ir
a
a
Opgerolde spinazietaart
met ricotta
18°
13°
12°
10°
12°
7°
4°
10°
3°
1E3
B51
1E3
B51
k
k
k
RECEPT WEER 27
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Woensdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Vandaag
Neerslag
Weeradvies
Zacht en veel wind
WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
10
18°
6
8
8
8
9
9
10
10
9
6
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
weer
plaza)
WEER IN EUROPA
Slim energie besparen?
Kijk zondag om 16:25 op SBS6
Green Make Over
Vandaag
Maandag
Dinsdag
zaterdag 26 oktober 2019
PC
Kijk voor
meer
inspiratie op
onze website in de
sectie Koken Eten
- Laat de overige boter
smelten.
- Leg de filovellen dakpans
gewijs (5 centimeter
overlap) in een lange baan
(1,5 meter) op het werkblad.
Plak de overlap vast met
gesmolten boter.
- Bestrijk het deeg met boter.
Maak een lange baan van de
vulling (1,5 centimeter van
de rand).
- Rol het deeg voorzichtig op
tot een slang. Rol de slang
voorzichtig rond op.
- Leg de spinazietaart in een
ingevette vorm, bestrijk met
boter en bak 35-40 minuten
in de voorverwarmde oven.
- Serveer een tomatensalade
bij de spinazietaart.
voor 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten,
Wachttijd 35-40 minuten
Boek: Zoete spruiten, A.W. Bruna Uitgevers
Chef: Roberta Pagnier
- Verwarm de oven voor op
180° C.
- Laat de spinazie in een zeef
heel goed uitlekken. Druk
eventueel met een lepel het
vocht eruit.
- Pel en snipper de ui.
- Rasp de Parmezaanse kaas
en de citroen.
- Rooster de pijnboompitten
in een droge koekenpan.
- Hak de peterselie met
stelen en al fijn.
- Verhit 15 gram boter in een
pan, fruit de ui en knoflook.
- Meng van het vuur af de
spinazie, ricotta, peterselie,
Parmezaanse kaas en
citroenrasp erdoor.
- Breng op smaak met zout
en peper.
- 450 g spinazie
(diepvries)
- 1 ui
- 2-3 tenen knoflook
- 50 g Parmezaanse
kaas
- 50 g pijnboompitten
- 20 g peterselie
- 50 g boter
- 250 g ricotta
- 1 citroen
- zout
- versgemalen peper
- 8 vellen filodeeg
Extra nodig
- zeef
- bakkwast
- springvorm, door
snede 22 cm
- knoflookpers
(eventueel)
Laagwater uur cm
Vlissingen 07:26 -164
Terneuzen 07:52 -179
Hansweert 08:15 -194
Roompot buiten 07:24 -114
Yerseke 08:38 -142
Krammersluizen West 08:38 -127
uur
19:58
cm
-201
20:22 -215
20:48 -228
19:45 -145
21:00 -171
21:00 -155
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
00:57
231
13:19
219
Terneuzen
13:38
243
Hansweert
14:08
257
Roompot buiten
00:56
179
13:17
162
Yerseke
01:32
182
02:35
203
Krammersluizen West
01:15
168
02:24
184
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 40%
Antwerpen
Zon: 08:23 18:22
Maan: 05:33 18:11
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 28 oktober
1 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD Hoogst 22,1*0 in 20061 Laagst-7,6°C in 1922
GEMIDDELD Minimum 5,8*0 I Maximum 13,00
Wilfred Janssen
^F@Weerplaza
Vandaag is in veel opzichten een
best aardige dag. Er trekken veel
sluierwolken over ons land, maar de
zon komt daar van tijd tot tijd goed
doorheen. Ook de temperatuur is aan
de hoge kant met maxima tussen 16
en plaatselijk zelfs 20 graden. Het
is de zuidwestenwind die het voor
het gevoel allemaal minder fraai
maakt. Landinwaarts is de wind vrij
krachtig, aan zee meestal hard met
kans op zware windstoten. In de
namiddag en avond wordt vanuit het
noordwesten de bewolking dikker en
uiteindelijk volgt regen. Morgen is er
minder wind en trekt in de loop van de
dag de regen zuidoostwaarts weg.
's Middags is er ruimte voor de zon,
maar warmer dan 10 tot 12 graden
wordt het niet.
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
Volg ook elke zaterdag om 12:00 uur
de herhalingen.
tonzon.nl/greenmakeover
BORDEAUX
:lona
ROME
TONZON
VLOERISOLATIE