E u a a a a a a a TONZON 1° 10° 7° 1513 158 851 158 k k k k 12 RECEPT WEER Winterse maaltijdsalade m 6^ 3° TONZON 24'Kitchen Vandaag 7^ Morgen Zondag Maandag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies 6 3 5 6 6 Rustig weer m WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zaterdag Zondag weer iplaza WEER IN EUROPA «ER Uitvinder en producent klimaatefficiënte producten en technieken Wenst u het allerbeste in 2020 2020 tonzon.nl AL 40 JAAR INVENTIEI donderdag 2 januari 2020 PC voor 4 personen bereidingstijd 20 minuten wachttijd 30 minuten - 300 g orzo - half bosje bospeen - 2 rode uien - 2 pastinaken - 200 g spruiten - 150 g oesterzwammen - 1 sinaasappel - halve bos tijm - halve bos bladpeterselie - 100 g amandelschaafsel - 1 el rodewijnazijn - 1 el ahornsiroop - peper - grof zeezout - olijfolie - 150 g feta Benodigdheden - bakplaat, bakpapier, fijne rasp - Verwarm de oven voor op 180° Celsius. - Kook de orzo in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking. - Spoel af, roer er 1 el olijfolie doorheen en zet opzij. - Rasp de schil van de sinaasappel en rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan tot het goudbruin is. - Hak de peterselie fijn en verkruimel de feta. - Snijd het loof van de wortelen en laat nog een stukje groen zitten. - Schil de wortelen en snijd grote exemplaren overlangs door, kleine wortelen kunnen heel blijven. - Maak de spruiten schoon. Halveer ze. - Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. - Schil de rode uien en snijd in partjes. Meng de groenten met een scheut olijfolie, de tijm, sinaasappelrasp en het sap van een halve sinaasappel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zwarte peper en grof zeezout en rooster 15 minuten in de oven. Maak de oesterzwammen schoon en scheur in grove stukken. Haal de groenten uit de oven, schep om en leg de oesterzwammen ertussen. Zet nog eens 15 minuten terug in de oven. Maak de dressing door 1 el olijfolie te mengen met het sap van een halve sinaasappel, 1 el rodewijnazijn en 1 el ahornsiroop. Haal de groenten uit de oven en meng met de orzo, peterselie en de dressing. Garneer met het amandelschaafsel en de feta. Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% Neerslagkans 80% Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 50% Zon: A 08:48 16:38 Maan: A 12:32 --:-- Volgende maanfase: Eerste kwartier - 03 januari 0mm Vandaag 2 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:15 00:45 01:08 00:37 01:36 01:36 06:26 06:46 07:16 06:35 07:55 07:46 cm -130 -139 -152 -94 -118 -104 174 195 214 130 156 147 uur 12:56 13:15 13:40 13:09 14:04 14:06 19:00 19:22 19:48 19:16 20:26 20:22 cm -165 -173 -185 -133 -154 -143 170 191 210 131 155 147 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start met name landinwaarts koud, mogelijk ook met mist. Aanwezige mist lost uiteindelijkop en vooral in het oosten van het land schijnt vanochtend nog even de zon. In de loop van de dag raakt het vanuit het westen bewolkt, maar het blijft wel overal droog. De temperatuur loopt op naar 5 tot 7 graden en er waait een meest matige zuidenwind. Vanavond en vannacht is het overal bewolkt. Uiteindelijk valt vanuit het noordwesten op steeds meer plaatsen af en toe regen. Afkoelen doet het vannacht nauwelijks. Morgen blijft het grijs en op veel plaatsen een langere tijd regenachtig. Met 9 of 10 graden is het zeer zacht. Zaterdag is het weer vaker droog met ruimte voor de zon. DAGRECORD Hoogst 13,4'C in 1988 Laagst-16,7°C in 1979 GEMIDDELD Minimum -O.I'C I Maximum 5,3°C HELS NK ^ERLUN PRA/të10 KIEV .„LUXEMBURG PARIJS mIJchen weneJ BOEDAPE ZURICH DEAU BELGRADO SOFIA ALLORCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2020 | | pagina 56