'Zo ruikt je huis niet naar frituur' 'Mijn haar zit de hele dag goed' 'Deze saus smaakt kindvriendelijk' FUN SPUL 'Ik heb ook moeilijke mensen in dienst' 'Een kopje koffie op bed in de ochtend' De favoriete hebbedingen van chef-kok Eveline Wu (42). Het Chinese nieuwjaar, dat vandaag begint, viert zij in een van haar Aziatische restaurants. Volgende week zaterdag opent ze een nieuwe vestiging, in Eindhoven: Mood Streetfood. TEKST JOLANDA VAN DER PLOEG FOTO KEES MARTENS HOE OVERLEEF IK MOEILIJKE MENSEN? Airfryer Philips ,,Als ik 's nachts thuiskom, doe ik hier altijd een paar kroketten in. Dan heb ik lekkere trek. Om vier uur 's middags heb ik voor het laatst een goede maaltijd gehad, ben ik de hele avond in de weer geweest met snijden, hakken, roeren en bakken, en heb ik geen zin meer om voor mezelf te koken Met de airfryer heb je geen vet nodig en ruikt je huis niet naar frituur. En het klinkt gezond.'' Wafeltang BaByliss ,,Mijn haar is niet meer zo vol als toen ik twintig was en daarom gebruik ik een wafeltang. Als je de tang onder je hoofdhaar aan de wortels aanbrengt, wordt het vo lume vijf keer groter en blijft je haar steil van boven. Het blijft de hele dag goed zitten. Dat moet, ik sta in de keuken - zonder koksmuts, die zie je alleen nog in fabrieken - maar ga ook regelmatig de zaak in om gasten gedag te zeggen.'' Teriyakisaus Kikkoman ,,In elke koelkast moet een flesje teriyakisaus staan. Ik maak hem zelf en neem hem van het restau rant mee naar huis, maar de flesjes van bijvoorbeeld Kikkoman zijn ook prima. De saus is kant-en-klaar en de smaak kindvriendelijk. Mijn dochter van veertien en zoon van twaalf bakken er zalm mee. Een beetje sesamzaad erover en ze hebben een supergoeie maal tijd. Fijn voor ouders, toch?'' ,,Mijn kinderen komen vaak 's och tends het eerste kopje koffie op bed brengen. Heerlijk! Ik kom laat thuis en moet vaak vroeg op. Mij kun je niet blijer maken dan me te laten uitslapen. Tot tien uur slapen voelt als een luxe cadeautje. Ik woon bij mijn ouders en zij verzor gen het ontbijt en smeren de broodjes en zo. Soms breng ik de kinderen naar school, maar ze kunnen al heel goed zelf op pad.'' ,,Een superleuk, heel herkenbaar boek. Ik heb 150 man personeel en daar zitten af en toe moeilijke men sen tussen. Mensen die bijvoor beeld nooit willen afwijken van afgesproken tijden. Dankzij dit boek weet ik hoe ik met ze moet omgaan. Dan leer ik te denken aan het bedrijf als team: als je andere mensen helpt, krijg je die liefde terug als je zelf hulp nodig hebt.'' Boek Jörg Berger - Hoe overleef ik moeilijke mensen? kikkoman *iïnade Sau«, BaByliss Koffie ristretto Nespresso ZATERDAG 25 JANUARI 2020

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 103