10 ZEELAND De Zeeuwse waterkant telt stiekem veel zelfbenoemde Italiaanse restaurants. De toeristische enclave Den Osse heeft er nu ook eentje: La Bottiglia. We proeven er kalfsvlees en pizza. De aardedonkere weg van Brou wershaven naar de jachthaven in Den Osse is één van de gevaarlijk ste van Zeeland. Op het kronke lige dijkweggetje doemen plots gemene verkeersdrempels op. Qua hoogte concurreren ze met de Vaalserberg. Je kunt er maximaal stapvoets overheen. Wie heeft ze bedacht? Een bijziende ambtenaar zonder rij bewijs? Heelhuids maar een verrotte schokbreker rijker, arriveren we in Den Osse. La Bottiglia, tot voor kort eetcafé 't Opstapje, baadt hoog verheven in het licht. Het restaurant en terras bevinden zich namelijk op de eerste verdie ping. Binnen is het behaaglijk warm. De Britse ober, die overigens een aardig mondje Neder lands spreekt, wijst ons de weg naar een tafel tje. Onmiddellijk bevinden we ons in een Fawlty Towers-achtige scene. Als we van de bar door een boogpoort naar het restaurantge- HET MENU deelte stiefelen, moet mijn boomlange tafel heer zijn hoofd diep buigen om een pijnlijke knal tegen het stucwerk te vermijden. Het doet ons denken aan het volslagen zinloze op en-neer trapje in de tv-komedie Fawlty To wers, waar uitbater Basil met bokkensprongen overheen suist. Zonder kopschade zijgen we neer. We kijken rond. La Bottiglia is groot, maar onder meer Italiaanse boogvensters scheiden de ruimtes. Het meubilair is klassiek (hout) en spartaans. Dat past wel bij een Itali aans restaurant, waar met Roberto Muntoni ook een Italiaan aan de kachel staat. De eige naren zijn chef-kok Toon Siesse, die eeuwen de keuken van De Pizzeria in Zierikzee be stierde, en zijn gade Daniëlle Schippers. Den Osse is een nieuw avontuur. Allerminst een dom plan, want betaalbare pizza en lasagne gaan er bij de meeste toeristen wel in. Als we bestellen, serveert onze ober meteen een onheilstijding. De capelli di funghi - reu- zenchampignons gevuld met Parmezaanse kaas, room en ham - is een soort van brexit. De laatste is net verkocht aan tafel 1. Grrr, die toeristentafel kijken we de rest van de avond met de nek aan. Ik ga dan maar voor bru- schetta met diverse soorten paddenstoelen. De vier geroosterde stokbroodjes gaan schuil onder een lading verschillende paddenstoe len. Het is veel, maar erg flauw. Nergens pene treert de paddenstoelensmaak echt diep onze papillen. Mijn tafelheer treft het beter. De gamba's uit de oven hebben nog beet en drij ven in een fijne kruidige, door tomaat gedo mineerde bouillon die op de tong een decent pikantje achterlaat. ,,Hee, er staat een conifeer op!", grapt mijn ta felheer als de klassieker saltimbocca alla ro mano voor zijn neus landt. Hij knikt naar het takje rozemarijn dat parmantig naar het pla fond priemt. Daarna zwijgt hij smakkend, want het in witte wijn en salie gesmoorde REKENING vrijdag 29 november 2019 j|| Eigenaresse Daniëlle Schippers (linksachter) en ober Steve Hart (rechtsachter). M Roberto Muntoni (l) en eigenaar/chef-kok Toon Siesse. Slappe pizza, maar wel lekker Frank Balkenende Bij La Bottiglia be ginnen de voorge rechten bij 5,50 euro, van tomaten soep tot bru- schetta. Het duurste en treetje komt uit op 11 euro (gamba's uit de oven, vitella ton- nato en carpaccio). Het goedkoopste hoofdgerecht (12,50) is vegeta risch: groentescho tel uit de oven. Het duurst is tour- nedos met gorgon- zolasaus (24,00). Pizza's zijn verkrijg baar van 8,50 tot 15 euro en pasta van 10 tot 16,50 euro. Hoe zijn de voorgerechten? La Bottiglia De hoofdgerechten een stap omhoog? 2 bruiswater 4,90 1 cappuccino 2,75 1 speciaalbier 3,75 2 rode wijn 9,00 1 gamba's uit de oven 11,00 1 bruschetta paddenstoelen 5,50 1 kalfsvlees 21,00 1 pizza geitenkaas peer 15,00 1 panna cotta 6,50 1 tiramisu 6,75 2 espresso 5,00 Totaal: 91,15

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 46