?m? 0i' m?
4>
JÉL
TT
4°
12 RECEPT WEER
Papaja-mangosalade
met geroosterde zalm
en crispy rijstvellen
3°
9^
8^
2°
TONZON
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
10°
Zondag
Maandag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Vanuit het zuiden
regen
donderdag 7 november 2019
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
9° 5
5 Ka 7 B£S 6 km 6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
(weer(«Ej)plaza
WEER IN EUROPA
Slim energie besparen?
Kijk zondag om 16:25 op SBS6
Green Make Over
Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur
de herhalingen.
tonzon.nl/greenmakeover
VLOERISOLATIE
PC
Hoofdgerecht, 60 minuten
Kookboek: Miljuschka's Street Food Vietnam
300 g verse zalmfilet
8 el nuoc cham
dipsaus*
1 groene papaja
1 mango
1/2 komkommer
2 lente-uien
4 shisoblaadjes of
takjes Thaise
basilicum
handje munt en
koriander
olie om in te bakken
4 kleine rijstvellen,
eventueel met
sesamzaad en zout
50 g geroosterde
cashewnoten
Nuoc cham dipsaus:
-100 ml water
-15 ml rijstazijn
- 30 g suiker
- 90 ml vissaus
- 45 ml limoensap
- 4 tenen knoflook,
gepeld en geperst
- 2 chilipepers, in
ringetjes
Benodigdheden:
- rasp
- Meng de zalm met 4 eetlepels nuoc
cham en marineer dan minimaal
30 minuten. Gril de zalm ongeveer
3-4 minuten per kant, tot hij glazig is
aan de binnenkant en donker
geroosterd aan de buitenkant.
- Schil en rasp de papaja. Schil de
mango en snijd het vruchtvlees in
plakken. Halveer de halve kom
kommer in de lengte, verwijder de
zaadlijsten, snijd de komkommer in
halve maantjes. Snijd de lente-uien
en kruiden fijn. Meng die ingrediën
ten in een schaal en maak aan met
4 eetlepels nuoc-chamsaus.
- Verhit een centimeter olie in een
ruime pan en laat hem heet worden.
Leg een rijstvel plat in de pan en
duw hem aan met behulp van een
spatel. Wacht tot het rijstvel volledig
is gepoft en haal het uit de pan.
Herhaal dit met alle rijstvellen.
Bestrooi de rijstvellen met zout.
- Verdeel de salade over de borden,
pluk de zalm in stukjes en verdeel ze
over de salade. Garneer met
cashewnoten en serveer met een
gepoft rijstvel.
Nuoc cham*
- Verwarm het water met de azijn in
een pannetje. Los de suiker op. Laat
afkoelen en meng met de rest van
de ingredienten. Laat minimaal een
uur staan. Maximaal een week
houdbaar in de koelkast.
Kijk voor inspiratie en
een korte video van dit
recept op onze website in
de sectie Koken Eten
Neerslagkans 40%
Neerslagkans 70%
4} Neerslagkans 10%
Neerslagkans 20%
n10
Rotterdam
Zierikz
Breda
Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Neerslagkans 30%
Zon: A 07:45 17:01
Maan: A 1547
01:39
Volgende maanfase:
Volle maan - 12 november
11 mm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
03:20
03:25
03:50
03:15
04:25
04:09
09:45
10:04
10:26
09:54
10:56
10:46
cm
-106
-113
-122
-80
-98
-86
135
153
168
104
123
118
uur
16:01
16:15
16:35
16:05
17:06
16:50
22:15
22:35
23:00
22:25
23:35
23:25
cm
-143
-150
-158
-116
-131
-120
169
188
205
135
155
146
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
WWW
Wilfred Janssen
y@Weerplaza
Vandaag is het bewolkt. Het noorden
van het land houdt het tot de middag
grotendeels droog, maar uiteindelijk
valt er overal vanuit het zuiden enige
tijd regen. De temperatuur ligt rond 9
graden en er waait een matige tot vrij
krachtige zuidenwind. In de namiddag
en avond wordt het vanuit het zuiden
weer droog. Uiteindelijk wordt het
wisselend bewolkten de temperatuur
daalt naar ongeveer 3 graden.
Morgen is het op de meeste plaatsen
droog. De zon laat zich van tijd tot
tijd zien, maar warmer dan 9 graden
wordt het niet. In het weekend blijft
het vrij rustig weer. Er is een mix van
zon, wolkenvelden en soms een spat
regen. Zaterdag wordt het 9 graden,
zondag is het iets kouder.
DAGRECORD I Hoogst 18,5*0 in 2015 Laagst-7,6°C in 1908
GEMIDDELD Minimum 4,9"C I Maximum 11,4°C
■■■■WARSCHAU
BERLIJN
LUXEMBURG
PARIJS MÜNCHEN wenen
Z0R1CH(1* BOEDAPEST
GRADO