'Ik kan ontroerd raken van eten op hoog niveau. Dat ervaar ik als kijken naar een schilderij' loof is lekker eten in een chic restaurant, een sterrenzaak. Ik zit graag bij Ciel Bleu, boven in het Okura in Amsterdam. Ik heb daar aan de chef s table mijn dertigste ver jaardag gevierd met Myrthe, mijn familie en vrienden. Dat had ik nooit durven dro men.'' ,,Mijn vak draait om zinsbegoocheling, ik doe veel met beeld en geluid, maar met smaak kan ik weinig. Ik kan echt ontroerd raken van eten dat op zo'n hoog niveau is bereid. Een kunstvorm, ik ervaar dat als kijken naar een schilderij. Hoe heeft ie mand dat op die manier kunnen maken? De signature dish van chef Onno Kokmeijer met king crab, kaviaar en eetbaar bladgoud.. Geweldig.'' ,,Zeker. Ik sta niet heel veel meer in woon kamers of tuinen. Ik opereer voornamelijk op de zakelijke markt, ik ben spreker op congressen. Een paar keer per jaar word ik gevraagd voor een exclusief feest, meestal van Nederlandse zakenmensen. Dan vlieg Vliegen mensen je weleens in voor privéfeesten? ZATERDAG 14 DECEMBER 2019 11

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 99