yjlL a a a O weerplaza 16 RECEPT WEER Groentestrudel 21° 9° 233° 9° 19° 6° TONZON E! El El El k [lOj Vandaag Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Weeradvies Zon maakt overuren WAT ETEN WE VANDAAG? Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio 21 22° 8° WEERSVERWACHTING NEDERLAND 9 8 8 9 9 6 9 7 WEER IN EUROPA Huis opgeruimd, auto gewassen? Tonzon Vloerisolatie tonzon.nl A Zaterdag Morgen woensdag 22 april 2020 - Bak de kool met de oesterzwammen, ui en de knolselderij aan in olijfolie. Als de groenten beetgaar zijn haal je ze uit de pan en laat ze afkoelen. - Meng daarna de groenten met de witte bonen, kruidenroomkaas, peterselie en peper en zout naar smaak. - Leg 2 vellen filodeeg op de werkbank en smeer ze beide in met gesmolten boter. Leg hierop nog een vel filodeeg. Rol de groenten in de filodeeg, maak de zijkanten van de rol dicht en besmeer de buitenkant ook met gesmolten boter. - Leg de strüdels op een ovenschaal met bakpapier en bestrooi ze met het maanzaad. Bak de strüdels in 30 minuten in de oven goudbruin op 180 a 200° C. - Maak ondertussen de botersaus; kook de groentebouillon, witte wijn, witte wijnazijn en kookroom in tot ongeveer de helft. Breng de basis daarna op smaak met peper en zout. Maak de saus dikker door deze te binden met klontjes koude boter, maar laat de saus niet meer koken. Maak de saus af met de bieslook. Tip Filodeeg is ideaal deeg om diverse soorten krokante pakketjes van te maken, zelfs zoet. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Voor 4 personen Bereidingstijd 90 minuten - witte kool, in reepjes - 50 g oesterzwammen, in reepjes - 1 ui, in halve ringen - 100 g knolselderij, in blokjes gesneden - 100 g witte bonen - 100 g kruidenroomkaas - bosje platte peterselie, - 4 vellen filodeeg - 100 g boter, gesmolten - 1 eetl maanzaad - 1,5 dl groentebouillon - dl witte wijn - 1 eetl witte wijnazijn - 2 dl kookroom - 75 g koude boter, klontjes - 2 eetl bieslook, fijngesneden Home Made Chefs is hét kookplatform voor iedereen die van koken houdt. De lekkerste kookfilmpjes, recepten en foodtips. Eigenaar is 24Kitchen-chef Danny Jansen. Bekijk home- madechefs.nl of Insta- gram @homemade- chefsnl. Eet smakelijk! Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 09:06 09:33 10:02 09:00 10:25 Krammersluizen West 10:25 cm -205 -216 -228 -155 -173 -159 uur 21:15 21:42 22:10 21:05 22:39 22:36 cm -183 -194 -207 -132 -154 -137 Antwerpen Rotterdam Breda 3 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% -(§} Neerslagkans 10% Hoogwater Vlissingen 02:45 207 15:03 226 Terneuzen 03:05 231 15:25 250 Hansweert 03:41 247 16:01 266 Roompot buiten 02:45 147 15:01 168 Yerseke 04:26 175 16:46 192 Krammersluizen West 04:36 158 16:56 174 Neerslagkans 10 -<3> Neerslagkans 10% Eindhoven Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Zon: A 06:27 20:50 Maan: A 06:44 20:05 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 23 april 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Tijd om die kruipruimte aan te pakken. Maak het luik maar eens open. Voor een drogere kruipruimte, de warmste vloer en de hoogste energiebesparing. DAGRECORD I Hoogst 26,6'C in 2018 I Laagst -3,8°C in 1929 GEMIDDELD Minimum 5,4°C Maximum 16,2°C Voorlopig wordt het weerbeeld bepaald door een krachtig hogedrukgebied. Vandaag en morgen voert een oostelijke wind droge en heldere lucht aan. De dagen zijn zonovergoten. Vandaag waait er eerst een stevige oostenwind, in de loop van de dag neemt de wind in kracht af. De middagtemperatuur ligt tussen de 17 graden in Den Helder en 22 graden in Maastricht. Met minder wind en opnieuw veel zonneschijn wordt donderdag de warmste dag van de week met in het zuiden van het land maximaal 23 graden. Op vrijdag verandert de wind van richting. In plaats van een aflandige wind waait de wind op veel plaatsen vanaf de Noordzee. Daardoor zijn er naast de zon ook sluierwolken te zien. Diana Woei W@Weerplaza -<3> ÏSCHAU PARIJS WENEN BOEDAPEST

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 40