10 ZEELAND MMsm Op en top bourgondisch dat Zeeuws- Vlaanderen. Ook in Hulst vind je restaurants die hun klassiekers aanprijzen. Wij proberen ze uit bij Restaurant de Korenbeurs aan de Grote Markt. I Chef kok Carlo Ras werkt enkele hoofdge rechten af. Hulst ademt de middeleeuwen. Stadswallen, een basiliek, monu menten en poëtische verzen waarin een sluwe vos de hoofdrol speelt. Hipper zijn de levensgrote letters 'inulst', een woordgrapje dat verwijst naar het plaatselijke dialect. Met deze 'kunst werken' hoopt het nijvere, ondernemende stadje meer dagjesmensen te trekken. Belgen die de grens overwippen. Nederlanders die een dagje tolvrije tunnel benutten. Ook Res taurant de Korenbeurs mikt op dit publiek, zegt chef-kok Carlo Ras die samen met zijn vrouw Amanda de eetgelegenheid aan de Grote Markt runt. ,,We zien hier mensen van alle leeftijden. Dat loopt de hele dag door. Vanaf elf uur voor een kop koffie of een lunch en 's avonds voor het diner.'' Sober en praktisch. Lichtbruin gekleurde stoe- HET MENU len. Tafels met houten bladen en stevige ijze ren poten. Ter decoratie wat groen in een potje. Leren placemats met servetten die als omgekeerde frietzakken fier omhoog prie men. Kleur en frivoliteit moeten hier echt van de gasten komen. En die 'gezelligheid' ont staat als vanzelf. Sommige tafels staan zo dicht op elkaar dat je - of je wilt of niet - een praatje maakt met je buren. Ja, elke centimeter telt op deze A-locatie. Voor ons is een hoektafeltje ge reserveerd. Volgens de serveerster een favo riete plek bij veel vaste gasten. Maar al gauw willen we verkassen. Mijn tafelgenoot en ik hebben niks met knietje vrijen. Als we einde lijk onze plek hebben gevonden, lezen we op de muur: Eten is een noodzaak, genieten is een kunst. Eens kijken of wij dat hier ook gaan ervaren. De kaart prijst golden oldies aan als garnalen- cocktail, varkenshaas, zeetong in boter gebak ken. De serveerster noteert onze voorkeur en Hulst brengt een amuse van paté. Omdat we geen vlees willen eten vanavond, slaan we het hapje vriendelijk af. In plaats van een alterna tief hapje, verschijnen de voorgerechten op tafel. Dan zetten we daar onze tanden maar in. De garnalenkroketjes van de Ambachterie uit Oostburg zijn goeiige dikzakken met ro mige tartaarsaus. Een satéprikker met wat ronde stukken toast doorboort de knapperige korst. Leuk bedacht. Een ander aardig detail: de kok serveert het brood van Boussen Culi nair uit Sint Jansteen in een papieren zak. Jammer van dat droge kantje aan een van de partjes. De klassieke garnalencocktail daarentegen is verre van suf. Een school vers gepelde, sap pige Hollandse garnaaltjes rust op een bedje van sla. Uit een klein glaasje lepelen we de zoetzure cocktailsaus die is voorzien van een lekkere scheut sterke drank. In feite is zo'n saus niets anders dan een dronken dot mayo naise, teut van de vieux en de sherry. REKENING vrijdag 14 februari 2020 GO FOTO'S CAMILE SCHELSTRAETE Gast vrouw Amanda Ras ser veert een voorge recht. Dessert. Golden oldies bij De Korenl Elian van 't Westeinde Hoe is de inrichting? Bij de Korenbeurs staan vijf maaltijd salades op het menu. Met scampi, (17,50) kip en bacon (15,00) of peer en kaas (15,50). Of je eet tomatensoep (6,75), brood (8,50) of proeverij van vis (16,50). Gevolgd door tournedos (28,25), saté (20,75) of varkens haas (19,50). Eet je vis, dan kan je kie zen voor vispanne- tje (23,50), kabel jauw (25,50) of zeetong (dagprijs). Er is één vegeta risch gerecht (19,75). Waar kun je zoal van genieten? De Korenbeurs Grote Markt 10 t.angeBelWstra Prince Bolwerk Garnalenkroketten 14,75 Garnalencocktail 15,00 Kabeljauw 25,50 Tarbot 31,50 Crème Brulée 8,75 Water 4,75 Glas Sauvignon 4,00 Thee 2x 5,10 Muntthee 2x 6,00 TOTAAL 115,35

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 38