•O#
a
a
6°^
1°
1E3
B5l
1E3
B5l
k
k
k
RECEPT WEER 35
Arancini met parmaham
en pecorino
4>
2°
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Vandaag
Morgen
Morgen
Dinsdag
7°^
Woensdag
Rustig weekend
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Gezond, comfortabel
en energiezuinig
wonen
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
- 150 g panko (Japans
paneermeel)
Bereidingswijze
WEER in de regio
4 Neerslagkans 10%
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
weer
plaza)
6
8
6
8
9
9
8
8
6
8
WEER IN EUROPA
tonzon.nl/vloerisolatie
Dinsdag
zaterdag 28 december 2019
- Rasp de pecorino grof en de
Parmaham in dunne reepjes.
- Meng de Parmaham en de
pecorino door de afgekoelde
risotto. Vorm kleine balletjes ter
grootte van een golfbal, met de
hand of met een ijsschep.
- Herhaal dit tot alle risotto op is.
Zet apart.
- Verhit olie in een (frituur)pan tot
170° C.
- Neem 3 aparte bakjes. Kluts de
eieren in één, doe de bloem in
een ander bakje, en de panko in
het derde bakje.
- Haal de balletjes door de
bloem, het ei en de panko.
- Frituur de arancini ongeveer
5 minuten goudbruin en
krokant. Laat uitlekken op
keukenpapier.
voor 4 personen
- neutrale olie (om mee te
frituren)
- 5 eieren
- 150 g bloem
Risotto
- 1 l warme groentebouillon
- 50 ml olijfolie
- 2 sjalotten
- 330 g risottorijst
- 150 ml droge witte wijn
- 50 g Parmezaanse kaas
- zout en peper
Vulling
- 150 g parmaham
- 150 g pecorino
Extra nodig
- frituurpan
- ijsschep
- Pel en snipper de sjalotten. Doe
ze in een gietijzeren braadpan
met de olijfolie, fruit ze tot ze
glazig zijn (circa 4 minuten).
- Doe de rijst erbij, roer 2 minu
ten en voeg dan de wijn toe.
Blijf roeren tot bijna al het vocht
is geabsorbeerd.
- Voeg alle bouillon in één keer
toe, roer af en toe en wacht tot
bijna al het vocht is opgeno
men.
- Kook de risotto tot de rijst net
beetgaar is. Rasp de parme
zaan door de risotto samen met
een snuf peper.
- Spreid de risotto in een met
bakpapier beklede ovenschaal,
dek af met nog een laag bak
papier en laat circa 30 minuten
afkoelen in de koelkast.
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
{3^ Neerslagkans 10%
Wilfred Janssen
M @Weerplaza
Vandaag start vooral in het
binnenland op uitgebreide schaal
met temperaturen ruim onder nul.
Op de koudste plaatsen komt mist
voor, maar dat lost in de loop van
de ochtend overal op. In de middag
schijnt van tijd tot tijd de zon en
het blijft droog. Bij een zwakke tot
matige zuidoostenwind wordt het 2
tot 5 graden. Vanavond en vannacht
komen brede opklaringen voor. In het
binnenland vriest het veelal licht en
lokaal ontstaat wederom wat mist.
Morgen kan mist hardnekkig zijn,
maar in de middag breekt de zon
weer door. Warmer dan 3 tot 5 graden
wordt het niet. Na het weekend gaat
de temperatuur weer wat omhoog.
Maandag is er nog vaak zon, dinsdag
is het grotendeels bewolkt.
DAGRECORD Hoogst 14,OtD in 1994 Laagst -13,9°C in 1908
GEMIDDELD Minimum 0,8°C Maximum 5,6°C
Neerslagkans 10
Zon: A 08:48 16:34
Maan: A 10:37 18:51
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 03 januari
Omm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
09:35
09:59
10:29
09:15
10:49
10:49
03:08
03:26
04:07
02:58
04:52
05:20
cm
-201
-211
-222
-148
-165
-150
232
254
267
173
193
177
uur
21:45
22:12
22:40
21:29
23:02
22:54
15:26
15:42
16:21
15:17
17:12
17:42
cm
-173
-183
-194
-122
-139
-120
244
268
282
187
206
191
VANDAAG
MORGEN
MAANDAG
DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5-
Rotterdam
Eindhoven
Antwerpen
Breda
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
..LUXEMBURG
PARIJS MÜNQHËN
ZÜRICH
ideau:
KLIMAATEFFICIËNT