a a a Risotto Carbonara 3° 10° 6° 1E3 B5l 1E3 B5l k k k RECEPT WEER 27 24'Kitchen Vandaag 7°^ Morgen 9°^ 4° Vandaag Maandag 8^ 4° Dinsdag Woensdag 1T 9° Waterstanden Zon/maan Morgen Neerslag Weeradvies Echt klimaatefficiënt! TONZON Wisselend weekend WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND 6 4 6 3 8 6 7 8 6 WEER IN EUROPA Stop opwarmen buitenmuren onzichtbaar met TONZON HR-Radiatorfolie tonzon.nl/radiatorfolie 2020 Dinsdag Maandag zaterdag 11 januari 2020 Blijf goed roeren en houd de pan goed in de gaten. - Doe de eierdooiers en kookroom in een kom en meng het door elkaar. Je kunt er ook voor kiezen om geen kookroom te gebruiken. Gebruik dan een extra eidooier en een eetlepel boter. - Haal de pan met de risotto nu van het vuur en roer de ei-mix langzaam door de risotto. Blijf de risotto roeren terwijl je de mix rustig toevoegt, zodat de eidooiers geen roerei worden, maar een saus vormen. - Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, peterselie en spekjes toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Garneer de risotto met extra Parmezaanse kaas en peterselie. voor 2 personen Bereidingstijd: 55 minuten - 200 g spekblokjes - 300 g risottorijst - 100 ml witte wijn - 3 el extra vierge olijfolie - 2 groentebouillonblokjes - 30 g geraspte Parmezaanse kaas - 80 ml kookroom - 2 el verse of gedroogde oregano - 2 eierdooiers - zout - peper - Kook de bouillonblokjes met 1 liter water in een pan. - Zet een andere pan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de spekblokjes toe zodra de olie heet is. Bak de spekjes tot ze bruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 8 minuten. - Verwijder de spekjes uit de pan, schenk nu 2 eetlepels olijfolie in de pan. Roer de risottorijst 1 minuut door de olie. Voeg de witte wijn toe en kook de rijst hierin tot de wijn bijna verdampt is. - Voeg steeds 1 soeplepel bouillon toe aan de pan en roer de risotto goed om. Als het vocht verdampt is, voeg je weer een soeplepel toe. Dit herhaal je ongeveer 20 minuten, tot de risotto gaar is. Neerslagkans 20% Neerslagkans 30% Laagwater uur cm Vlissingen 08:30 -193 Terneuzen 08:58 -203 Hansweert 09:28 -215 Roompot buiten 08:09 -142 Yerseke 09:50 -159 Krammersluizen West 09:55 -142 uur cm 20:46 -190 21:16 21:46 -201 -213 20:25 -135 22:10 -154 22:06 -134 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Breda Antwerpen Hoogwater Vlissingen 02:07 234 14:25 246 Terneuzen 02:27 258 14:43 272 Hansweert 03:01 273 15:16 285 Roompot buiten 02:00 174 14:17 187 Yerseke 03:52 197 16:10 204 Krammersluizen West 04:17 174 16:42 182 Neerslagkans 30 Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% Eindhoven Rotterdam Zon: 08:44 16:50 Maan: 1739 09:26 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 17 januari 0mm Vandaag 2 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 12,7*0 in 1946 Laagst -13,3°C in 1987 GEMIDDELD Minimum 0,6°C Maximum 5,9°C AL 40 JAAR INVENTIEI Vandaag is er een afwisseling van wolkensluiers en zon. In het oosten schijnt de zon het vaakst. In het noordwesten is de bewolking vooral later op de dag dikker. Na een koude nacht stijgt de temperatuur vanmiddag naar 6 of 7 graden. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind maakt het voor het gevoel frisser. Morgen bepaalt een zone met bewolking en van tijd tot tijd regen of motregen het weerbeeld in ons land. In het zuidoosten wordt het pas in de middag nat, in het noordwesten is het in de vroege ochtend al regenachtig. Ondanks de wolken en nattigheid wordt het toch 7 tot 9 graden. Na het weekend is het licht wisselvallig met soms een bui maar wordt het nog zachter. Diana Woei ^F@Weerplaza ISCHAU ideau; IALLORCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 27