a
a
a
O weerplaza
Qoj
E8
B5l
16 RECEPT WEER
Kipburgers met
pittige kaas
22°
8°
JSmL
Vandaag
Morgen
Vandaag
Zondag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Flink wat zon
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
vï -
Bereidingswijze
Kmi (i
WEER in de regio
Dinsdag
o"b
9
co
8
9
9
co
10
co
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
Profiteer van de
"beslis-nu-premie"
en heb jarenlang plezier.
TONZON Vloerisolatie
tonzon.nl/beslis-nu-premie
24°
10°
Morgen
Maandag
vrijdag 29 mei 2020
PC
Bij de Kookmutsjes
is iedereen - van
beginner tot nieuws
gierige liefhebber -
welkom! Stap voor
stap zorgen Nadia en
Najat ervoor dat ie
dereen wat lekkers
op tafel kan toveren.
Kijk ook op:
www.kookmutsjes.nl
Voor 5 personen
Burger:
- 300 gr kipgehakt
- 4 gr zout
- 3 gr zwarte peper
- 4 gr uienpoeder
- 4 gr knoflookpoeder
- 45 gr bloem
- 5 burgerbroodjes
Vulling:
- 70 gr geraspte kaas
- 50 gr smeerkaas
- 50 gr cheddarkaas
- 20 gr jalapenos
Bloemmix:
- 50 gr bloem
- 2 gr zwarte peper
- 3 gr uienpoeder
- 2 gr knoflookpoeder
- 2 gr zout
Paneerlaag:
- 2 eieren en panko
- Doe het kipgehakt in een diepe kom.
Voeg zout, zwarte peper, uienpoeder,
knoflookpoeder en bloem toe. Meng
alles samen tot een geheel.
- Doe de geraspte kaas, smeerkaas,
cheddarkaas en fijngehakte jalapenos
in een diepe kom. Mix samen tot een
geheel. Verdeel de kaas in vijf stukken
(30 gr per bol).
- Doe de bloem, zwarte peper, uienpoe-
der, knoflookpoeder en zout in een
diepe kom. Meng samen en zet apart.
- Verdeel het kipmengsel in vijf stukken
(ongeveer 60 gr per stuk). Vet je han
den in met wat zonnebloemolie en
maak er een bol van. Druk het kipge
hakt plat met je handen. Leg er een
kaasbolletje in het midden op en maak
het goed dicht. Druk het een beetje
plat en vorm tot een burger.
- Dep de burger volledig in de bloemmix.
Dep de burger in het geklutste ei en
dan de panko broodkruimels. Herhaal
de werkwijze nogmaals, zodat er straks
geen kaas uit de burger zal lopen. Leg
de kipburgers afgedekt in de vriezer.
Laat stevig worden.
Bak de kipburgers in een pan met zon
nebloemolie op 180 mooi goudbruin
aan beide kanten.
Garneer de burger met sla en saus.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10% -*(4> Neerslagkans 10% -*0- Neerslagkans 10%
Zon: A 05:27 21:47
Maan: A 11:55 02:37
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 30 mei
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
01:25
01:46
02:15
01:15
02:30
02:35
07:15
07:35
08:07
07:14
08:55
09:12
VANDAAG
MORGEN
cm
-187
-197
-209
-148
-170
-154
193
217
232
146
173
153
uur
13:45
14:10
14:35
13:44
15:05
14:56
19:55
20:09
20:39
19:54
21:25
21:26
cm
-157
-168
-181
-117
-137
-125
163
186
201
115
144
130
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD I Hoogst 30,7°C in 2018 Laagst 1,5°C in 1961
GEMIDDELD Minimum 8,6°C Maximum 18,8*0
Voor doe het zelvers
tijdelijk geen verzendkosten.
Vandaag schijnt op veel plaatsen in
ons land de zon volop. Er waait een
matige wind uit het noordoosten
en de temperatuur loopt op naar
17 graden op de Wadden tot ruim
23 in het zuiden van het land. Het
warme en droge weer zet voort
in het pinksterweekend. Morgen
wordt het nog wat warmer met
zo'n 21 graden op de Wadden tot
plaatselijk een zomerse 25 graden
in het zuiden van het land. Zondag is
vervolgens een fractie koeler, maar
tweede pinksterdag wordt het in
een groot deel van ons land zomers
warm. Zoveel zon als vandaag zien
we in het pinksterweekend niet, al
zijn de sluierwolken vaak dun en de
stapelwolken niet in grote aantallen
aanwezig. Ook na Pinksteren is het
zomers.
Wilfred Janssen
F@Weerplaza
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
21°
BORDEAUX
MALLORCA