MENEER MEVROUW HAMERSMA Ultimate vegaburger COMPLETE 6BQ BO£K JULIUS JASPERS verzorgd, dus dat zou mij nu ook wel lukken. Zo weet ik dat goede droge rosé het er prima bij doet. Bij rood luistert het iets nauwer. Niet te zwaar, wei nig of helemaal geen eiken, luidt het devies. Aldus presenteerde zich een sappige sangiovese uit Marche. Bio en boordevol pruim en zure kersjes. Ook een wat noordelij ker Italiaan paste. Een merlot, gebotteld in een lichtgewicht fles. Biologisch geproduceerd en bovendien ook nog eens sul- fietvrij en vegan tot ons geko men. Klinkt als slappe hap, maar zette stevig zijn tanden in de materie. Zelfs Spanje - toch bekend om zijn notoire vleeseters - wilde aanschuiven. Met een op roestvrij staal opgevoed trio van syrah, garnacha en tempranillo. Koel, mals en kordaat. En ook al bio. ,,Dat geeft de burger moed'', sprak mevrouw Hamersma te vreden. ,,Het hele milieu knapt ervan op.'' 240 ml water HET— Julius Jaspers (Carrera Culinair, €25) Tinto, Sierras de Malaga, Spanje. €12 (rood, biologisch) Vindmijnwijn.nl Merlot 'Senza Solfiti', Marca Trevigiana, Italië. 9,95 (rood, biologisch) wellofwine.nl NOHCARD Supermarkt Moncaro 2017, Sangiovese, Marche, Italië €7,99 (rood, biologisch) Albert Heijn Voor 6 personen 100 g zilvervliesrijst 480 g zwarte bonen, gespoeld 1 groene paprika, ontzaad, fijngesneden 1 witte ui, in vieren 80 g champignons 6 tenen knoflook, fijngesneden 100 g mozzarella, in stukjes 2 eieren, losgeklopt 1 el cayennepeper 1 el komijnpoeder 1 tl srirachasaus (Thaise chilisaus) 75 g panko (Japans broodkruim) Breng de rijst aan de kook. en laat 40 minuten zachtjes garen. Laat afkoelen tot handwarm. Prak de bonen. Maal ze met de paprika, ui, champignons en knoflook fijn in een keukenmachine. Maal de rijst fijn met de mozzarella. Meng het bonenmengsel met de mozzarellarijst. Meng de eieren met de cayennepeper, komijn en srirachasaus. Schep door het bonendeeg. Roer de panko erdoor tot een kleverige, compacte massa. Maak er zes burgers van. Bak ze 5 minuten in een voor verwarmde oven op 220 graden. Laat ze afkoelen. Grill de burgers 4 minuten aan elke kant tot ze goed warm zijn. Serveer op een (geroosterd) broodje, met gebakken uienringen en saus. 0 Het Complete BBQ Boek Online Cortijo Los Au- gilares 2018, Wijnspeciaalzaak Tenuta Giol 2018, ZATERDAG 25 APRIL 2020 37

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 117