8^
a
a
a
TT
20 RECEPT WEER
Pasteitjes met kipragout
8^
5°
5°
9^
6°
6°
E!
El
El
El
k
k
k
k
TONZON
allerhande*
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
11°
Vandaag
Morgen
<7v Zierikze<
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Weekend met veel
wind
WAT ETEN WE VANDAAG?
Benodigdheden
Bevat
Bereidingswijze
WEER in de regio
3
5
5
5
6
8
6
6
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
Zondag
Maandag
weer
plaza
WEER IN EUROPA
VOCHTIGE KRUIPRUIMTE?
Tonzon Bodemfolie stopt
het vocht uit de bodem.
Voor een schone en
drogere kruipruimte.
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INVENTIEF
vrijdag 13 december 2019
PC
6 personen
- scharrelkippenpoten
- 2 kippenbouillontabletten
- 250 g kastanjechampignons
- 50 g roomboter
- 25 g tarwebloem
-1 el vadouvan (specerijenmix)
-125 ml verse slagroom
- 6 bladerdeegbakjes in stervorm
- 5 g bieslook (bakje 25 g)
p.p. 335 kcal 14 g eiwit
24 g vet, waarvan 14 g verz.
15 g koolhydraten, waarvan 2 g
suikers 2,2 g zout 1 g vezels
Prijs p.p. 1,40
- Doe de kippenpoten en bouillon
tabletten met 1 liter water in een
pan, breng aan de kook en laat op
laag vuur 30 minuten zachtjes
koken. Neem de poten uit de
bouillon en laat 30 minuten afkoelen.
Bewaar de bouillon.
- Verwarm ondertussen de oven voor
op 200° C. Snijd de champignons in
plakjes. Verhit de helft van de boter
in een koekenpan en bak de cham
pignons 6 minuten op hoog vuur.
Breng op smaak met peper en
eventueel zout.
- Verwijder het vel van de kippen
poten. Pluk met 2 vorken het vlees
van de botten en snijd in stukjes.
Verhit de rest van de boter in een
pan en voeg al roerend de bloem
toe (roux).
- Voeg de vadouvan toe en laat de
roux op laag vuur in 3 minuten gaar
worden. Roer regelmatig.
Voeg 375 ml van de afgekoelde
bouillon en de slagroom toe aan de
roux en laat al roerend met een
garde op middelhoog vuur binden.
Voeg de kip en champignons toe en
breng op smaak met peper en
eventueel zout. Laat eventueel
inkoken op laag vuur als de ragout
te dun is.
Bak de ragoutbakjes in 8 minuten af
in de oven. Schep de ragout dan in
de bakjes en knip de bieslook
erboven.
Tip: Je kunt de ragout drie dagen van
tevoren maken. Laat afkoelen en
bewaar afgedekt in de koelkast.
Verwarm al roerend op laag vuur.
Neerslagkans 70% <6^ Neerslagkans 50%
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 60%
Rotterdam
Rotterdam
Breda
o Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 08:39 16:27
Maan: A 17:42 09:48
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 19 december
21 mm
Vandaag
8 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
08:46
-187
21:06
-191
Terneuzen
09:15
-197
21:33
-202
Hansweert
09:45
-208
22:05
-212
Roompot buiten
08:30
-136
20:46
-137
Yerseke
10:05
-152
22:24
-155
Krammersluizen West
10:05
-135
22:16
-136
Hoogwater
Vlissingen
01:47
241
02:25
246
Terneuzen
02:45
270
14:59
276
Hansweert
03:17
284
15:31
287
Roompot buiten
01:45
182
02:19
188
Yerseke
04:08
207
16:26
206
Krammersluizen West
04:32
183
15:47
182
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Diana Woei
W@Weerplaza
Gisteren hadden we geluk met
geregeld zon en op veel plaatsen
tot de avond droog weer. Vandaag
blijft het wolkendek vrijwel de hele
dag gesloten en regent of motregent
het van tijd tot tijd. Pas in de loop van
de dag klaart het vanuit het westen
langzaam op, maar vanavond trekken
nieuwe buien over het land. Door
de bewolking en nattigheid wordt
het amper 4 graden in Groningen
tot 8 in Zeeland. De wind draait
vanmiddag naar het westen en trekt
aan zee aan tot windkracht 6 of 7.
In het weekend waait het stevig,
het is soms stormachtig aan zee en
op zondagochtend kan het op de
Wadden even stormen. Door de forse
wind zien we een snelle afwisseling
van wolken, zon en buien.
DAGRECORD I Hoogst 13,5'C in 1994 Laagst -11,TC in 1968
GEMIDDELD Minimum 0,7C Maximum 6,0C
MUNCHEN wenen
BOEDAPE
BELGRADO
Bsofia
GIERS
TUNIS