O weerplaza Kerrie-pompoen- quiche 16° 4° 19° 16° 9° 15° 7° f EU ES E3 ES k k k RECEPT WEER 27 Vandaag 15° 6° Morgen Maandag 5° Dinsdag Woensdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Neerslag Weeradvies Droog weekend WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio vjt/ 15° 6° 17° 3° WEERSVERWACHTING NEDERLAND 8 8 8 6 9 9 9 9 6 6 8 9 WEER IN EUROPA Investeer in de toekomst, verlaag de energiekosten Tonzon Vloerisolatie tonzon.nl/offerte A Vandaag Morgen Dinsdag S"%( zaterdag 25 april 2020 Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk home- madechefs.nl of Insta- gram @homemade- chefsnl. Eet smakelijk! Voor 8 personen Bijgerecht Bereidingstijd 75 minuten - Scheut olijfolie - 1 grote ui, gesnipperd - 3 tenen knoflook, fijngehakt - halve tl korianderpoeder - 2 eetl kerriepoeder - 1 theel gemberpoeder - halve tl gedroogde chiliringetjes - 400 g pompoen, geschoond en geraspt - 1 pak quichedeeg - Beetje bloem - 4 eieren - 1 dl room - 100 g mascarpone - Peper en zout, naar smaak - Fruit in een ruime pan met een goede scheut olijfolie de ui, knoflook, het korianderpoeder, het kerriepoeder, het gemberpoeder en de chiliringetjes tot alles iets is aangebakken en goed ruikt. Roer er dan de geraspte pompoen door. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Zet dit even weg. - Bekleed een bakvorm met het quichedeeg; Leg onderin het blik een vel bakpapier en smeer de randen van het blik in met wat olijfolie en bebloem de randen licht. Leg dan het quichedeeg in het blik en zorg daarbij voor opstaande randen. Prik de bodem van het quichedeeg in met een vork. - Maak een glad mengsel van de eieren, room en mascarpone door dit met een garde goed samen te kloppen. Breng ook dit mengsel op smaak met peper en zout. Meng dit door het iets afgekoelde pompoenmengsel en doe dit mengsel in de beklede bakvorm. - Bak de quiche in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven op 180°C. Omdat de vulling gaar moet worden, kun je het beste na 40 minuten elke 5 minuten controleren of die gaar is; Prik met een satéprikker in de vulling en wanneer deze droog uit de quiche komt, is hij gaar. Tip: Deeg dat over is, kun je gebruiken om de bovenkant van de quiche te versieren. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 10:42 11:12 11:38 10:35 cm uur -207 22:55 -218 -230 23:52 cm -192 23:23 -203 -151 -216 22:45 -139 12:00 -172 12:05 -156 Neerslagkans 40% Neerslagkans 50% Sf Neerslagkans 60% Hoogwater Vlissingen 04:16 233 16:35 229 Terneuzen 04:36 258 16:53 255 Hansweert 05:09 270 17:29 268 Roompot buiten 04:12 170 16:30 169 Yerseke 06:00 193 18:16 194 Krammersluizen West 06:21 171 18:42 171 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10 Rotterdam Breda Eindhoven AMiwei pen Rotterdam Breda ni iivvci pci i Eindhoven Zon: 06:20 20:55 Maan: 07:39 23:32 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 30 april Omm Vandaag Omm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 27,7°C in 2007 Laagst-3,5°C in 1906 GEMIDDELD Minimum 5,4°C Maximum 16,2°C LeonSaris @Weerplaza De bewolking boven Nederland lost in de loop van de ochtend op. Er staat hierbij een matige noordenwind. Hierdoor ligt de middagtemperatuur in het noorden van het land aanzienlijk lager dan in het zuiden, maxima liggen tussen 13 en 17 graden. Vanavond is het helder en wordt de wind zwak van kracht. Het kan behoorlijk afkoelen, naar minima rond 3 graden. Morgen is het vrij zonnig en staat er minder wind. Het kwik loopt in het noorden van het land wat verder op, naar 15 graden. In het zuiden wordt het 17 graden. Maandag, op Koningsdag, zijn er meer wolkenvelden. De wind draait naar het zuidwesten en de temperatuur loopt op naar 20 graden. Er valt 's middags soms een bui. Voor de warmste vloer met de hoogste besparing. Onze vertouwde installateurs in het hele land staan ook nu voor u klaar. „LUXEMBBR JS mo MÜNCI ZURICH m NICE ROME

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27