8^ a a a TT 20 RECEPT WEER Pasteitjes met kipragout 8^ 5° 5° 9^ 6° 6° E! El El El k k k k TONZON allerhande* Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag 11° Vandaag Morgen <7v Zierikze< Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Weekend met veel wind WAT ETEN WE VANDAAG? Benodigdheden Bevat Bereidingswijze WEER in de regio 3 5 5 5 6 8 6 6 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag weer plaza WEER IN EUROPA VOCHTIGE KRUIPRUIMTE? Tonzon Bodemfolie stopt het vocht uit de bodem. Voor een schone en drogere kruipruimte. TONZON.NL/VLOERISOLATIE INVENTIEF vrijdag 13 december 2019 PC 6 personen - scharrelkippenpoten - 2 kippenbouillontabletten - 250 g kastanjechampignons - 50 g roomboter - 25 g tarwebloem -1 el vadouvan (specerijenmix) -125 ml verse slagroom - 6 bladerdeegbakjes in stervorm - 5 g bieslook (bakje 25 g) p.p. 335 kcal 14 g eiwit 24 g vet, waarvan 14 g verz. 15 g koolhydraten, waarvan 2 g suikers 2,2 g zout 1 g vezels Prijs p.p. 1,40 - Doe de kippenpoten en bouillon tabletten met 1 liter water in een pan, breng aan de kook en laat op laag vuur 30 minuten zachtjes koken. Neem de poten uit de bouillon en laat 30 minuten afkoelen. Bewaar de bouillon. - Verwarm ondertussen de oven voor op 200° C. Snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de cham pignons 6 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. - Verwijder het vel van de kippen poten. Pluk met 2 vorken het vlees van de botten en snijd in stukjes. Verhit de rest van de boter in een pan en voeg al roerend de bloem toe (roux). - Voeg de vadouvan toe en laat de roux op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Roer regelmatig. Voeg 375 ml van de afgekoelde bouillon en de slagroom toe aan de roux en laat al roerend met een garde op middelhoog vuur binden. Voeg de kip en champignons toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat eventueel inkoken op laag vuur als de ragout te dun is. Bak de ragoutbakjes in 8 minuten af in de oven. Schep de ragout dan in de bakjes en knip de bieslook erboven. Tip: Je kunt de ragout drie dagen van tevoren maken. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur. Neerslagkans 70% <6^ Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Neerslagkans 70% Neerslagkans 60% Rotterdam Rotterdam Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 08:39 16:27 Maan: A 17:42 09:48 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 19 december 21 mm Vandaag 8 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 08:46 -187 21:06 -191 Terneuzen 09:15 -197 21:33 -202 Hansweert 09:45 -208 22:05 -212 Roompot buiten 08:30 -136 20:46 -137 Yerseke 10:05 -152 22:24 -155 Krammersluizen West 10:05 -135 22:16 -136 Hoogwater Vlissingen 01:47 241 02:25 246 Terneuzen 02:45 270 14:59 276 Hansweert 03:17 284 15:31 287 Roompot buiten 01:45 182 02:19 188 Yerseke 04:08 207 16:26 206 Krammersluizen West 04:32 183 15:47 182 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Diana Woei W@Weerplaza Gisteren hadden we geluk met geregeld zon en op veel plaatsen tot de avond droog weer. Vandaag blijft het wolkendek vrijwel de hele dag gesloten en regent of motregent het van tijd tot tijd. Pas in de loop van de dag klaart het vanuit het westen langzaam op, maar vanavond trekken nieuwe buien over het land. Door de bewolking en nattigheid wordt het amper 4 graden in Groningen tot 8 in Zeeland. De wind draait vanmiddag naar het westen en trekt aan zee aan tot windkracht 6 of 7. In het weekend waait het stevig, het is soms stormachtig aan zee en op zondagochtend kan het op de Wadden even stormen. Door de forse wind zien we een snelle afwisseling van wolken, zon en buien. DAGRECORD I Hoogst 13,5'C in 1994 Laagst -11,TC in 1968 GEMIDDELD Minimum 0,7C Maximum 6,0C MUNCHEN wenen BOEDAPE BELGRADO Bsofia GIERS TUNIS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56