ir 8^ a a a a a 20 RECEPT WEER Gevulde paprika met braadworst parelcouscoussalade 8^ 7° 6° 4° 10° 7° i IE3 B51 1E3 B51 k k k k TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Vanmiddag droog Echt klimaatefficiënt! WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 4 4 6 8 6 8 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag (weer(«Ej)plaza WEER IN EUROPA Stop infiltratie vocht uit de kruipruimtebodem met TONZON Bodemfolie tonzon.nl/vloerisolatie sinds 1980 pionier kruipruimte vrijdag 10 januari 2020 PC voor 4 personen Bereidingstijd: 55 minuten Voor de parelcouscoussalade - 150 g parelcouscous - 80 g feta - 5 zongedroogde tomaten - 2 el gesneden peterselie - 3 el extra vierge olijfolie - 3 el natuurazijn (wit) - Zout Voor de gevulde paprika - 4 paprika's - 2 braadworsten - Halve rode ui - 1 teen knoflook - 150 g tomatenpuree - 1 el verse of gedroogde oregano - 1 el olijfolie - Selderijzout - Verhit de oven voor tot 200° C. - Snijd van 2 paprika's de toppen af en verwijder de zaadjes. Bewaar de paprika's en de toppen voor later. - Snijd de overige 2 paprika's in blokjes. Pel en snijd de rode ui in blokjes. Pers de teen knoflook. Snijd de braadworsten open en haal het gehakt eruit. - Doe de olijfolie in een pan en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, braadworstgehakt en de paprikablokjes toe. - Hak het braadworstgehakt in stukjes met een spatel terwijl je het bruinbakt. Bak het geheel 4 minuten tot het gehakt gaar is. Voeg de tomatenpuree, selderijzout en oregano toe. Roer goed tot de saus wat dikker is. - Bekleed de ovenschaal met bakpapier. Vul de 2 paprika's met de vulling uit de pan. Plaats de dakjes op de gevulde paprika's. Bak de paprika's 20 minuten in de oven. Terwijl de paprika's in de oven staan, kun je de parelcouscoussalade voorbereiden. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. Giet de couscous uit in een zeef. Doe de couscous in een kom en sprenkel er een beetje olijfolie over. Mix daarna goed zodat de couscous niet plakt terwijl hij afkoelt. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Verkruimel de feta. Maak een dressing door de olijfolie, natuurazijn en wat zout te mengen in een kom. Mix de couscous, zongedroogde tomaten, feta, peterselie en dressing in de kom. Serveer de gevulde paprika's met de couscoussalade. Neerslagkans 50% Neerslagkans 20% Neerslagkans 30% Neerslagkans 30 Rotterdam Rotterdam Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 70% Zon: A 08:45 16:49 Maan: A 16:28 09:25 Volgende maanfase: Volle maan - 10 januari 3 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 07:44 08:12 08:40 07:29 09:06 09:06 01:26 01:46 02:17 01:22 03:06 02:54 cm -180 -190 -202 -132 -151 -136 224 249 266 167 192 173 uur 20:05 20:32 21:02 19:44 21:25 21:20 13:42 14:00 14:35 13:39 15:26 15:46 cm -187 -197 -210 -134 -156 -137 233 259 273 175 195 173 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen ^P@Weerplaza Vandaag start bewolkt. Op veel plaatsen valt af en toe regen of motregen, maar in de loop van de ochtend wordt het vanuit het westen op steeds meer plaatsen droog. Vanmiddag valt alleen in het binnenland nog een bui, in het westen breekt de zon dan alweer door. Er waait wel een stevige westenwind en de temperatuur komt uit op ongeveer 8 graden. Morgen verloopt overal droog. Er trekken wolkenvelden over, maar tussendoor schijnt ook af en toe de zon. Met ongeveer 7 graden is het iets minder zacht. In de avond en nacht naar zondag neemt de bewolking weer toe. Uiteindelijk valt af en toe regen, ook zondag overdag is het van tijd tot tijd nat. Het blijft wel vrij zacht. DAGRECORD Hoogst 13,4°C in 2007 Laagst -15,6°C in 1985 GEMIDDELD Minimum-O.I'C I Maximum 5,3°C „LÜXEMÖfiWG PRA/^ PARIJS MÜNCHEN ZÜR1CH BOEDAPEST DEAU madridI BELGRADO SOFIA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 48