MENEER MEVROUW HAMERSMA
Ultimate
vegaburger
COMPLETE
6BQ BO£K
JULIUS
JASPERS
verzorgd, dus dat zou mij nu
ook wel lukken. Zo weet ik dat
goede droge rosé het er prima
bij doet. Bij rood luistert het
iets nauwer. Niet te zwaar, wei
nig of helemaal geen eiken,
luidt het devies.
Aldus presenteerde zich een
sappige sangiovese uit Marche.
Bio en boordevol pruim en zure
kersjes. Ook een wat noordelij
ker Italiaan paste. Een merlot,
gebotteld in een lichtgewicht
fles. Biologisch geproduceerd
en bovendien ook nog eens sul-
fietvrij en vegan tot ons geko
men. Klinkt als slappe hap,
maar zette stevig zijn tanden
in de materie.
Zelfs Spanje - toch bekend
om zijn notoire vleeseters -
wilde aanschuiven. Met een op
roestvrij staal opgevoed trio van
syrah, garnacha en tempranillo.
Koel, mals en kordaat. En ook al
bio.
,,Dat geeft de burger moed'',
sprak mevrouw Hamersma te
vreden. ,,Het hele milieu knapt
ervan op.''
240 ml water
HET—
Julius Jaspers
(Carrera Culinair, €25)
Tinto, Sierras de
Malaga, Spanje.
€12 (rood,
biologisch)
Vindmijnwijn.nl
Merlot 'Senza
Solfiti', Marca
Trevigiana, Italië.
9,95 (rood,
biologisch)
wellofwine.nl
NOHCARD
Supermarkt
Moncaro 2017,
Sangiovese,
Marche, Italië
€7,99 (rood,
biologisch)
Albert Heijn
Voor 6 personen
100 g zilvervliesrijst
480 g zwarte bonen,
gespoeld
1 groene paprika,
ontzaad, fijngesneden
1 witte ui, in vieren
80 g champignons
6 tenen knoflook,
fijngesneden
100 g mozzarella,
in stukjes
2 eieren, losgeklopt
1 el cayennepeper
1 el komijnpoeder
1 tl srirachasaus (Thaise
chilisaus)
75 g panko (Japans
broodkruim)
Breng de rijst aan de kook.
en laat 40 minuten zachtjes
garen. Laat afkoelen tot
handwarm. Prak de bonen.
Maal ze met de paprika, ui,
champignons en knoflook
fijn in een keukenmachine.
Maal de rijst fijn met de
mozzarella. Meng het
bonenmengsel met de
mozzarellarijst.
Meng de eieren met de
cayennepeper, komijn en
srirachasaus. Schep door
het bonendeeg. Roer de
panko erdoor tot een
kleverige, compacte
massa. Maak er zes
burgers van. Bak ze
5 minuten in een voor
verwarmde oven op 220
graden. Laat ze afkoelen.
Grill de burgers 4 minuten
aan elke kant tot ze goed
warm zijn. Serveer op een
(geroosterd) broodje, met
gebakken uienringen en
saus.
0
Het Complete
BBQ Boek
Online
Cortijo Los Au-
gilares 2018,
Wijnspeciaalzaak
Tenuta Giol 2018,
ZATERDAG 25 APRIL 2020 37