ir a a Opgerolde spinazietaart met ricotta 18° 13° 12° 10° 12° 7° 4° 10° 3° 1E3 B51 1E3 B51 k k k RECEPT WEER 27 Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Woensdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Neerslag Weeradvies Zacht en veel wind WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 10 18° 6 8 8 8 9 9 10 10 9 6 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer plaza) WEER IN EUROPA Slim energie besparen? Kijk zondag om 16:25 op SBS6 Green Make Over Vandaag Maandag Dinsdag zaterdag 26 oktober 2019 PC Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten - Laat de overige boter smelten. - Leg de filovellen dakpans gewijs (5 centimeter overlap) in een lange baan (1,5 meter) op het werkblad. Plak de overlap vast met gesmolten boter. - Bestrijk het deeg met boter. Maak een lange baan van de vulling (1,5 centimeter van de rand). - Rol het deeg voorzichtig op tot een slang. Rol de slang voorzichtig rond op. - Leg de spinazietaart in een ingevette vorm, bestrijk met boter en bak 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. - Serveer een tomatensalade bij de spinazietaart. voor 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Wachttijd 35-40 minuten Boek: Zoete spruiten, A.W. Bruna Uitgevers Chef: Roberta Pagnier - Verwarm de oven voor op 180° C. - Laat de spinazie in een zeef heel goed uitlekken. Druk eventueel met een lepel het vocht eruit. - Pel en snipper de ui. - Rasp de Parmezaanse kaas en de citroen. - Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. - Hak de peterselie met stelen en al fijn. - Verhit 15 gram boter in een pan, fruit de ui en knoflook. - Meng van het vuur af de spinazie, ricotta, peterselie, Parmezaanse kaas en citroenrasp erdoor. - Breng op smaak met zout en peper. - 450 g spinazie (diepvries) - 1 ui - 2-3 tenen knoflook - 50 g Parmezaanse kaas - 50 g pijnboompitten - 20 g peterselie - 50 g boter - 250 g ricotta - 1 citroen - zout - versgemalen peper - 8 vellen filodeeg Extra nodig - zeef - bakkwast - springvorm, door snede 22 cm - knoflookpers (eventueel) Laagwater uur cm Vlissingen 07:26 -164 Terneuzen 07:52 -179 Hansweert 08:15 -194 Roompot buiten 07:24 -114 Yerseke 08:38 -142 Krammersluizen West 08:38 -127 uur 19:58 cm -201 20:22 -215 20:48 -228 19:45 -145 21:00 -171 21:00 -155 Rotterdam Breda Eindhoven Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 00:57 231 13:19 219 Terneuzen 13:38 243 Hansweert 14:08 257 Roompot buiten 00:56 179 13:17 162 Yerseke 01:32 182 02:35 203 Krammersluizen West 01:15 168 02:24 184 Neerslagkans 50% Neerslagkans 50 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 40% Antwerpen Zon: 08:23 18:22 Maan: 05:33 18:11 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 28 oktober 1 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD Hoogst 22,1*0 in 20061 Laagst-7,6°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 5,8*0 I Maximum 13,00 Wilfred Janssen ^F@Weerplaza Vandaag is in veel opzichten een best aardige dag. Er trekken veel sluierwolken over ons land, maar de zon komt daar van tijd tot tijd goed doorheen. Ook de temperatuur is aan de hoge kant met maxima tussen 16 en plaatselijk zelfs 20 graden. Het is de zuidwestenwind die het voor het gevoel allemaal minder fraai maakt. Landinwaarts is de wind vrij krachtig, aan zee meestal hard met kans op zware windstoten. In de namiddag en avond wordt vanuit het noordwesten de bewolking dikker en uiteindelijk volgt regen. Morgen is er minder wind en trekt in de loop van de dag de regen zuidoostwaarts weg. 's Middags is er ruimte voor de zon, maar warmer dan 10 tot 12 graden wordt het niet. 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur de herhalingen. tonzon.nl/greenmakeover BORDEAUX :lona ROME TONZON VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27