•O# a a 6°^ 1° 1E3 B5l 1E3 B5l k k k RECEPT WEER 35 Arancini met parmaham en pecorino 4> 2° TONZON 24'Kitchen Vandaag Vandaag Morgen Morgen Dinsdag 7°^ Woensdag Rustig weekend Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Gezond, comfortabel en energiezuinig wonen WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 150 g panko (Japans paneermeel) Bereidingswijze WEER in de regio 4 Neerslagkans 10% WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen weer plaza) 6 8 6 8 9 9 8 8 6 8 WEER IN EUROPA tonzon.nl/vloerisolatie Dinsdag zaterdag 28 december 2019 - Rasp de pecorino grof en de Parmaham in dunne reepjes. - Meng de Parmaham en de pecorino door de afgekoelde risotto. Vorm kleine balletjes ter grootte van een golfbal, met de hand of met een ijsschep. - Herhaal dit tot alle risotto op is. Zet apart. - Verhit olie in een (frituur)pan tot 170° C. - Neem 3 aparte bakjes. Kluts de eieren in één, doe de bloem in een ander bakje, en de panko in het derde bakje. - Haal de balletjes door de bloem, het ei en de panko. - Frituur de arancini ongeveer 5 minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. voor 4 personen - neutrale olie (om mee te frituren) - 5 eieren - 150 g bloem Risotto - 1 l warme groentebouillon - 50 ml olijfolie - 2 sjalotten - 330 g risottorijst - 150 ml droge witte wijn - 50 g Parmezaanse kaas - zout en peper Vulling - 150 g parmaham - 150 g pecorino Extra nodig - frituurpan - ijsschep - Pel en snipper de sjalotten. Doe ze in een gietijzeren braadpan met de olijfolie, fruit ze tot ze glazig zijn (circa 4 minuten). - Doe de rijst erbij, roer 2 minu ten en voeg dan de wijn toe. Blijf roeren tot bijna al het vocht is geabsorbeerd. - Voeg alle bouillon in één keer toe, roer af en toe en wacht tot bijna al het vocht is opgeno men. - Kook de risotto tot de rijst net beetgaar is. Rasp de parme zaan door de risotto samen met een snuf peper. - Spreid de risotto in een met bakpapier beklede ovenschaal, dek af met nog een laag bak papier en laat circa 30 minuten afkoelen in de koelkast. Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% {3^ Neerslagkans 10% Wilfred Janssen M @Weerplaza Vandaag start vooral in het binnenland op uitgebreide schaal met temperaturen ruim onder nul. Op de koudste plaatsen komt mist voor, maar dat lost in de loop van de ochtend overal op. In de middag schijnt van tijd tot tijd de zon en het blijft droog. Bij een zwakke tot matige zuidoostenwind wordt het 2 tot 5 graden. Vanavond en vannacht komen brede opklaringen voor. In het binnenland vriest het veelal licht en lokaal ontstaat wederom wat mist. Morgen kan mist hardnekkig zijn, maar in de middag breekt de zon weer door. Warmer dan 3 tot 5 graden wordt het niet. Na het weekend gaat de temperatuur weer wat omhoog. Maandag is er nog vaak zon, dinsdag is het grotendeels bewolkt. DAGRECORD Hoogst 14,OtD in 1994 Laagst -13,9°C in 1908 GEMIDDELD Minimum 0,8°C Maximum 5,6°C Neerslagkans 10 Zon: A 08:48 16:34 Maan: A 10:37 18:51 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 03 januari Omm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 09:35 09:59 10:29 09:15 10:49 10:49 03:08 03:26 04:07 02:58 04:52 05:20 cm -201 -211 -222 -148 -165 -150 232 254 267 173 193 177 uur 21:45 22:12 22:40 21:29 23:02 22:54 15:26 15:42 16:21 15:17 17:12 17:42 cm -173 -183 -194 -122 -139 -120 244 268 282 187 206 191 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5- Rotterdam Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen ..LUXEMBURG PARIJS MÜNQHËN ZÜRICH ideau: KLIMAATEFFICIËNT

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 35