8 ZEELAND Het is even afgelopen met onze undercover bezoeken aan restaurants. Zolang de sluiting van de horeca duurt, zullen de culinaire recen senten van deze krant op een andere manier aandacht besteden aan (lekker) eten. ETEN OP EEN ANDERE TOER a asen staat voor de deur. En daar mee de drukste periode voor de iGraanbeurs in Axel. ,,Dan is het 'hier voller dan met kerst", zegt chef Nicolette Meesen. Axelaars kunnen echter na het paaseieren zoeken niet aanschuiven in het net verbouwde restaurant. Daarom gaan we onze paasbrunch aan huis be zorgen. Het zal iets simpeler dan normaal zijn, maar we staan er nu eenmaal om bekend. Deze week zijn we gebeld door een vaste gast die Spanje niet uit kan. Hij wilde per se dat we bij zijn drie kinderen de paasbrunch bezorgen." De Graanbeurs verzorgt diverse vers belegde brood jes, beleg en warme gerechten als aspergesoep, varkenshaas en zeebaars. Gebakken paling Nicolette voelde de bui al hangen, een dag voor het besluit viel dat restaurants moesten sluiten. „Zaterdagavond was het zo rustig op straat, zon dag hebben we ons personeel verteld dat we gin gen bezorgen. Om 17.45 uur werd op de perscon ferentie verteld dat we een kwartier later moes ten sluiten. Ik stond te koken, de zaak was halfvol. Toen brak ik, heb een traan gelaten. 'We hebben twintig jaar zo hard voor deze zaak gewerkt, ze gaan ons niet zo maar kapot krijgen', dacht ik. 'We gaan er wat van maken'." De Graanbeurs bezorgt nu twee weken aan huis. In het weekend brengt het zo'n vijftig tot zeventig gerechten rond, vooral in de Kanaalzone. Varkenshaas met peper- of champignonsaus is populair. ,,Die moeten de gasten maar een kwar tiertje opwarmen in de oven." Wat niet op het be- zorgmenu staat, is de publieksfavoriet: in room boter gebakken paling. Als vaste gasten er om vra gen, mikt Nicolette echter gewoon de vis in de pan. ,,Onze leverancier is daar ook blij mee, hij le vert normaal twintig kilo in de week." Energie Nicolette hoopt haar gasten snel weer in het res taurant te ontvangen. Na een ingrijpende verbou wing heropende De Graanbeurs oktober vorig jaar. ,,Daar zit veel tijd, energie en geld in. En dan krijg je opeens te horen dat je een paar maanden dicht moetToen we dat net te horen kregen, appte onze huisbank dat ze ons wilde helpen. Dat is echt heel lief. Daar krijg je energie van. Net als van alle reacties van onze gasten." vrijdag 3 april 2020 Klaar voor een nieuwe ronde. Ni- colette Meesen pakt gerechten in voor thuisbezor ging. ,,Van alle lieve reacties krij gen we energie." FOTO'S ANNE HANA De Graanbeurs levert paasbrunches aan huis Bob Maes De pannen staan nog steeds op het vuur bij De Graanbeurs. In het weekend brengt De Graan- beurs vijftig tot ze ventig gerechten rond in de Kanaalzone.

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 32