a
a
a
a
a
a
a
a
■fV1
851
158
851
158
k
L9J
k
k
k
RECEPT WEER 27
Pittige pulpo met koolsalade
5^
2°
8^
0°
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Morgen
Vandaag
Zon/maan
Meeste zon
vandaag
Neerslag
Weeradvies
Bereidingswijze
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
T-
weer
plaza
8
6
7
WEER IN EUROPA
Slim energie besparen?
Kijk zondag om 16:25 op SBS6
Green Make Over
Vandaag
Morgen
Dinsdag
VLOERISOLATIE
zaterdag 30 november 2019
- Doe de octopus met de rijstwijn, het
water en het citroengras in een
stevige braadpan en sluit af met een
deksel. Laat 1 tot 1,5 uur stoven op
het laagst mogelijke vuur tot de
octopus zacht is. Laat afkoelen.
- Verwijder voor de chilipasta de
buitenste bladeren en de uiteinden
van de stengels citroengras en hak
ze fijn. Pel en snipper de sjalot. Pel
en pers de knoflook. Halveer de
rawit in de lengte, verwijder de
zaadlijsten en snijd de peper fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en
voeg het gehakte citroengras toe.
- Laat kort stoven en voeg vervolgens
de sjalot en knoflook toe. Bak het
geheel 5-10 minuten zachtjes tot
alles bruin begint te kleuren. Voeg
dan de suiker toe en bak deze kort
mee. Voeg als laatste de rawitpeper,
de vissaus en het water toe. Verhit
tot het vocht volledig verdampt is.
Snijd voor de salade de kool fijn.
Snijd de komkommer in halve
maantjes. Pel en snipper de sjalot.
Rasp de wortel. Meng de groenten
en ingrediënten in een kom.
Snijd de tentakels van de octopus
zo dicht mogelijk bij het lijf af. Gooi
het lijf weg. Gril de pulpo enkele
minuten op de barbecue of grillplaat,
tot hij iets geblakerd is aan de
buitenkant.
Schep de salade op een schaal.
Bestrijk de pulpo met de chilipasta,
leg de tentakels op de salade en
serveer.
Kijk voor inspiratie en
een korte video van dit
recept op onze website in
de sectie Koken Eten
voor 4 personen
Pulpo
-1 kg verse octopus
- 160 ml rijstwijn
- 160 ml water
- 2 stengels citroengras
Chilipasta
- 2 stengels citroengras
- 1 grote sjalot
- 3 tenen knoflook
- 1 rawit (peper)
- 75 ml neutrale olie 1 el suiker
- 1 el vissaus
- 2 el water
Salade
- 1/4 spitskool
- 1/4 komkommer
- 1 sjalot
- 1 wortel
- 4 el nuoc cham (dipsaus)
- 2 cm gemberwortel
- 50 g gezouten pinda's
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
10:30
-191
22:42
-165
Terneuzen
10:56
-201
23:10
-174
Hansweert
11:23
-212
23:36
-186
Roompot buiten
10:15
-140
22:32
-117
Yerseke
11:40
-161
Krammersluizen West
11:46
-143
23:56
-118
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
04:04
231
16:20
241
Terneuzen
04:20
254
16:39
265
Hansweert
04:55
265
17:14
278
Roompot buiten
03:56
175
16:17
186
Yerseke
05:46
194
18:06
207
Krammersluizen West
06:15
173
18:35
186
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 10
Neerslagkans 10
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
DAGRECORD Hoogst 13,5*0 in 1992 Laagst -15,0°C in 1921
GEMIDDELD Minimum 2,4°C Maximum 7,9°C
Michiel Severin
@Weerplaza
Het weer heeft dit weekend twee
gezichten. Na een nacht met
plaatselijk lichte vorst is het vandaag
heel rustig weer met flink wat zon.
Slechts in enkele regio's hebben
wolken de overhand. De kustregio
maakt kans op een buitje. Het wordt
6 of 7 graden. Komende nacht blijft
het rustig weer en wordt het koud:
+2 tot -3 graden. Bovendien kan er
mist ontstaan, mogelijk zelfs dichte
mist. De combinatie van vorst en mist
kan aanleiding geven tot gladheid.
Zondag overdag is het vaak bewolkt
en soms hardnekkig mistig. De zon
breekt slechts mondjesmaat door.
In de mist wordt het amper 3 graden.
Dicht bij zee stijgt het kwik naar 6
graden. Maandag en dinsdag keert
de zon terug.
Zon: A 08:23 T 16:32
Maan: A 12:02 20:03
Volgende maanfase:
Eerste kwartier - 04 december
0 mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur
de herhalingen.
tonzon.nl/greenmakeover
-<2>
IOI0OSKOU
ÏSCHAU
ZÜRICH
ideau:
TONZON