MENEER MEVROUW HAMERSMA
Zalmvissticks
€14,75, (wit)
smaakimporteur.nl
Warenhuis
Domane Wachau
2018, grüner velt-
liner, Wachau,
Oostenrijk.
€7,25 (wit)
Hema
citroen en yoghurt. ,,Heb je
nou gezien hoe makkelijk dit
te maken was,'' vroeg mevrouw
Hamersma terwijl ze me wat
zalmvissticks opschepte. Nee,
ik was net doende geweest om
uit de koelkast met proefflessen
nog twee kandidaten te selec
teren.
Een ook al zo verse riesling
uit Australië bijvoorbeeld, die
het gerecht op een iets andere
manier aanvloog. Met wat meer
vulling en een perzikglooiing
plus een sprinkeltje zoet om
vervolgens te eindigen met een
krokant je; zo lekker bij het
knapperige korstje. Met een
kleine, fijne, beendroge chablis
van de hypergetalenteerde
broertjes Lavantureux werd
onze thuiswerksessie beëin
digd.
,,Ben jij ook zo blij dat we
het niet via een conference call
hebben hoeven doen,'' vroeg
mevrouw Hamersma, en ze
schonk nog eens in.
Basic to Brilliance
Kids, Donna Hay
(Unieboek Spectrum,
€26)
Online
Domaine Lavan-
tureux 2017, petit
chablis, Frankrijk.
Wijnspeciaalzaak
Yalumba 2019,
riesling 'The
Y-Series', South
Australia, Austra
lië. €8,49 (wit)
Wijnkring.
Verkoopadressen:
wijnkring.nl
(voor 4 personen)
3 zalmfilets van 250 g
zonder huid
140 g vers zuurdesem-
of volkorenbroodkruim
1 el fijngeraspte citroen
schil
zeezout en grofgemalen
zwarte peper
2 el olijfolie extra
vergine
Yoghurt-tartaarsaus
140 g Griekse yoghurt
2 tl citroensap
1 el fijngehakte blad-
peterselie
(Serveer met friet, al dan
niet zelfgemaakt.)
Bereiding
1. Verwarm de ovengrill op
de hoogste stand. Bekleed
een bakplaat met alumini
umfolie.
2. Snijd met een scherp
mes de zalm in repen van
ongeveer 12 cm lang en
2,5 cm breed.
3. Doe het broodkruim,
de citroenrasp en zout
en peper in een grote
ondiepe schaal en meng
met een spatel. Rol de
zalmreepjes met schone
handen door het kruimel
mengsel en druk goed aan,
zodat de vis rondom be
dekt is.
4. Leg de zalm op de bak
plaat en druppel de olie er
gelijkmatig over. Zet 6-8
minuten onder de grill of
tot de vis goudbruin en
krokant is.
5. Voor de yoghurt-tartaar-
saus: doe de yoghurt, het
citroensap en de peterselie
in een kommetje en strooi
er zout en peper over.
Meng goed.
CSBtÓM
ZATERDAG 11 APRIL 2020 39