naar deondernemer.nl