4>o O weerplaza a a LU a a Ef 8°^ 1° K5I BEU B5I BEU RECEPT WEER 27 WE Gevulde aubergine 4> 9^ 6° 7°^ 5° 8°^ 4° TONZON Vandaag Morgen Vandaag Maandag Dinsdag Woensdag Waterstanden Morgen Zon/maan Droog weekeinde Neerslag Weeradvies Echt klimaatefficiënt! WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n WAT ETEN Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen i 6 4 4 6 6 6 5 WEER IN EUROPA Stop opwarmen buitenmuren onzichtbaar met TONZON HR-Radiatorfolie tonzon.nl/radiatorfolie 2020 Maandag Dinsdag zaterdag 25 januari 2020 PC Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat toe aan de paprikamix en haal het geheel van het vuur. Meng de olijven en de feta erdoor en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Haal de aubergine uit de oven, vul iedere helft met het tomaten-papri kamengsel en bestrooi beide helften met het paneermeel. Besprenkel met wat olijfolie en bak, onafgedekt, nog 10 minuten in de oven op 180° C. Meng de yoghurt met de fijngehakte knoflook en de schil van de limoen en schep dit over de aubergine. Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten - Verwarm de oven op 200° C. - Halveer de aubergine in de lengte. Hol hem uit met een lepel zonder de schil te beschadigen. Houd een rand van ongeveer een halve centimeter aan. Houd het vruchtvlees apart. - Leg de auberginehelften met de snij- kant naar boven op een met bakpa pier beklede bakplaat. Bestrijk ze met een beetje olijfolie en dek af met aluminiumfolie. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. - Rooster het brood licht en maal het fijn tot paneermeel in de keukenma chine. Meng dit met de Parmezaan se kaas en dille. - Snipper de ui en fruit die met knof look in olijfolie. Snijd de paprika in blokjes. Voeg de oregano, het vruchtvlees van de aubergine en de paprika toe. Bak 5 tot 10 minuten. voor 2 personen Bereidingstijd: 45 minuten - 1 grote aubergine - 50 g brood (spelt of volkoren) - 50 g Parmezaanse kaas (geraspt) - 2 el verse dille (fijngehakt) - 1 rode ui - 1 teentje knoflook - el oregano - 1 rode puntpaprika - 1 pruim- of romatomaat (in stukjes gesneden) - 6 zwarte olijven (ontpit en in stukjes gehakt) - 50 g feta (verbrokkeld) Yoghurt-dressing - 125 ml yoghurt - 1 teentje knoflook - geraspte schil van 1 limoen Neerslagkans 10% 3> Neerslagkans 20% Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 08:41 -200 20:50 -171 Terneuzen 09:06 -211 21:18 -181 Hansweert 09:38 -224 21:47 -193 Roompot buiten 08:25 -146 20:35 -119 Yerseke 10:00 -166 22:16 -138 Krammersluizen West 10:00 -153 22:14 -121 Rotterdam Eindhoven Breda Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Hoogwater Vlissingen 02:21 218 14:37 234 Terneuzen 02:38 240 14:56 256 Hansweert 03:22 258 15:40 275 Roompot buiten 02:15 157 14:28 174 Yerseke 04:05 185 16:25 199 Krammersluizen West 04:19 173 16:45 189 Neerslagkans 90% <6^ Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% Antwerpen - j Diana Woei ^F@Weerplaza Een hogedrukgebied bepaalt dit weekeinde nog het weer in ons land. Daardoor blijft het droog, maar net als de afgelopen dagen is er veel bewolking aanwezig. In de loop van de zaterdag komt vooral in het zuiden de zon soms tevoorschijn. Met 3 tot 5 graden op de thermometers en een zwakke tot matige zuidelijke wind is het een kille zaterdag. Op zondag neemt de wind in kracht toe. Met meer ruimte voor de zon, in het hele land, ziet het er vriendelijker uit. Het wordt in de middag 7 tot 10 graden, daarmee is het vrij mild voor eind januari. In de nieuwe week heeft het stabiele weer plaats gemaakt voor wisselvalligheid. Dagelijks komen er buien voor en het waait soms fors. DAGRECORD Hoogst 14,6*0 in 2016 Laagst-12,5°C in 1942 GEMIDDELD Minimum 0,30 Maximum 5,80 Zon: A 08:31 T 17:13 Maan: A 09:09 17:44 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 02 februari Omm Vandaag Omm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5- AL 40 JAAR INVENTIEI 8° 6" MOSKOU ISCHAU ZURICH ideau;

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27