a
a
a
a
a
a
a
'te
12°
6°
1T
9°
IHI
158
851
158
k
k
k
k
16 RECEPT WEER
Vega Wellington
9^
6°
8^
7°
TONZON
allerhande0
Vandaag
Morgen
Vandaag
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Morgen
Zon/maan
Waterstanden
Weeradvies
Wisselend
bewolkt
WAT ETEN WE VANDAAG?
Bereidingswijze
Benodigdheden
p.p. 430 kcal 11 g eiwit 19 g vet,
waarvan 10 g verzadigd 51 g
koolhydraten, waarvan 8 g suikers
0,8 g zout 6 g vezels Prijs p.p. €1,75
WEER in de regio
4
3
4
8
6
VOCHTIGE KRUIPRUIMTE?
Tonzon Bodemfolie stopt
het vocht uit de bodem.
Voor een schone en
drogere kruipruimte.
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
WEER IN EUROPA
INVENTIEF
lW@Weerplaza
Zaterdag
Morgen
woensdag 18 december 2019
PC
hoofdgerecht voor 8 personen
- 750 g zoete aardappelen
- 500 g ube-aardappelen
- 200 g zachte geitenkaas
-1 bakje bieslook (25 g)
-1 citroen (schoongeboend)
-100 g semi-gedroogde cherry-
tomaten (koelvers, bakje 200 g)
- 50 g gerookte amandelen
(zak 150 g)
- 2 tl gedroogde salie (strooier 15 g)
- 270 g vers bladerdeeg (rol)
-1 ei
- bakpapier
- bakkwast
Bevat
- Verhit de oven voor op 200° C. Prik
met een vork rondom gaatjes in de
zoete en ube-aardappelen, leg ze op
een met bakpapier beklede bakplaat
en rooster in het midden van de oven
in 35-40 minuten gaar. Neem uit de
oven, halveer de aardappelen in de
lengte en laat 15 minuten afkoelen.
- Verkruimel ondertussen de geiten
kaas, snijd de bieslook fijn en rasp de
schil van de citroen. Snijd de semi-
gedroogde cherrytomaten in stukjes
en hak de amandelen grof.
- Verwijder de schil van de zoete
aardappel. Meng met een vork het
oranje vruchtvlees met de bieslook,
peper en zout tot een puree.
Verwijder de schil van de ube-
aardappelen en meng het paarse
vruchtvlees met de salie, het citroen
rasp, peper en zout tot een puree.
- Leg het bladerdeeg op de beklede
bakplaat. Verdeel de helft van de zoete-
aardappelpuree in de lengte over de
onderste helft van het bladerdeeg. Zorg
dat het mengsel overal even hoog is.
Laat de randen vrij. Verdeel de helft van
de tomaten en de helft van de geiten
kaas gelijkmatig over de puree. Verdeel
daarover de ube-puree, de rest van de
tomaten, geitenkaas en de rest van de
zoete-aardappelpuree.
- Vouw het deeg over het aardappel
mengsel heen dicht en druk de randen
rondom aan met een vork. Splits het ei,
het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de
eidooier los en bestrijk met de
bakkwast de bovenkant en zijkanten
van het deeg met het ei.
- Bak de Wellington in de oven in circa
25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi
met de amandelen.
^3 Neerslagkans 10% ^4 Neerslagkans 50%
j4 Neerslagkans 70%
Rotterdam
Zierikz
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Neerslagkans 30% Neerslagkans 50
Zon: A 08:44 16:28
Maan: A 23:59 13:03
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 19 december
0mm
Vandaag
3 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
00:02
00:30
00:56
06:05
06:23
06:57
06:01
07:45
07:56
cm
-161
-173
-186
196
218
232
144
169
151
uur
12:39
13:06
13:32
12:24
13:55
13:55
18:35
18:55
19:34
18:35
20:16
20:35
cm
-187
-198
-210
-144
-168
-154
210
231
248
159
186
172
VANDAAG
MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 14,7*0 in 1987 Laagst-14,6°C in 1927
GEMIDDELD Minimum 0,7°C Maximum 6,00
LeonSaris
Vandaag is het wisselend bewolkt.
De zon laat zich af en toe zien en de
temperatuur loopt op naar een graad
of 8. De wind komt uit zuidwestelijke
richting, maar draait in de loop van
de dag naar het zuidoosten en is
matig van kracht. Vannacht neemt
vanuit het westen de bewolking
toe. In het oosten blijft het nog lang
helder. De minima liggen tussen de
3 en 6 graden. Morgen blijft het in
het westen overwegend bewolkt.
De maxima liggen rond 12 graden. In
de loop van de avond valt de eerste
regen. Het is een voorschot op de
regen van vrijdag. Het is dan bewolkt
bij een toenemende zuidoostenwind.
Ook komend weekend is het
wisselvallig. Met name zondag is het
erg winderig en nat.
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
1SCHAU
WENEN
BOEDAPE5