a a a Beef Wellington IT 10° "W IE3 E51 1E3 E51 k k k k 12 RECEPT WEER allerhande0 Vandaag Vandaag Morgen Zaterdag 9^ 5° Zondag 8^ 6° Maandag 8^ 6° Morgen Zon/maan Zachte luchtstroom Neerslag Waterstanden Weeradvies TONZON Zaterdag donderdag 19 december 2019 Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Benodigdheden - Y bakje bieslook (a 25 g) -180 g parmaham - 270 g vers bladerdeeg -1 middelgroot ei - bakkwast - kernthermometer Prijs p.p. €4,45 WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND W@Weerplaza Zondag weer plaza 5 3 4 3 8 6 8 8 5 WEER IN EUROPA VOCHTIGE KRUIPRUIMTE? Tonzon Bodemfolie stopt het vocht uit de bodem. Voor een schone en drogere kruipruimte. TONZON.NL/VLOERISOLATIE INVENTIEF 14° 5° E Morgen - Verwarm de oven voor op 200° C. Dep de ossen haas droog met keuken papier en bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en koel af. - Snijd ondertussen de champignons, bieslook en peterselie fijn. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de champignons op middel hoog vuur tot het vocht is verdampt. Meng de peterselie en bieslook erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur. Leg de plakken ham in drie rijen op een stuk vershoudfolie van 30 x 40 cm. Laat de plakken iets overlappen. Verdeel de champignons erover en leg de ossenhaas erop. Rol de ham in de folie strak eromheen. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Neem de ossenhaas uit de folie en leg in het midden van het deeg. Vouw dicht tot een pakket en laat de randen 1 cm overlappen. Snijd het overtollige deeg eraf en druk de randen aan. Draai de Wellington om. Steek figuurtjes uit de rest van het deeg en druk aan. Splits het ei. Klop enkel de eidooier los en bestrijk de bovenkant van de beef. Steek de kernthermo meter in het midden van het vlees en bak circa 35 minuten in het midden van de oven of tot de thermometer 50°C aangeeft. Neem uit de oven en laat 5 minuten rusten onder folie. Tip Je kunt de ossenhaas tot en met stap 3 een dag van tevoren bereiden. Bewaar in vershoudfolie in de koelkast. Laat het vlees, voor je verder gaat, op kamertemperatuur komen. Begin maximaal 3 uur voor serveren met de volgende stap. voor 8 personen - 600 g ossenhaas aan één stuk - 30 g roomboter - 250 g kastanje champignons -1 bakje peterselie (15 g) Bevat p.p. 315 kcal 27 g eiwit 17 g vet, waarvan 8 g verzadigd 13 g koolhydraten, waarvan 1 g suikers 1,3 g zout 1 g vezels <4> Neerslagkans 20% ^5 Neerslagkans 50% 4} Neerslagkans 80% Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% Zon: A 08:44 16:28 Maan: A 13:23 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 19 december Diana Woei Zachte lucht stroomt vandaag over ons land. De temperatuur stijgt vanmiddag naar 11 graden op de Wadden en tot 14 graden in Limburg. Het is eerst droog. Vooral in het oosten schijnt de zon geregeld. In het westen wordt de bewolking geleidelijk dikker, vanmiddag en vanavond valt daar een spat regen of motregen. De zuidelijke wind is matig. Vrijdagochtend waait het harder en trekt er een gebied met regen van zuidwest naar noordoost over ons land. In de middag draait de wind naar het westen en blijft het veelal droog, maar een bui is nog mogelijk. Het wordt maximaal 12 graden, terwijl het normaal 6 graden hoort te zijn. In het weekeinde is het wisselvallig bij 8 graden. DAGRECORD Hoogst 14,1C in 2015 Laagst -15,0°C in 1938 GEMIDDELD Minimum 0,7C Maximum 6,OC 0mm Vandaag 5 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 01:20 01:21 07:10 07:27 08:02 07:15 08:40 08:45 -136 -122 182 202 219 131 159 147 uur 13:40 14:06 14:35 13:29 02:20 02:16 19:46 20:07 20:38 19:56 21:22 21:23 cm -181 -191 -203 -141 -128 -117 197 218 238 151 178 168 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Antwerpen Breda Eindhoven Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda =MBURG 'PRAAG MÜNCHEN .wenen H BOEDAPEST BOEKAREST .GRADO SOFIA ISTANBOEL

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56