a
a
a
Beef Wellington
IT
10° "W
IE3
E51
1E3
E51
k
k
k
k
12 RECEPT WEER
allerhande0
Vandaag
Vandaag
Morgen
Zaterdag
9^
5°
Zondag
8^
6°
Maandag
8^
6°
Morgen
Zon/maan
Zachte
luchtstroom
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
TONZON
Zaterdag
donderdag 19 december 2019
Bereidingswijze
WAT ETEN WE VANDAAG?
Benodigdheden
- Y bakje bieslook (a 25 g)
-180 g parmaham
- 270 g vers bladerdeeg
-1 middelgroot ei
- bakkwast
- kernthermometer
Prijs p.p. €4,45
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
W@Weerplaza
Zondag
weer
plaza
5
3
4
3
8
6
8
8
5
WEER IN EUROPA
VOCHTIGE KRUIPRUIMTE?
Tonzon Bodemfolie stopt
het vocht uit de bodem.
Voor een schone en
drogere kruipruimte.
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INVENTIEF
14°
5° E
Morgen
- Verwarm de oven voor
op 200° C. Dep de ossen
haas droog met keuken
papier en bestrooi met
peper en zout. Verhit de
helft van de boter in een
koekenpan en bak het
vlees rondom bruin. Neem
uit de pan en koel af.
- Snijd ondertussen de
champignons, bieslook en
peterselie fijn. Verhit de
rest van de boter in een
koekenpan en bak de
champignons op middel
hoog vuur tot het vocht is
verdampt. Meng de
peterselie en bieslook
erdoor en breng op
smaak met peper en zout.
Laat afgedekt afkoelen
tot kamertemperatuur.
Leg de plakken ham in
drie rijen op een stuk
vershoudfolie van 30 x 40
cm. Laat de plakken iets
overlappen. Verdeel de
champignons erover en
leg de ossenhaas erop.
Rol de ham in de folie
strak eromheen.
Rol het bladerdeeg uit op
een bakplaat bekleed met
bakpapier. Neem de
ossenhaas uit de folie en
leg in het midden van het
deeg. Vouw dicht tot een
pakket en laat de randen
1 cm overlappen. Snijd het
overtollige deeg eraf en
druk de randen aan. Draai
de Wellington om. Steek
figuurtjes uit de rest van
het deeg en druk aan.
Splits het ei. Klop enkel de
eidooier los en bestrijk de
bovenkant van de beef.
Steek de kernthermo
meter in het midden van
het vlees en bak circa
35 minuten in het midden
van de oven of tot de
thermometer 50°C
aangeeft. Neem uit de
oven en laat 5 minuten
rusten onder folie.
Tip
Je kunt de ossenhaas tot
en met stap 3 een dag van
tevoren bereiden. Bewaar
in vershoudfolie in de
koelkast. Laat het vlees,
voor je verder gaat, op
kamertemperatuur komen.
Begin maximaal 3 uur voor
serveren met de volgende
stap.
voor 8 personen
- 600 g ossenhaas aan
één stuk
- 30 g roomboter
- 250 g kastanje
champignons
-1 bakje peterselie (15 g)
Bevat
p.p. 315 kcal 27 g eiwit
17 g vet, waarvan
8 g verzadigd
13 g koolhydraten,
waarvan 1 g suikers
1,3 g zout 1 g vezels
<4>
Neerslagkans 20%
^5 Neerslagkans 50%
4} Neerslagkans 80%
Neerslagkans 70% Neerslagkans 60%
Zon: A 08:44 16:28
Maan: A 13:23
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 19 december
Diana Woei
Zachte lucht stroomt vandaag over
ons land. De temperatuur stijgt
vanmiddag naar 11 graden op de
Wadden en tot 14 graden in Limburg.
Het is eerst droog. Vooral in het
oosten schijnt de zon geregeld. In
het westen wordt de bewolking
geleidelijk dikker, vanmiddag en
vanavond valt daar een spat regen of
motregen. De zuidelijke wind is matig.
Vrijdagochtend waait het harder en
trekt er een gebied met regen van
zuidwest naar noordoost over ons
land. In de middag draait de wind
naar het westen en blijft het veelal
droog, maar een bui is nog mogelijk.
Het wordt maximaal 12 graden, terwijl
het normaal 6 graden hoort te zijn. In
het weekeinde is het wisselvallig bij 8
graden.
DAGRECORD Hoogst 14,1C in 2015 Laagst -15,0°C in 1938
GEMIDDELD Minimum 0,7C Maximum 6,OC
0mm
Vandaag
5 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
01:20
01:21
07:10
07:27
08:02
07:15
08:40
08:45
-136
-122
182
202
219
131
159
147
uur
13:40
14:06
14:35
13:29
02:20
02:16
19:46
20:07
20:38
19:56
21:22
21:23
cm
-181
-191
-203
-141
-128
-117
197
218
238
151
178
168
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Rotterdam
Antwerpen
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
=MBURG 'PRAAG
MÜNCHEN .wenen
H BOEDAPEST
BOEKAREST
.GRADO
SOFIA ISTANBOEL