ir
8^
a
a
a
a
a
20 RECEPT WEER
Gevulde paprika met
braadworst
parelcouscoussalade
8^
7°
6°
4°
10°
7°
i
IE3
B51
1E3
B51
k
k
k
k
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Vanmiddag droog
Echt klimaatefficiënt!
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
4
4
6
8
6
8
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
(weer(«Ej)plaza
WEER IN EUROPA
Stop infiltratie vocht
uit de kruipruimtebodem
met TONZON Bodemfolie
tonzon.nl/vloerisolatie
sinds 1980 pionier
kruipruimte
vrijdag 10 januari 2020
PC
voor 4 personen
Bereidingstijd: 55 minuten
Voor de parelcouscoussalade
- 150 g parelcouscous
- 80 g feta
- 5 zongedroogde tomaten
- 2 el gesneden peterselie
- 3 el extra vierge olijfolie
- 3 el natuurazijn (wit)
- Zout
Voor de gevulde paprika
- 4 paprika's
- 2 braadworsten
- Halve rode ui
- 1 teen knoflook
- 150 g tomatenpuree
- 1 el verse of gedroogde
oregano
- 1 el olijfolie
- Selderijzout
- Verhit de oven voor tot 200° C.
- Snijd van 2 paprika's de toppen af en
verwijder de zaadjes. Bewaar de
paprika's en de toppen voor later.
- Snijd de overige 2 paprika's in blokjes.
Pel en snijd de rode ui in blokjes.
Pers de teen knoflook. Snijd de
braadworsten open en haal het
gehakt eruit.
- Doe de olijfolie in een pan en verhit
het op middelhoog vuur. Voeg de ui,
knoflook, braadworstgehakt en de
paprikablokjes toe.
- Hak het braadworstgehakt in stukjes
met een spatel terwijl je het bruinbakt.
Bak het geheel 4 minuten tot het
gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree,
selderijzout en oregano toe. Roer goed
tot de saus wat dikker is.
- Bekleed de ovenschaal met bakpapier.
Vul de 2 paprika's met de vulling uit de
pan. Plaats de dakjes op de gevulde
paprika's. Bak de paprika's 20 minuten
in de oven.
Terwijl de paprika's in de oven staan,
kun je de parelcouscoussalade
voorbereiden.
Kook de couscous volgens de
instructies op de verpakking. Giet de
couscous uit in een zeef. Doe de
couscous in een kom en sprenkel er
een beetje olijfolie over. Mix daarna
goed zodat de couscous niet plakt
terwijl hij afkoelt.
Snijd de zongedroogde tomaten in
stukjes. Verkruimel de feta. Maak een
dressing door de olijfolie, natuurazijn en
wat zout te mengen in een kom. Mix de
couscous, zongedroogde tomaten, feta,
peterselie en dressing in de kom.
Serveer de gevulde paprika's met de
couscoussalade.
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 30
Rotterdam
Rotterdam
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 70%
Zon: A 08:45 16:49
Maan: A 16:28 09:25
Volgende maanfase:
Volle maan - 10 januari
3 mm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
07:44
08:12
08:40
07:29
09:06
09:06
01:26
01:46
02:17
01:22
03:06
02:54
cm
-180
-190
-202
-132
-151
-136
224
249
266
167
192
173
uur
20:05
20:32
21:02
19:44
21:25
21:20
13:42
14:00
14:35
13:39
15:26
15:46
cm
-187
-197
-210
-134
-156
-137
233
259
273
175
195
173
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
^P@Weerplaza
Vandaag start bewolkt. Op veel
plaatsen valt af en toe regen of
motregen, maar in de loop van
de ochtend wordt het vanuit het
westen op steeds meer plaatsen
droog. Vanmiddag valt alleen in het
binnenland nog een bui, in het westen
breekt de zon dan alweer door. Er
waait wel een stevige westenwind en
de temperatuur komt uit op ongeveer
8 graden. Morgen verloopt overal
droog. Er trekken wolkenvelden over,
maar tussendoor schijnt ook af en
toe de zon. Met ongeveer 7 graden
is het iets minder zacht. In de avond
en nacht naar zondag neemt de
bewolking weer toe. Uiteindelijk valt
af en toe regen, ook zondag overdag
is het van tijd tot tijd nat. Het blijft wel
vrij zacht.
DAGRECORD Hoogst 13,4°C in 2007 Laagst -15,6°C in 1985
GEMIDDELD Minimum-O.I'C I Maximum 5,3°C
„LÜXEMÖfiWG PRA/^
PARIJS MÜNCHEN
ZÜR1CH BOEDAPEST
DEAU
madridI
BELGRADO
SOFIA