a a a O weerplaza Qoj E8 B5l 16 RECEPT WEER Kipburgers met pittige kaas 22° 8° JSmL Vandaag Morgen Vandaag Zondag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Flink wat zon WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten vï - Bereidingswijze Kmi (i WEER in de regio Dinsdag o"b 9 co 8 9 9 co 10 co WEERSVERWACHTING NEDERLAND WEER IN EUROPA Profiteer van de "beslis-nu-premie" en heb jarenlang plezier. TONZON Vloerisolatie tonzon.nl/beslis-nu-premie 24° 10° Morgen Maandag vrijdag 29 mei 2020 PC Bij de Kookmutsjes is iedereen - van beginner tot nieuws gierige liefhebber - welkom! Stap voor stap zorgen Nadia en Najat ervoor dat ie dereen wat lekkers op tafel kan toveren. Kijk ook op: www.kookmutsjes.nl Voor 5 personen Burger: - 300 gr kipgehakt - 4 gr zout - 3 gr zwarte peper - 4 gr uienpoeder - 4 gr knoflookpoeder - 45 gr bloem - 5 burgerbroodjes Vulling: - 70 gr geraspte kaas - 50 gr smeerkaas - 50 gr cheddarkaas - 20 gr jalapenos Bloemmix: - 50 gr bloem - 2 gr zwarte peper - 3 gr uienpoeder - 2 gr knoflookpoeder - 2 gr zout Paneerlaag: - 2 eieren en panko - Doe het kipgehakt in een diepe kom. Voeg zout, zwarte peper, uienpoeder, knoflookpoeder en bloem toe. Meng alles samen tot een geheel. - Doe de geraspte kaas, smeerkaas, cheddarkaas en fijngehakte jalapenos in een diepe kom. Mix samen tot een geheel. Verdeel de kaas in vijf stukken (30 gr per bol). - Doe de bloem, zwarte peper, uienpoe- der, knoflookpoeder en zout in een diepe kom. Meng samen en zet apart. - Verdeel het kipmengsel in vijf stukken (ongeveer 60 gr per stuk). Vet je han den in met wat zonnebloemolie en maak er een bol van. Druk het kipge hakt plat met je handen. Leg er een kaasbolletje in het midden op en maak het goed dicht. Druk het een beetje plat en vorm tot een burger. - Dep de burger volledig in de bloemmix. Dep de burger in het geklutste ei en dan de panko broodkruimels. Herhaal de werkwijze nogmaals, zodat er straks geen kaas uit de burger zal lopen. Leg de kipburgers afgedekt in de vriezer. Laat stevig worden. Bak de kipburgers in een pan met zon nebloemolie op 180 mooi goudbruin aan beide kanten. Garneer de burger met sla en saus. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 10% -*0- Neerslagkans 10% Zon: A 05:27 21:47 Maan: A 11:55 02:37 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 30 mei 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 01:25 01:46 02:15 01:15 02:30 02:35 07:15 07:35 08:07 07:14 08:55 09:12 VANDAAG MORGEN cm -187 -197 -209 -148 -170 -154 193 217 232 146 173 153 uur 13:45 14:10 14:35 13:44 15:05 14:56 19:55 20:09 20:39 19:54 21:25 21:26 cm -157 -168 -181 -117 -137 -125 163 186 201 115 144 130 ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD I Hoogst 30,7°C in 2018 Laagst 1,5°C in 1961 GEMIDDELD Minimum 8,6°C Maximum 18,8*0 Voor doe het zelvers tijdelijk geen verzendkosten. Vandaag schijnt op veel plaatsen in ons land de zon volop. Er waait een matige wind uit het noordoosten en de temperatuur loopt op naar 17 graden op de Wadden tot ruim 23 in het zuiden van het land. Het warme en droge weer zet voort in het pinksterweekend. Morgen wordt het nog wat warmer met zo'n 21 graden op de Wadden tot plaatselijk een zomerse 25 graden in het zuiden van het land. Zondag is vervolgens een fractie koeler, maar tweede pinksterdag wordt het in een groot deel van ons land zomers warm. Zoveel zon als vandaag zien we in het pinksterweekend niet, al zijn de sluierwolken vaak dun en de stapelwolken niet in grote aantallen aanwezig. Ook na Pinksteren is het zomers. Wilfred Janssen F@Weerplaza Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven 21° BORDEAUX MALLORCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 40