MENEER MEVROUW HAMERSMA
Garnalen-
frittata
EST
n
'■iïïmm
beeld die aansluit bij het zacht-
zoetige van de garnalen. Dan
wel een pientere, crispy en ver
kwikkende vinho verde die het
pepertje pareert. Of om het ex
tra feestelijk te maken een
droge mousserende wijn, een
Corpinnat, de naam waaronder
een tiental (voormalige)cava-
huizen zich heeft verenigd.
Daarmee distantiëren zij zich
van de cava-kiloknallers die de
reputatie van Spanje's be
roemdste mousserende wijn te
grabbel hebben gegooid. Nadal
is een van de producenten die
geen cava meer wenst te heten.
Wat hij maakt is superieur en
sinteldroog. Een mousse als een
voile. Sublieme zuren, levendig
zonder onstuimig te worden,
lichte bitters, schoon en zuiver.
,,Leuk om te toosten op Lon
don Loy'', zei mevrouw Hamer-
sma die uit haar tijd als juf niet
vergeten was dat het geven van
een gemeend compliment een
geweldige stimulans is.
10 g bladpeterselie,
fijngehakt
London Loy
(Carrera Culinair, €32)
Spanje. €16,00
(wit, mousserend)
cavabarcelona.nl
Pays d'Oc,
Frankrijk, €6,99
(wit)
Mitra
Voor 4-6 personen
6 eieren
1 limoen, rasp en sap
2 el manchegokaas,
geraspt
1 rode (rawit)peper,
fijngehakt (rawit is
wat pittiger dan
gewone peper)
200 g tijgergarnalen,
gepeld en schoonge
maakt
olijfolie, om in te bak
ken
boter, om in te bakken
Bereiding
1. Verwarm de oven voor
tot 200 graden.
2. Klop in een ruime kom
de eieren met wat zout
en peper los en voeg de
peterselie, rasp en het
sap van de limoen, man-
chego en de rawit toe.
Hak de helft van de tij
gergarnalen grof en voeg
ze samen met de hele
tijgergarnalen toe aan
het ei. Meng goed door.
3. Verhit wat boter en
olie in een ovenvaste pan
op middelhoog vuur en
schenk het ei-gamba
mengsel erin. Neem de
pan van het vuur en bak
de frittata in het midden
van de oven in 15-20 mi
nuten goudbruin en gaar.
4. Neem een pan met
een theedoek uit de
oven, laat kort even
afkoelen en schuif de
frittata dan op een bord
of serveerschaal.
Lekker met een frisse
groene salade en brood.
Mijn recepten,
van appeltaart tot
saotosoep
PREIGNES
LE VIEUX
Online
Nadal, Brut
Reserva,
Corpinnat,
Slijterij
Domaine
Preignes le Vieux
2019, Chardon-
nay 'Tradition',
Wijnspeciaalzaak
Quinta das Arcas
2019, Arca Nova,
Vinho Verde,
Portugal,
€6,59 (wit;)
Grapedistrict
ZATERDAG 30 MEI 2020 37