10 ZEELAND
De Zeeuwse
waterkant telt
stiekem veel
zelfbenoemde
Italiaanse
restaurants. De
toeristische
enclave Den Osse
heeft er nu ook
eentje: La
Bottiglia. We
proeven er
kalfsvlees en
pizza.
De aardedonkere weg van Brou
wershaven naar de jachthaven in
Den Osse is één van de gevaarlijk
ste van Zeeland. Op het kronke
lige dijkweggetje doemen plots
gemene verkeersdrempels op. Qua hoogte
concurreren ze met de Vaalserberg. Je kunt er
maximaal stapvoets overheen. Wie heeft ze
bedacht? Een bijziende ambtenaar zonder rij
bewijs?
Heelhuids maar een verrotte schokbreker
rijker, arriveren we in Den Osse. La Bottiglia,
tot voor kort eetcafé 't Opstapje, baadt hoog
verheven in het licht. Het restaurant en terras
bevinden zich namelijk op de eerste verdie
ping. Binnen is het behaaglijk warm. De Britse
ober, die overigens een aardig mondje Neder
lands spreekt, wijst ons de weg naar een tafel
tje. Onmiddellijk bevinden we ons in een
Fawlty Towers-achtige scene. Als we van de
bar door een boogpoort naar het restaurantge-
HET MENU
deelte stiefelen, moet mijn boomlange tafel
heer zijn hoofd diep buigen om een pijnlijke
knal tegen het stucwerk te vermijden. Het
doet ons denken aan het volslagen zinloze op
en-neer trapje in de tv-komedie Fawlty To
wers, waar uitbater Basil met bokkensprongen
overheen suist. Zonder kopschade zijgen we
neer. We kijken rond. La Bottiglia is groot,
maar onder meer Italiaanse boogvensters
scheiden de ruimtes. Het meubilair is klassiek
(hout) en spartaans. Dat past wel bij een Itali
aans restaurant, waar met Roberto Muntoni
ook een Italiaan aan de kachel staat. De eige
naren zijn chef-kok Toon Siesse, die eeuwen
de keuken van De Pizzeria in Zierikzee be
stierde, en zijn gade Daniëlle Schippers. Den
Osse is een nieuw avontuur. Allerminst een
dom plan, want betaalbare pizza en lasagne
gaan er bij de meeste toeristen wel in.
Als we bestellen, serveert onze ober meteen
een onheilstijding. De capelli di funghi - reu-
zenchampignons gevuld met Parmezaanse
kaas, room en ham - is een soort van brexit.
De laatste is net verkocht aan tafel 1. Grrr, die
toeristentafel kijken we de rest van de avond
met de nek aan. Ik ga dan maar voor bru-
schetta met diverse soorten paddenstoelen.
De vier geroosterde stokbroodjes gaan schuil
onder een lading verschillende paddenstoe
len. Het is veel, maar erg flauw. Nergens pene
treert de paddenstoelensmaak echt diep onze
papillen. Mijn tafelheer treft het beter. De
gamba's uit de oven hebben nog beet en drij
ven in een fijne kruidige, door tomaat gedo
mineerde bouillon die op de tong een decent
pikantje achterlaat.
,,Hee, er staat een conifeer op!", grapt mijn ta
felheer als de klassieker saltimbocca alla ro
mano voor zijn neus landt. Hij knikt naar het
takje rozemarijn dat parmantig naar het pla
fond priemt. Daarna zwijgt hij smakkend,
want het in witte wijn en salie gesmoorde
REKENING
vrijdag 29 november 2019
j||
Eigenaresse Daniëlle Schippers (linksachter) en ober
Steve Hart (rechtsachter).
M Roberto Muntoni (l)
en eigenaar/chef-kok
Toon Siesse.
Slappe pizza, maar wel lekker
Frank Balkenende
Bij La Bottiglia be
ginnen de voorge
rechten bij 5,50
euro, van tomaten
soep tot bru-
schetta.
Het duurste en
treetje komt uit op
11 euro (gamba's uit
de oven, vitella ton-
nato en carpaccio).
Het goedkoopste
hoofdgerecht
(12,50) is vegeta
risch: groentescho
tel uit de oven.
Het duurst is tour-
nedos met gorgon-
zolasaus (24,00).
Pizza's zijn verkrijg
baar van 8,50 tot
15 euro en pasta
van 10 tot 16,50
euro.
Hoe zijn de voorgerechten?
La Bottiglia
De hoofdgerechten een stap omhoog?
2 bruiswater
4,90
1 cappuccino
2,75
1 speciaalbier
3,75
2 rode wijn
9,00
1 gamba's uit de oven
11,00
1 bruschetta paddenstoelen
5,50
1 kalfsvlees
21,00
1 pizza geitenkaas peer
15,00
1 panna cotta
6,50
1 tiramisu
6,75
2 espresso
5,00
Totaal:
91,15