yjlL
a
a
a
O weerplaza
16 RECEPT WEER
Groentestrudel
21°
9°
233°
9°
19°
6°
TONZON
E!
El
El
El
k
[lOj
Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Weeradvies
Zon maakt
overuren
WAT ETEN WE VANDAAG?
Bereidingswijze
Ingrediënten
WEER in de regio
21
22°
8°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
9
8
8
9
9
6
9
7
WEER IN EUROPA
Huis opgeruimd, auto gewassen?
Tonzon Vloerisolatie
tonzon.nl A
Zaterdag
Morgen
woensdag 22 april 2020
- Bak de kool met de
oesterzwammen, ui en de
knolselderij aan in olijfolie. Als de
groenten beetgaar zijn haal je ze
uit de pan en laat ze afkoelen.
- Meng daarna de groenten met de
witte bonen, kruidenroomkaas,
peterselie en peper en zout naar
smaak.
- Leg 2 vellen filodeeg op de
werkbank en smeer ze beide in
met gesmolten boter. Leg hierop
nog een vel filodeeg. Rol de
groenten in de filodeeg, maak de
zijkanten van de rol dicht en
besmeer de buitenkant ook met
gesmolten boter.
- Leg de strüdels op een ovenschaal
met bakpapier en bestrooi ze met
het maanzaad. Bak de strüdels in
30 minuten in de oven goudbruin
op 180 a 200° C.
- Maak ondertussen de botersaus;
kook de groentebouillon, witte wijn,
witte wijnazijn en kookroom in tot
ongeveer de helft. Breng de basis
daarna op smaak met peper en
zout. Maak de saus dikker door
deze te binden met klontjes koude
boter, maar laat de saus niet meer
koken. Maak de saus af met de
bieslook.
Tip
Filodeeg is ideaal deeg om diverse
soorten krokante pakketjes van te
maken, zelfs zoet.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
Voor 4 personen
Bereidingstijd 90 minuten
- witte kool, in reepjes
- 50 g oesterzwammen, in
reepjes
- 1 ui, in halve ringen
- 100 g knolselderij, in
blokjes gesneden
- 100 g witte bonen
- 100 g kruidenroomkaas
- bosje platte peterselie,
- 4 vellen filodeeg
- 100 g boter, gesmolten
- 1 eetl maanzaad
- 1,5 dl groentebouillon
- dl witte wijn
- 1 eetl witte wijnazijn
- 2 dl kookroom
- 75 g koude boter, klontjes
- 2 eetl bieslook,
fijngesneden
Home Made Chefs is
hét kookplatform voor
iedereen die van koken
houdt. De lekkerste
kookfilmpjes, recepten
en foodtips. Eigenaar is
24Kitchen-chef Danny
Jansen. Bekijk home-
madechefs.nl of Insta-
gram @homemade-
chefsnl. Eet smakelijk!
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
09:06
09:33
10:02
09:00
10:25
Krammersluizen West 10:25
cm
-205
-216
-228
-155
-173
-159
uur
21:15
21:42
22:10
21:05
22:39
22:36
cm
-183
-194
-207
-132
-154
-137
Antwerpen
Rotterdam
Breda
3 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -(§} Neerslagkans 10%
Hoogwater
Vlissingen
02:45
207
15:03
226
Terneuzen
03:05
231
15:25
250
Hansweert
03:41
247
16:01
266
Roompot buiten
02:45
147
15:01
168
Yerseke
04:26
175
16:46
192
Krammersluizen West
04:36
158
16:56
174
Neerslagkans 10
-<3> Neerslagkans 10%
Eindhoven
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Zon: A 06:27 20:50
Maan: A 06:44 20:05
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 23 april
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Tijd om die kruipruimte aan te pakken.
Maak het luik maar eens open.
Voor een drogere kruipruimte,
de warmste vloer en de hoogste
energiebesparing.
DAGRECORD I Hoogst 26,6'C in 2018 I Laagst -3,8°C in 1929
GEMIDDELD Minimum 5,4°C Maximum 16,2°C
Voorlopig wordt het weerbeeld
bepaald door een krachtig
hogedrukgebied. Vandaag en
morgen voert een oostelijke wind
droge en heldere lucht aan. De dagen
zijn zonovergoten. Vandaag waait
er eerst een stevige oostenwind, in
de loop van de dag neemt de wind in
kracht af. De middagtemperatuur ligt
tussen de 17 graden in Den Helder en
22 graden in Maastricht. Met minder
wind en opnieuw veel zonneschijn
wordt donderdag de warmste dag
van de week met in het zuiden van het
land maximaal 23 graden. Op vrijdag
verandert de wind van richting. In
plaats van een aflandige wind waait
de wind op veel plaatsen vanaf de
Noordzee. Daardoor zijn er naast de
zon ook sluierwolken te zien.
Diana Woei
W@Weerplaza
-<3>
ÏSCHAU
PARIJS
WENEN
BOEDAPEST