A
LoJ
a
a
^0-
10°
6°
7°
10°
8°
IE3
B51
1E3
B51
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
8^
3°
m
9^
5°
Wrap met gadogado
en pittige satésaus
TONZON
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
11°
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Soms zonneschijn
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG? 24 Kitchen
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Zondag
weer
iplaza
6
6
6
3
8
8
9
8
5
WEER IN EUROPA
Slim energie besparen?
Kijk zondag om 16:25 op SBS6
Green Make Over
Bereidingswijze
Morgen
Maandag
vrijdag 22 november 2019
PC
voor 4 personen
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- 400 g spinazie
- 250 g tahoe
- 2 flinke aardappels
- 200 g sperziebonen
- 50 g taugé
- 1 komkommer
- 1 sjalot
- 1 serehstengel (citroengras)
- 150 ml kokosmelk
- 2 el ketjap manis
- 3 el sambal oelek
- 2 el pindakaas
- 2 el goela djawa (palmsuiker)
- wraps
- 2 little gems (sla)
- 8 tarwetortilla's
- 2 el gebakken uitjes
- 50 g emping
-«(3} Neerslagkans 30% -*(4> Neerslagkans 40%
Neerslagkans 20%
<5>
Neerslagkans 70%
DAGRECORD I Hoogst 14,6°C in 1984 Laagst -9,9°C in 1902
GEMIDDELD Minimum 2,4°C I Maximum 7,9°C
Diana Woei
W@Weerplaza
Een zuidoostelijke stroming voert
minder koude lucht over ons land
aan. Van vorst in de nacht en vroege
ochtend is voorlopig geen sprake.
In de laatste dagen van november
daalt de temperatuur niet verder
dan 3 graden. Met vanmiddag 7
tot 10 graden is het al milder dan
gisteren. Wolkenvelden bepalen wel
veelal het weerbeeld. Vanochtend
valt er verspreid over het land een
spat regen, de rest van de dag blijft
het droog. Vooral in het zuiden
van het land komt de zon af en toe
tevoorschijn. In het weekend blijft
het vrijwel overal droog maar is het
vaak bewolkt. Soms is er ruimte voor
zonneschijn. Vooral in het zuiden
is het zacht. Na het weekend is de
regenkans groter.
£5! Neerslagkans 60%
Zon: A 08:11 16:39
Maan: A 02:11 15:17
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 26 november
1 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
03:35
-128
16:30
-164
Terneuzen
04:05
-139
16:56
-174
Hansweert
04:35
-151
17:18
-188
Roompot buiten
03:54
-94
16:28
-125
Yerseke
05:00
-118
17:29
-153
Krammersluizen West
04:44
-105
17:32
-137
Hoogwater
Vlissingen
09:55
164
22:35
199
Terneuzen
10:17
184
22:55
220
Hansweert
10:45
202
23:22
239
Roompot buiten
10:04
120
22:39
156
Yerseke
11:25
145
Krammersluizen West
11:09
136
23:56
168
VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur
de herhalingen.
tonzon.nl/greenmakeover
Gadogado
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
Hak een teentje knoflook fijn.
- Fruit de knoflook in zonnebloemolie.
Voeg de spinazie toe en laat slinken.
Voeg zout en peper toe en laat
uitlekken. Snijd de tahoe in 'frietjes'.
- Verhit een laagje zonnebloemolie
(circa 2 cm) in een steelpan en bak
de tahoe rondom goudbruin. Laat
uitlekken op keukenpapier. Schil de
aardappels en snijd ze in partjes.
Maak de sperziebonen schoon.
Blancheer de bonen circa 7 minuten
en laat afkoelen in ijswater.
- Blancheer vervolgens de taugé een
minuut. Kook in hetzelfde water de
aardappels gaar en laat ze afkoelen.
Snijd de komkommer in even grote
stukjes als de tahoe. Pel de eieren
en snijd deze in partjes.
Pittige satésaus
- Snipper de sjalot en hak de tweede
teen knoflook fijn. Kneus de sereh.
- Verhit zonnebloemolie in een pan en
fruit de sjalot, sereh en knoflook
circa 2 minuten. Voeg de kokosmelk,
ketjap, sambal en pindakaas toe en
roer met een garde tot een gladde
saus. Voeg de goela djawa toe en
breng de saus aan de kook. Blijf
roeren tot de suiker is opgelost is
en haal de pan van het vuur. Laat
afkoelen.
- Verdeel de gadogado, little gem, ei,
tahoe en satésaus over de tortilla's.
Bestrooi met uitjes en emping en rol
de wrap op.
Kijk voor inspiratie en
een korte video van dit
recept op onze website in
de sectie Koken Eten
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
WARSCHj
münchen
ZÜR1CH
VLOERISOLATIE