A LoJ a a ^0- 10° 6° 7° 10° 8° IE3 B51 1E3 B51 k k k k 20 RECEPT WEER 8^ 3° m 9^ 5° Wrap met gadogado en pittige satésaus TONZON Vandaag Morgen Zondag Maandag 11° Dinsdag Vandaag Morgen Soms zonneschijn Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? 24 Kitchen Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Zondag weer iplaza 6 6 6 3 8 8 9 8 5 WEER IN EUROPA Slim energie besparen? Kijk zondag om 16:25 op SBS6 Green Make Over Bereidingswijze Morgen Maandag vrijdag 22 november 2019 PC voor 4 personen - 2 eieren - 2 teentjes knoflook - 400 g spinazie - 250 g tahoe - 2 flinke aardappels - 200 g sperziebonen - 50 g taugé - 1 komkommer - 1 sjalot - 1 serehstengel (citroengras) - 150 ml kokosmelk - 2 el ketjap manis - 3 el sambal oelek - 2 el pindakaas - 2 el goela djawa (palmsuiker) - wraps - 2 little gems (sla) - 8 tarwetortilla's - 2 el gebakken uitjes - 50 g emping -«(3} Neerslagkans 30% -*(4> Neerslagkans 40% Neerslagkans 20% <5> Neerslagkans 70% DAGRECORD I Hoogst 14,6°C in 1984 Laagst -9,9°C in 1902 GEMIDDELD Minimum 2,4°C I Maximum 7,9°C Diana Woei W@Weerplaza Een zuidoostelijke stroming voert minder koude lucht over ons land aan. Van vorst in de nacht en vroege ochtend is voorlopig geen sprake. In de laatste dagen van november daalt de temperatuur niet verder dan 3 graden. Met vanmiddag 7 tot 10 graden is het al milder dan gisteren. Wolkenvelden bepalen wel veelal het weerbeeld. Vanochtend valt er verspreid over het land een spat regen, de rest van de dag blijft het droog. Vooral in het zuiden van het land komt de zon af en toe tevoorschijn. In het weekend blijft het vrijwel overal droog maar is het vaak bewolkt. Soms is er ruimte voor zonneschijn. Vooral in het zuiden is het zacht. Na het weekend is de regenkans groter. £5! Neerslagkans 60% Zon: A 08:11 16:39 Maan: A 02:11 15:17 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 26 november 1 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 03:35 -128 16:30 -164 Terneuzen 04:05 -139 16:56 -174 Hansweert 04:35 -151 17:18 -188 Roompot buiten 03:54 -94 16:28 -125 Yerseke 05:00 -118 17:29 -153 Krammersluizen West 04:44 -105 17:32 -137 Hoogwater Vlissingen 09:55 164 22:35 199 Terneuzen 10:17 184 22:55 220 Hansweert 10:45 202 23:22 239 Roompot buiten 10:04 120 22:39 156 Yerseke 11:25 145 Krammersluizen West 11:09 136 23:56 168 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur de herhalingen. tonzon.nl/greenmakeover Gadogado - Kook de eieren in 10 minuten hard. Hak een teentje knoflook fijn. - Fruit de knoflook in zonnebloemolie. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg zout en peper toe en laat uitlekken. Snijd de tahoe in 'frietjes'. - Verhit een laagje zonnebloemolie (circa 2 cm) in een steelpan en bak de tahoe rondom goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappels en snijd ze in partjes. Maak de sperziebonen schoon. Blancheer de bonen circa 7 minuten en laat afkoelen in ijswater. - Blancheer vervolgens de taugé een minuut. Kook in hetzelfde water de aardappels gaar en laat ze afkoelen. Snijd de komkommer in even grote stukjes als de tahoe. Pel de eieren en snijd deze in partjes. Pittige satésaus - Snipper de sjalot en hak de tweede teen knoflook fijn. Kneus de sereh. - Verhit zonnebloemolie in een pan en fruit de sjalot, sereh en knoflook circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk, ketjap, sambal en pindakaas toe en roer met een garde tot een gladde saus. Voeg de goela djawa toe en breng de saus aan de kook. Blijf roeren tot de suiker is opgelost is en haal de pan van het vuur. Laat afkoelen. - Verdeel de gadogado, little gem, ei, tahoe en satésaus over de tortilla's. Bestrooi met uitjes en emping en rol de wrap op. Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen WARSCHj münchen ZÜR1CH VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48