'Ik kan
ontroerd
raken van
eten op hoog
niveau. Dat
ervaar ik als
kijken naar
een schilderij'
loof is lekker eten in een chic restaurant,
een sterrenzaak. Ik zit graag bij Ciel Bleu,
boven in het Okura in Amsterdam. Ik heb
daar aan de chef s table mijn dertigste ver
jaardag gevierd met Myrthe, mijn familie
en vrienden. Dat had ik nooit durven dro
men.''
,,Mijn vak draait om zinsbegoocheling,
ik doe veel met beeld en geluid, maar met
smaak kan ik weinig. Ik kan echt ontroerd
raken van eten dat op zo'n hoog niveau is
bereid. Een kunstvorm, ik ervaar dat als
kijken naar een schilderij. Hoe heeft ie
mand dat op die manier kunnen maken?
De signature dish van chef Onno Kokmeijer
met king crab, kaviaar en eetbaar bladgoud..
Geweldig.''
,,Zeker. Ik sta niet heel veel meer in woon
kamers of tuinen. Ik opereer voornamelijk
op de zakelijke markt, ik ben spreker op
congressen. Een paar keer per jaar word ik
gevraagd voor een exclusief feest, meestal
van Nederlandse zakenmensen. Dan vlieg
Vliegen mensen je weleens in voor
privéfeesten?
ZATERDAG 14 DECEMBER 2019 11