ir A a a a a Ef Bao bun met buikspek en komkommer 18° 13° 12° 9° E! El El El k k k k 20 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag Morgen Vandaag Zondag Maandag 6° Dinsdag Waterstanden Morgen Zon/maan Toenemende wind Neerslag Weeradvies Vloerverwarming veel effectiever met TONZON TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 5 6 6 9 9 10 10 8 WEER IN EUROPA Voor een vrijblijvende offerte www.tonzon.nl klimaatefficiënt Zondag Morgen Maandag vrijdag 25 oktober 2019 in stukjes. Snijd het buikspek in plakken met een dikte van 2 centimeter en bak ze in een scheutje zonnebloemolie op hoog vuur kort aan allebei de kanten tot ze bruin en knapperig zijn. Haal het buikspek uit de pan en fruit in dezelfde pan op laag vuur de knoflook, gember, rode peper en lente-ui. Schenk de azijn, vissaus en sojasaus in een kom, roer de suiker erdoor en voeg toe aan de gember, rode peper en lente-ui. Voeg het buikspek toe en laat 10 tot 20 minuten pruttelen. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten PC voor 16 porties Chefs: Worsten van Babel Komkommer: halve komkommer, 50 ml water, 50 ml rijstazijn, 20 g suiker, 1 tl zout Buikspek: 1 kg buikspek, 1 scheutje zonne bloemolie, 3 teentjes knoflook, 2 cm gember, 1 chilipeper, 3 bos uien, 30 g bruine basterdsuiker, 2 el rijstazijn, 3 el vissaus, 2 el sojasaus Bao buns: 16 gua bao buns (gestoomde Chinese broodjes), hoisinsaus, 2 bosuien, 50 g geroosterde pinda's, 5 takjes koriander Extra nodig: aluminiumfolie, stoommand, ovenschaal - Halveer de komkommer in de lengte, snijd in dunne plakjes en doe ze in een kom. - Voeg het water, de azijn, de suiker, het zout en de versgemalen peper toe en zet in de koelkast. - Verwarm de oven op 135° C. - Bestrooi het buikspek met zout en versgemalen peper en verpak het geheel goed in aluminiumfolie. - Gaar het buikspek in een ovenschaal circa 2 uur in de oven, haal het eruit en laat afkoelen zonder de folie te openen, zodat het vocht niet verloren gaat. - Zet het buikspek minstens 2 uur, maar liever een nacht in de koelkast, verwij der daarna pas de aluminiumfolie. - Pel de knoflook, snijd de teentjes fijn. - Schil de gember en snijd deze fijn. - Snijd de rode peper en de lente-uitjes Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 06:26 06:55 07:16 06:34 07:36 cm -146 -158 -172 -105 -131 uur 19:02 19:31 19:52 19:00 20:05 cm -180 -192 -206 -134 -160 Krammersluizen West 07:35 -117 20:06 -144 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 00:03 200 12:28 189 Terneuzen 00:19 222 12:49 211 Hansweert 00:47 240 13:17 229 Roompot buiten 00:05 157 12:33 139 Yerseke 14:02 166 Krammersluizen West 13:45 151 <4>~ Neerslagkans 50% Neerslagkans 20% Neerslagkans 20% DAGRECORD I Hoogst 18,3*0 in 1953 Laagst -5,9°C in 1922 GEMIDDELD Minimum 5,80 Maximum 13,00 CeesCeulemans @Weerplaza Het is wisselend bewolkt. Vaak gaat het om hoge bewolking en breekt de zon door. Het blijft droog en de temperatuur ligt tussen 14 en 16 graden. De zuidelijke wind is matig of wij krachtig en gaat vanavond toenemen. Vooral aan zee en op de Wadden wordt het onstuimig met een harde of zelfs stormachtige wind. Tevens komen er zware windstoten tot zo'n 90 km/uur. Zaterdag blijft het flink waaien, ook boven land. Het is wel droog en de zon laat zich zien. In de loop van de dag wordt de bewolking vanuit het westen wel dikker. Het wordt 16 tot 18 graden. Later op de avond volgt er vanuit het westen regen. Zondag valt er een enkele bui en is het met 12 graden een stuk minder zacht. Zon: A 08:21 18:24 Maan: A 04:08 17:50 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 28 oktober 0mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 10- WARSCHAU

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56