?m? 0i' m? 4> JÉL TT 4° 12 RECEPT WEER Papaja-mangosalade met geroosterde zalm en crispy rijstvellen 3° 9^ 8^ 2° TONZON 24 Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag 10° Zondag Maandag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Vanuit het zuiden regen donderdag 7 november 2019 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 9° 5 5 Ka 7 B£S 6 km 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag (weer(«Ej)plaza WEER IN EUROPA Slim energie besparen? Kijk zondag om 16:25 op SBS6 Green Make Over Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur de herhalingen. tonzon.nl/greenmakeover VLOERISOLATIE PC Hoofdgerecht, 60 minuten Kookboek: Miljuschka's Street Food Vietnam 300 g verse zalmfilet 8 el nuoc cham dipsaus* 1 groene papaja 1 mango 1/2 komkommer 2 lente-uien 4 shisoblaadjes of takjes Thaise basilicum handje munt en koriander olie om in te bakken 4 kleine rijstvellen, eventueel met sesamzaad en zout 50 g geroosterde cashewnoten Nuoc cham dipsaus: -100 ml water -15 ml rijstazijn - 30 g suiker - 90 ml vissaus - 45 ml limoensap - 4 tenen knoflook, gepeld en geperst - 2 chilipepers, in ringetjes Benodigdheden: - rasp - Meng de zalm met 4 eetlepels nuoc cham en marineer dan minimaal 30 minuten. Gril de zalm ongeveer 3-4 minuten per kant, tot hij glazig is aan de binnenkant en donker geroosterd aan de buitenkant. - Schil en rasp de papaja. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in plakken. Halveer de halve kom kommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten, snijd de komkommer in halve maantjes. Snijd de lente-uien en kruiden fijn. Meng die ingrediën ten in een schaal en maak aan met 4 eetlepels nuoc-chamsaus. - Verhit een centimeter olie in een ruime pan en laat hem heet worden. Leg een rijstvel plat in de pan en duw hem aan met behulp van een spatel. Wacht tot het rijstvel volledig is gepoft en haal het uit de pan. Herhaal dit met alle rijstvellen. Bestrooi de rijstvellen met zout. - Verdeel de salade over de borden, pluk de zalm in stukjes en verdeel ze over de salade. Garneer met cashewnoten en serveer met een gepoft rijstvel. Nuoc cham* - Verwarm het water met de azijn in een pannetje. Los de suiker op. Laat afkoelen en meng met de rest van de ingredienten. Laat minimaal een uur staan. Maximaal een week houdbaar in de koelkast. Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 40% Neerslagkans 70% 4} Neerslagkans 10% Neerslagkans 20% n10 Rotterdam Zierikz Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 30% Zon: A 07:45 17:01 Maan: A 1547 01:39 Volgende maanfase: Volle maan - 12 november 11 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 03:20 03:25 03:50 03:15 04:25 04:09 09:45 10:04 10:26 09:54 10:56 10:46 cm -106 -113 -122 -80 -98 -86 135 153 168 104 123 118 uur 16:01 16:15 16:35 16:05 17:06 16:50 22:15 22:35 23:00 22:25 23:35 23:25 cm -143 -150 -158 -116 -131 -120 169 188 205 135 155 146 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG WWW Wilfred Janssen y@Weerplaza Vandaag is het bewolkt. Het noorden van het land houdt het tot de middag grotendeels droog, maar uiteindelijk valt er overal vanuit het zuiden enige tijd regen. De temperatuur ligt rond 9 graden en er waait een matige tot vrij krachtige zuidenwind. In de namiddag en avond wordt het vanuit het zuiden weer droog. Uiteindelijk wordt het wisselend bewolkten de temperatuur daalt naar ongeveer 3 graden. Morgen is het op de meeste plaatsen droog. De zon laat zich van tijd tot tijd zien, maar warmer dan 9 graden wordt het niet. In het weekend blijft het vrij rustig weer. Er is een mix van zon, wolkenvelden en soms een spat regen. Zaterdag wordt het 9 graden, zondag is het iets kouder. DAGRECORD I Hoogst 18,5*0 in 2015 Laagst-7,6°C in 1908 GEMIDDELD Minimum 4,9"C I Maximum 11,4°C ■■■■WARSCHAU BERLIJN LUXEMBURG PARIJS MÜNCHEN wenen Z0R1CH(1* BOEDAPEST GRADO

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56