10 ZEELAND
MMsm
Op en top
bourgondisch
dat Zeeuws-
Vlaanderen.
Ook in Hulst vind
je restaurants die
hun klassiekers
aanprijzen. Wij
proberen ze uit bij
Restaurant de
Korenbeurs aan
de Grote Markt.
I Chef
kok Carlo
Ras werkt
enkele
hoofdge
rechten af.
Hulst ademt de middeleeuwen.
Stadswallen, een basiliek, monu
menten en poëtische verzen
waarin een sluwe vos de hoofdrol
speelt. Hipper zijn de levensgrote
letters 'inulst', een woordgrapje dat verwijst
naar het plaatselijke dialect. Met deze 'kunst
werken' hoopt het nijvere, ondernemende
stadje meer dagjesmensen te trekken. Belgen
die de grens overwippen. Nederlanders die
een dagje tolvrije tunnel benutten. Ook Res
taurant de Korenbeurs mikt op dit publiek,
zegt chef-kok Carlo Ras die samen met zijn
vrouw Amanda de eetgelegenheid aan de
Grote Markt runt. ,,We zien hier mensen van
alle leeftijden. Dat loopt de hele dag door.
Vanaf elf uur voor een kop koffie of een lunch
en 's avonds voor het diner.''
Sober en praktisch. Lichtbruin gekleurde stoe-
HET MENU
len. Tafels met houten bladen en stevige ijze
ren poten. Ter decoratie wat groen in een
potje. Leren placemats met servetten die als
omgekeerde frietzakken fier omhoog prie
men. Kleur en frivoliteit moeten hier echt van
de gasten komen. En die 'gezelligheid' ont
staat als vanzelf. Sommige tafels staan zo dicht
op elkaar dat je - of je wilt of niet - een praatje
maakt met je buren. Ja, elke centimeter telt op
deze A-locatie. Voor ons is een hoektafeltje ge
reserveerd. Volgens de serveerster een favo
riete plek bij veel vaste gasten. Maar al gauw
willen we verkassen. Mijn tafelgenoot en ik
hebben niks met knietje vrijen. Als we einde
lijk onze plek hebben gevonden, lezen we op
de muur: Eten is een noodzaak, genieten is
een kunst. Eens kijken of wij dat hier ook gaan
ervaren.
De kaart prijst golden oldies aan als garnalen-
cocktail, varkenshaas, zeetong in boter gebak
ken. De serveerster noteert onze voorkeur en
Hulst
brengt een amuse van paté. Omdat we geen
vlees willen eten vanavond, slaan we het
hapje vriendelijk af. In plaats van een alterna
tief hapje, verschijnen de voorgerechten op
tafel. Dan zetten we daar onze tanden maar
in.
De garnalenkroketjes van de Ambachterie
uit Oostburg zijn goeiige dikzakken met ro
mige tartaarsaus. Een satéprikker met wat
ronde stukken toast doorboort de knapperige
korst. Leuk bedacht. Een ander aardig detail:
de kok serveert het brood van Boussen Culi
nair uit Sint Jansteen in een papieren zak.
Jammer van dat droge kantje aan een van de
partjes.
De klassieke garnalencocktail daarentegen
is verre van suf. Een school vers gepelde, sap
pige Hollandse garnaaltjes rust op een bedje
van sla. Uit een klein glaasje lepelen we de
zoetzure cocktailsaus die is voorzien van een
lekkere scheut sterke drank. In feite is zo'n
saus niets anders dan een dronken dot mayo
naise, teut van de vieux en de sherry.
REKENING
vrijdag 14 februari 2020
GO
FOTO'S CAMILE
SCHELSTRAETE
Gast
vrouw
Amanda
Ras ser
veert een
voorge
recht.
Dessert.
Golden oldies bij De Korenl
Elian van 't Westeinde
Hoe is de inrichting?
Bij de Korenbeurs
staan vijf maaltijd
salades op het
menu. Met scampi,
(17,50) kip en
bacon (15,00) of
peer en kaas
(15,50). Of je eet
tomatensoep
(6,75), brood (8,50)
of proeverij van vis
(16,50). Gevolgd
door tournedos
(28,25), saté
(20,75) of varkens
haas (19,50). Eet je
vis, dan kan je kie
zen voor vispanne-
tje (23,50), kabel
jauw (25,50) of
zeetong (dagprijs).
Er is één vegeta
risch gerecht
(19,75).
Waar kun je zoal van genieten?
De Korenbeurs
Grote Markt 10
t.angeBelWstra
Prince
Bolwerk
Garnalenkroketten
14,75
Garnalencocktail
15,00
Kabeljauw
25,50
Tarbot
31,50
Crème Brulée
8,75
Water
4,75
Glas Sauvignon
4,00
Thee 2x
5,10
Muntthee 2x
6,00
TOTAAL
115,35