a a a a a a a a ■fV1 851 158 851 158 k L9J k k k RECEPT WEER 27 Pittige pulpo met koolsalade 5^ 2° 8^ 0° 24 Kitchen Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Waterstanden Morgen Vandaag Zon/maan Meeste zon vandaag Neerslag Weeradvies Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND T- weer plaza 8 6 7 WEER IN EUROPA Slim energie besparen? Kijk zondag om 16:25 op SBS6 Green Make Over Vandaag Morgen Dinsdag VLOERISOLATIE zaterdag 30 november 2019 - Doe de octopus met de rijstwijn, het water en het citroengras in een stevige braadpan en sluit af met een deksel. Laat 1 tot 1,5 uur stoven op het laagst mogelijke vuur tot de octopus zacht is. Laat afkoelen. - Verwijder voor de chilipasta de buitenste bladeren en de uiteinden van de stengels citroengras en hak ze fijn. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Halveer de rawit in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. - Verhit een scheut olie in een pan en voeg het gehakte citroengras toe. - Laat kort stoven en voeg vervolgens de sjalot en knoflook toe. Bak het geheel 5-10 minuten zachtjes tot alles bruin begint te kleuren. Voeg dan de suiker toe en bak deze kort mee. Voeg als laatste de rawitpeper, de vissaus en het water toe. Verhit tot het vocht volledig verdampt is. Snijd voor de salade de kool fijn. Snijd de komkommer in halve maantjes. Pel en snipper de sjalot. Rasp de wortel. Meng de groenten en ingrediënten in een kom. Snijd de tentakels van de octopus zo dicht mogelijk bij het lijf af. Gooi het lijf weg. Gril de pulpo enkele minuten op de barbecue of grillplaat, tot hij iets geblakerd is aan de buitenkant. Schep de salade op een schaal. Bestrijk de pulpo met de chilipasta, leg de tentakels op de salade en serveer. Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten voor 4 personen Pulpo -1 kg verse octopus - 160 ml rijstwijn - 160 ml water - 2 stengels citroengras Chilipasta - 2 stengels citroengras - 1 grote sjalot - 3 tenen knoflook - 1 rawit (peper) - 75 ml neutrale olie 1 el suiker - 1 el vissaus - 2 el water Salade - 1/4 spitskool - 1/4 komkommer - 1 sjalot - 1 wortel - 4 el nuoc cham (dipsaus) - 2 cm gemberwortel - 50 g gezouten pinda's Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 10:30 -191 22:42 -165 Terneuzen 10:56 -201 23:10 -174 Hansweert 11:23 -212 23:36 -186 Roompot buiten 10:15 -140 22:32 -117 Yerseke 11:40 -161 Krammersluizen West 11:46 -143 23:56 -118 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 04:04 231 16:20 241 Terneuzen 04:20 254 16:39 265 Hansweert 04:55 265 17:14 278 Roompot buiten 03:56 175 16:17 186 Yerseke 05:46 194 18:06 207 Krammersluizen West 06:15 173 18:35 186 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% Neerslagkans 10 Neerslagkans 10 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen DAGRECORD Hoogst 13,5*0 in 1992 Laagst -15,0°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 2,4°C Maximum 7,9°C Michiel Severin @Weerplaza Het weer heeft dit weekend twee gezichten. Na een nacht met plaatselijk lichte vorst is het vandaag heel rustig weer met flink wat zon. Slechts in enkele regio's hebben wolken de overhand. De kustregio maakt kans op een buitje. Het wordt 6 of 7 graden. Komende nacht blijft het rustig weer en wordt het koud: +2 tot -3 graden. Bovendien kan er mist ontstaan, mogelijk zelfs dichte mist. De combinatie van vorst en mist kan aanleiding geven tot gladheid. Zondag overdag is het vaak bewolkt en soms hardnekkig mistig. De zon breekt slechts mondjesmaat door. In de mist wordt het amper 3 graden. Dicht bij zee stijgt het kwik naar 6 graden. Maandag en dinsdag keert de zon terug. Zon: A 08:23 T 16:32 Maan: A 12:02 20:03 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 04 december 0 mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur de herhalingen. tonzon.nl/greenmakeover -<2> IOI0OSKOU ÏSCHAU ZÜRICH ideau: TONZON

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27