E
u
a
a
a
a
a
a
a
TONZON
1°
10°
7°
1513
158
851
158
k
k
k
k
12 RECEPT WEER
Winterse maaltijdsalade
m
6^
3°
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
7^
Morgen
Zondag
Maandag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
6
3
5
6
6
Rustig weer
m
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zaterdag
Zondag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
«ER
Uitvinder en producent
klimaatefficiënte
producten en technieken
Wenst u het allerbeste in 2020
2020
tonzon.nl
AL 40 JAAR INVENTIEI
donderdag 2 januari 2020
PC
voor 4 personen
bereidingstijd 20 minuten
wachttijd 30 minuten
- 300 g orzo
- half bosje bospeen
- 2 rode uien
- 2 pastinaken
- 200 g spruiten
- 150 g oesterzwammen
- 1 sinaasappel
- halve bos tijm
- halve bos bladpeterselie
- 100 g amandelschaafsel
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el ahornsiroop
- peper - grof zeezout
- olijfolie
- 150 g feta
Benodigdheden
- bakplaat, bakpapier, fijne rasp
- Verwarm de oven voor op
180° Celsius.
- Kook de orzo in gezouten water
volgens de bereidingswijze op de
verpakking.
- Spoel af, roer er 1 el olijfolie doorheen
en zet opzij.
- Rasp de schil van de sinaasappel
en rooster het amandelschaafsel in een
droge koekenpan tot het goudbruin is.
- Hak de peterselie fijn en verkruimel de
feta.
- Snijd het loof van de wortelen en laat
nog een stukje groen zitten.
- Schil de wortelen en snijd grote
exemplaren overlangs door, kleine
wortelen kunnen heel blijven.
- Maak de spruiten schoon. Halveer ze.
- Schil de pastinaak en snijd in
grove stukken.
- Schil de rode uien en snijd in partjes.
Meng de groenten met een scheut
olijfolie, de tijm, sinaasappelrasp en het
sap van een halve sinaasappel en leg
op een met bakpapier beklede
bakplaat. Bestrooi met zwarte peper en
grof zeezout en rooster 15 minuten in
de oven.
Maak de oesterzwammen schoon en
scheur in grove stukken.
Haal de groenten uit de oven, schep om
en leg de oesterzwammen ertussen.
Zet nog eens 15 minuten terug in de
oven.
Maak de dressing door 1 el olijfolie te
mengen met het sap van een halve
sinaasappel, 1 el rodewijnazijn en 1 el
ahornsiroop.
Haal de groenten uit de oven en meng
met de orzo, peterselie en de dressing.
Garneer met het amandelschaafsel en
de feta.
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 80%
Neerslagkans 10%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 50%
Zon: A 08:48 16:38
Maan: A 12:32 --:--
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 03 januari
0mm
Vandaag
2 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
00:15
00:45
01:08
00:37
01:36
01:36
06:26
06:46
07:16
06:35
07:55
07:46
cm
-130
-139
-152
-94
-118
-104
174
195
214
130
156
147
uur
12:56
13:15
13:40
13:09
14:04
14:06
19:00
19:22
19:48
19:16
20:26
20:22
cm
-165
-173
-185
-133
-154
-143
170
191
210
131
155
147
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start met name landinwaarts
koud, mogelijk ook met mist.
Aanwezige mist lost uiteindelijkop
en vooral in het oosten van het land
schijnt vanochtend nog even de zon.
In de loop van de dag raakt het vanuit
het westen bewolkt, maar het blijft
wel overal droog. De temperatuur
loopt op naar 5 tot 7 graden en er
waait een meest matige zuidenwind.
Vanavond en vannacht is het overal
bewolkt. Uiteindelijk valt vanuit
het noordwesten op steeds meer
plaatsen af en toe regen. Afkoelen
doet het vannacht nauwelijks. Morgen
blijft het grijs en op veel plaatsen een
langere tijd regenachtig. Met 9 of 10
graden is het zeer zacht. Zaterdag is
het weer vaker droog met ruimte voor
de zon.
DAGRECORD Hoogst 13,4'C in 1988 Laagst-16,7°C in 1979
GEMIDDELD Minimum -O.I'C I Maximum 5,3°C
HELS NK
^ERLUN
PRA/të10
KIEV
.„LUXEMBURG
PARIJS mIJchen weneJ
BOEDAPE
ZURICH
DEAU
BELGRADO
SOFIA
ALLORCA
ALGIERS