a
a
a
Risotto Carbonara
3°
10°
6°
1E3
B5l
1E3
B5l
k
k
k
RECEPT WEER 27
24'Kitchen
Vandaag
7°^
Morgen
9°^
4°
Vandaag
Maandag
8^
4°
Dinsdag
Woensdag
1T
9°
Waterstanden
Zon/maan
Morgen
Neerslag
Weeradvies
Echt klimaatefficiënt!
TONZON
Wisselend
weekend
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
6
4
6
3
8
6
7
8
6
WEER IN EUROPA
Stop opwarmen
buitenmuren onzichtbaar
met TONZON
HR-Radiatorfolie
tonzon.nl/radiatorfolie
2020
Dinsdag
Maandag
zaterdag 11 januari 2020
Blijf goed roeren en houd de pan
goed in de gaten.
- Doe de eierdooiers en kookroom
in een kom en meng het door
elkaar. Je kunt er ook voor kiezen
om geen kookroom te gebruiken.
Gebruik dan een extra eidooier en
een eetlepel boter.
- Haal de pan met de risotto nu van
het vuur en roer de ei-mix
langzaam door de risotto. Blijf de
risotto roeren terwijl je de mix
rustig toevoegt, zodat de
eidooiers geen roerei worden,
maar een saus vormen.
- Voeg de geraspte Parmezaanse
kaas, peterselie en spekjes toe en
roer door. Voeg zout en peper
naar smaak toe. Garneer de
risotto met extra Parmezaanse
kaas en peterselie.
voor 2 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
- 200 g spekblokjes
- 300 g risottorijst
- 100 ml witte wijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 2 groentebouillonblokjes
- 30 g geraspte
Parmezaanse kaas
- 80 ml kookroom
- 2 el verse of
gedroogde oregano
- 2 eierdooiers
- zout
- peper
- Kook de bouillonblokjes met 1 liter
water in een pan.
- Zet een andere pan op
middelhoog vuur en voeg
1 eetlepel olijfolie toe. Voeg de
spekblokjes toe zodra de olie
heet is. Bak de spekjes tot ze
bruin en knapperig zijn. Dit duurt
ongeveer 8 minuten.
- Verwijder de spekjes uit de pan,
schenk nu 2 eetlepels olijfolie in
de pan. Roer de risottorijst 1
minuut door de olie. Voeg de witte
wijn toe en kook de rijst hierin tot
de wijn bijna verdampt is.
- Voeg steeds 1 soeplepel bouillon
toe aan de pan en roer de risotto
goed om. Als het vocht verdampt
is, voeg je weer een soeplepel
toe. Dit herhaal je ongeveer
20 minuten, tot de risotto gaar is.
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 30%
Laagwater uur cm
Vlissingen 08:30 -193
Terneuzen 08:58 -203
Hansweert 09:28 -215
Roompot buiten 08:09 -142
Yerseke 09:50 -159
Krammersluizen West 09:55 -142
uur cm
20:46 -190
21:16
21:46
-201
-213
20:25 -135
22:10 -154
22:06 -134
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Breda
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
02:07
234
14:25
246
Terneuzen
02:27
258
14:43
272
Hansweert
03:01
273
15:16
285
Roompot buiten
02:00
174
14:17
187
Yerseke
03:52
197
16:10
204
Krammersluizen West
04:17
174
16:42
182
Neerslagkans 30
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 60%
Eindhoven
Rotterdam
Zon: 08:44 16:50
Maan: 1739 09:26
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 17 januari
0mm
Vandaag
2 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 12,7*0 in 1946 Laagst -13,3°C in 1987
GEMIDDELD Minimum 0,6°C Maximum 5,9°C
AL 40 JAAR INVENTIEI
Vandaag is er een afwisseling
van wolkensluiers en zon. In het
oosten schijnt de zon het vaakst. In
het noordwesten is de bewolking
vooral later op de dag dikker.
Na een koude nacht stijgt de
temperatuur vanmiddag naar 6 of 7
graden. De matige tot vrij krachtige
zuidwestenwind maakt het voor het
gevoel frisser. Morgen bepaalt een
zone met bewolking en van tijd tot tijd
regen of motregen het weerbeeld
in ons land. In het zuidoosten wordt
het pas in de middag nat, in het
noordwesten is het in de vroege
ochtend al regenachtig. Ondanks de
wolken en nattigheid wordt het toch
7 tot 9 graden. Na het weekend is het
licht wisselvallig met soms een bui
maar wordt het nog zachter.
Diana Woei
^F@Weerplaza
ISCHAU
ideau;
IALLORCA