a a a a a a a a a 9^ 4° K5I 153 k k k k 16 RECEPT WEER Geroosterde bloemkoolsalade 7° IHI TONZON 24 Kitchen Vandaag 11° Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag S Weeradvies Vooral vanmiddag wat zon Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio 5 9 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza WEER IN EUROPA Slim energie besparen? Kijk zondag om 16:25 op SBS6 Green Make Over Vandaag Vrijdag Morgen woensdag 6 november 2019 - Verwarm de oven voor op 200° C. - Maak de bloemkool schoon, snijd hem in roosjes en halveer ze. Druppel de olijfolie erover, hussel en spreid alles uit in een ovenschaal. Strooi er wat in de vijzel gemalen roze peper en zout overheen. - Rooster de bloemkool circa 15 minuten in de oven. - Pel intussen de rode ui en snijd hem in dunne ringen. Voeg die na 15 minuten toe aan de bloemkool, verlaag de temperatuur naar 180°C en bak nog circa 10 minuten, tot alles mooi goudbruin ziet en de bloemkoolroosjes beetgaar zijn. - Meng intussen de balsamicoazijn, agavesiroop, extra vergine olijfolie en cranberry's en breng de dressing op smaak met zout en een halve theelepel in de vijzel gemalen roze peper. Pluk de dille en hak hem grof. - Was de spinazie en slinger de blaadjes droog. - Hak de macadamianoten grof. Doe de geroosterde bloemkool en rode ui in een slakom, voeg de spinazie en het grootste deel van de dille toe en druppel alle dressing erover. Schep goed om. Serveren - Bestrooi de salade vlak voor het eten met de rest van de dille en de macadamianoten en serveer. Kijk voor inspiratie en een korte video van dit recept op onze website in de sectie Koken Eten Hoofdgerecht voor 2 personen Bereidingstijd: 35 minuten Kookboek: Van de saladebar -1 bloemkool - 2 el olijfolie - roze peperkorrels - zout -1 rode ui - 2 el balsamicoazijn -1 el agavesiroop - 2 el extra vergine olijfolie - 2 el cranberry's -1 klein bosje dille -100 g spinazie - 25 g gezouten macadamia- noten Benodigdheden: - slacentrifuge Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 00:35 -109 01:58 -100 Terneuzen 02:19 -108 14:55 -140 Hansweert 02:38 -116 15:15 -147 Roompot buiten 00:55 -85 02:09 -78 Yerseke 03:05 -95 15:45 -123 Krammersluizen West 02:55 -84 15:27 -114 Antwerpen Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 70% Rotterdam 11° 7° Breda 4 Neerslagkans 30% JSf Neerslagkans 50% ^45 Neerslagkans 50% Hoogwater Vlissingen 08:25 119 21:10 147 Terneuzen 08:40 136 21:35 164 Hansweert 08:55 152 21:55 179 Roompot buiten 08:45 92 21:20 120 Yerseke 09:25 114 22:20 137 Krammersluizen West 09:31 107 22:25 130 Eindhoven 10° 7° Rotterdam Zierikz Breda Eindhoven Zon: A 07:43 17:02 Maan: A 15:28 00:33 Volgende maanfase: Volle maan - 12 november Antwerpen 2 mm Vandaag 6 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start met name in het zuidoosten van het land regenachtig. De regen verlaat vrij snel het land, daarna valt verspreid hoogstens nog een enkele bui. Vooral vanmiddag schijnt nu en dan de zon, maar warmer dan 10 of 11 graden wordt het op de meeste plaatsen niet. Vanavond is het grotendeels droog, vannacht valt uiteindelijk in het zuiden alweer wat regen. In opklaringen in het noorden kan mist ontstaan en koelt het mogelijk af tot iets boven nul. Morgen is het bewolkt en uiteindelijk valt overal van tijd tot tijd regen. Het wordt 10 graden en er waait een meest matige zuidenwind. Vrijdag trekt op veel plaatsen de regen weg en breekt ook de zon van tijd tot tijd weer door. DAGRECORD I Hoogst 19,0*0 in 2018 Laagst -5,8°C in 1901 GEMIDDELD Minimum 4,90 I Maximum 11,40 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur de herhalingen. tonzon.nl/greenmakeover 9° 4" MÜNCHEN ZURICH IDEAU1 .GRADO ISTANBOEL IALLOI VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48