MENEER MEVROUW HAMERSMA Zalmvissticks €14,75, (wit) smaakimporteur.nl Warenhuis Domane Wachau 2018, grüner velt- liner, Wachau, Oostenrijk. €7,25 (wit) Hema citroen en yoghurt. ,,Heb je nou gezien hoe makkelijk dit te maken was,'' vroeg mevrouw Hamersma terwijl ze me wat zalmvissticks opschepte. Nee, ik was net doende geweest om uit de koelkast met proefflessen nog twee kandidaten te selec teren. Een ook al zo verse riesling uit Australië bijvoorbeeld, die het gerecht op een iets andere manier aanvloog. Met wat meer vulling en een perzikglooiing plus een sprinkeltje zoet om vervolgens te eindigen met een krokant je; zo lekker bij het knapperige korstje. Met een kleine, fijne, beendroge chablis van de hypergetalenteerde broertjes Lavantureux werd onze thuiswerksessie beëin digd. ,,Ben jij ook zo blij dat we het niet via een conference call hebben hoeven doen,'' vroeg mevrouw Hamersma, en ze schonk nog eens in. Basic to Brilliance Kids, Donna Hay (Unieboek Spectrum, €26) Online Domaine Lavan- tureux 2017, petit chablis, Frankrijk. Wijnspeciaalzaak Yalumba 2019, riesling 'The Y-Series', South Australia, Austra lië. €8,49 (wit) Wijnkring. Verkoopadressen: wijnkring.nl (voor 4 personen) 3 zalmfilets van 250 g zonder huid 140 g vers zuurdesem- of volkorenbroodkruim 1 el fijngeraspte citroen schil zeezout en grofgemalen zwarte peper 2 el olijfolie extra vergine Yoghurt-tartaarsaus 140 g Griekse yoghurt 2 tl citroensap 1 el fijngehakte blad- peterselie (Serveer met friet, al dan niet zelfgemaakt.) Bereiding 1. Verwarm de ovengrill op de hoogste stand. Bekleed een bakplaat met alumini umfolie. 2. Snijd met een scherp mes de zalm in repen van ongeveer 12 cm lang en 2,5 cm breed. 3. Doe het broodkruim, de citroenrasp en zout en peper in een grote ondiepe schaal en meng met een spatel. Rol de zalmreepjes met schone handen door het kruimel mengsel en druk goed aan, zodat de vis rondom be dekt is. 4. Leg de zalm op de bak plaat en druppel de olie er gelijkmatig over. Zet 6-8 minuten onder de grill of tot de vis goudbruin en krokant is. 5. Voor de yoghurt-tartaar- saus: doe de yoghurt, het citroensap en de peterselie in een kommetje en strooi er zout en peper over. Meng goed. CSBtÓM ZATERDAG 11 APRIL 2020 39

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 127