4>o
O weerplaza
a
a
LU
a
a
Ef
8°^
1°
K5I
BEU
B5I
BEU
RECEPT WEER 27
WE
Gevulde aubergine
4>
9^
6°
7°^
5°
8°^
4°
TONZON
Vandaag
Morgen
Vandaag
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Droog weekeinde
Neerslag
Weeradvies
Echt klimaatefficiënt!
WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n
WAT
ETEN
Bereidingswijze
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
i
6
4
4
6
6
6
5
WEER IN EUROPA
Stop opwarmen
buitenmuren onzichtbaar
met TONZON
HR-Radiatorfolie
tonzon.nl/radiatorfolie
2020
Maandag
Dinsdag
zaterdag 25 januari 2020
PC
Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de
tomaat toe aan de paprikamix en
haal het geheel van het vuur.
Meng de olijven en de feta erdoor en
breng het geheel op smaak met
versgemalen zwarte peper.
Haal de aubergine uit de oven, vul
iedere helft met het tomaten-papri
kamengsel en bestrooi beide helften
met het paneermeel.
Besprenkel met wat olijfolie en bak,
onafgedekt, nog 10 minuten in de
oven op 180° C.
Meng de yoghurt met de fijngehakte
knoflook en de schil van de limoen
en schep dit over de aubergine.
Kijk voor inspiratie
en een korte video
van dit recept op
onze website in de
sectie Koken Eten
- Verwarm de oven op 200° C.
- Halveer de aubergine in de lengte.
Hol hem uit met een lepel zonder de
schil te beschadigen. Houd een rand
van ongeveer een halve centimeter
aan. Houd het vruchtvlees apart.
- Leg de auberginehelften met de snij-
kant naar boven op een met bakpa
pier beklede bakplaat. Bestrijk ze
met een beetje olijfolie en dek af
met aluminiumfolie. Bak 30 minuten
in de voorverwarmde oven.
- Rooster het brood licht en maal het
fijn tot paneermeel in de keukenma
chine. Meng dit met de Parmezaan
se kaas en dille.
- Snipper de ui en fruit die met knof
look in olijfolie. Snijd de paprika in
blokjes. Voeg de oregano, het
vruchtvlees van de aubergine en de
paprika toe. Bak 5 tot 10 minuten.
voor 2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
- 1 grote aubergine
- 50 g brood (spelt of volkoren)
- 50 g Parmezaanse kaas
(geraspt)
- 2 el verse dille (fijngehakt)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- el oregano
- 1 rode puntpaprika
- 1 pruim- of romatomaat
(in stukjes gesneden)
- 6 zwarte olijven (ontpit en
in stukjes gehakt)
- 50 g feta (verbrokkeld)
Yoghurt-dressing
- 125 ml yoghurt
- 1 teentje knoflook
- geraspte schil van 1 limoen
Neerslagkans 10%
3> Neerslagkans 20%
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
08:41
-200
20:50
-171
Terneuzen
09:06
-211
21:18
-181
Hansweert
09:38
-224
21:47
-193
Roompot buiten
08:25
-146
20:35
-119
Yerseke
10:00
-166
22:16
-138
Krammersluizen West
10:00
-153
22:14
-121
Rotterdam
Eindhoven
Breda
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Hoogwater
Vlissingen
02:21
218
14:37
234
Terneuzen
02:38
240
14:56
256
Hansweert
03:22
258
15:40
275
Roompot buiten
02:15
157
14:28
174
Yerseke
04:05
185
16:25
199
Krammersluizen West
04:19
173
16:45
189
Neerslagkans 90%
<6^ Neerslagkans 70%
Neerslagkans 60%
Antwerpen
-
j
Diana Woei
^F@Weerplaza
Een hogedrukgebied bepaalt dit
weekeinde nog het weer in ons land.
Daardoor blijft het droog, maar net
als de afgelopen dagen is er veel
bewolking aanwezig. In de loop van
de zaterdag komt vooral in het zuiden
de zon soms tevoorschijn. Met 3 tot 5
graden op de thermometers en een
zwakke tot matige zuidelijke wind is
het een kille zaterdag. Op zondag
neemt de wind in kracht toe. Met
meer ruimte voor de zon, in het hele
land, ziet het er vriendelijker uit. Het
wordt in de middag 7 tot 10 graden,
daarmee is het vrij mild voor eind
januari. In de nieuwe week heeft het
stabiele weer plaats gemaakt voor
wisselvalligheid. Dagelijks komen er
buien voor en het waait soms fors.
DAGRECORD Hoogst 14,6*0 in 2016 Laagst-12,5°C in 1942
GEMIDDELD Minimum 0,30 Maximum 5,80
Zon: A 08:31 T 17:13
Maan: A 09:09 17:44
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 02 februari
Omm
Vandaag
Omm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5-
AL 40 JAAR INVENTIEI
8°
6"
MOSKOU
ISCHAU
ZURICH
ideau;