MENEER MEVROUW HAMERSMA Garnalen- frittata EST n '■iïïmm beeld die aansluit bij het zacht- zoetige van de garnalen. Dan wel een pientere, crispy en ver kwikkende vinho verde die het pepertje pareert. Of om het ex tra feestelijk te maken een droge mousserende wijn, een Corpinnat, de naam waaronder een tiental (voormalige)cava- huizen zich heeft verenigd. Daarmee distantiëren zij zich van de cava-kiloknallers die de reputatie van Spanje's be roemdste mousserende wijn te grabbel hebben gegooid. Nadal is een van de producenten die geen cava meer wenst te heten. Wat hij maakt is superieur en sinteldroog. Een mousse als een voile. Sublieme zuren, levendig zonder onstuimig te worden, lichte bitters, schoon en zuiver. ,,Leuk om te toosten op Lon don Loy'', zei mevrouw Hamer- sma die uit haar tijd als juf niet vergeten was dat het geven van een gemeend compliment een geweldige stimulans is. 10 g bladpeterselie, fijngehakt London Loy (Carrera Culinair, €32) Spanje. €16,00 (wit, mousserend) cavabarcelona.nl Pays d'Oc, Frankrijk, €6,99 (wit) Mitra Voor 4-6 personen 6 eieren 1 limoen, rasp en sap 2 el manchegokaas, geraspt 1 rode (rawit)peper, fijngehakt (rawit is wat pittiger dan gewone peper) 200 g tijgergarnalen, gepeld en schoonge maakt olijfolie, om in te bak ken boter, om in te bakken Bereiding 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden. 2. Klop in een ruime kom de eieren met wat zout en peper los en voeg de peterselie, rasp en het sap van de limoen, man- chego en de rawit toe. Hak de helft van de tij gergarnalen grof en voeg ze samen met de hele tijgergarnalen toe aan het ei. Meng goed door. 3. Verhit wat boter en olie in een ovenvaste pan op middelhoog vuur en schenk het ei-gamba mengsel erin. Neem de pan van het vuur en bak de frittata in het midden van de oven in 15-20 mi nuten goudbruin en gaar. 4. Neem een pan met een theedoek uit de oven, laat kort even afkoelen en schuif de frittata dan op een bord of serveerschaal. Lekker met een frisse groene salade en brood. Mijn recepten, van appeltaart tot saotosoep PREIGNES LE VIEUX Online Nadal, Brut Reserva, Corpinnat, Slijterij Domaine Preignes le Vieux 2019, Chardon- nay 'Tradition', Wijnspeciaalzaak Quinta das Arcas 2019, Arca Nova, Vinho Verde, Portugal, €6,59 (wit;) Grapedistrict ZATERDAG 30 MEI 2020 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 125