ir
A
a
a
a
a
Ef
Bao bun met buikspek
en komkommer
18°
13°
12°
9°
E!
El
El
El
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Vandaag
Zondag
Maandag
6°
Dinsdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Toenemende wind
Neerslag
Weeradvies
Vloerverwarming
veel effectiever
met TONZON
TONZON
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
iplaza
5
6
6
9
9
10
10
8
WEER IN EUROPA
Voor een vrijblijvende offerte
www.tonzon.nl
klimaatefficiënt
Zondag
Morgen
Maandag
vrijdag 25 oktober 2019
in stukjes.
Snijd het buikspek in plakken met een
dikte van 2 centimeter en bak ze in
een scheutje zonnebloemolie op hoog
vuur kort aan allebei de kanten tot ze
bruin en knapperig zijn.
Haal het buikspek uit de pan en fruit
in dezelfde pan op laag vuur de
knoflook, gember, rode peper en
lente-ui.
Schenk de azijn, vissaus en sojasaus
in een kom, roer de suiker erdoor en
voeg toe aan de gember, rode peper
en lente-ui.
Voeg het buikspek toe en laat 10 tot
20 minuten pruttelen.
Kijk voor meer inspiratie
op onze website in
de sectie Koken Eten
PC
voor 16 porties
Chefs: Worsten van Babel
Komkommer:
halve komkommer, 50 ml water,
50 ml rijstazijn, 20 g suiker,
1 tl zout
Buikspek:
1 kg buikspek, 1 scheutje zonne
bloemolie, 3 teentjes knoflook,
2 cm gember, 1 chilipeper, 3 bos
uien, 30 g bruine basterdsuiker,
2 el rijstazijn, 3 el vissaus, 2 el
sojasaus
Bao buns:
16 gua bao buns (gestoomde
Chinese broodjes), hoisinsaus,
2 bosuien, 50 g geroosterde
pinda's, 5 takjes koriander
Extra nodig:
aluminiumfolie, stoommand,
ovenschaal
- Halveer de komkommer in de lengte,
snijd in dunne plakjes en doe ze in
een kom.
- Voeg het water, de azijn, de suiker, het
zout en de versgemalen peper toe en
zet in de koelkast.
- Verwarm de oven op 135° C.
- Bestrooi het buikspek met zout en
versgemalen peper en verpak het
geheel goed in aluminiumfolie.
- Gaar het buikspek in een ovenschaal
circa 2 uur in de oven, haal het eruit
en laat afkoelen zonder de folie te
openen, zodat het vocht niet verloren
gaat.
- Zet het buikspek minstens 2 uur, maar
liever een nacht in de koelkast, verwij
der daarna pas de aluminiumfolie.
- Pel de knoflook, snijd de teentjes fijn.
- Schil de gember en snijd deze fijn.
- Snijd de rode peper en de lente-uitjes
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 30%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
06:26
06:55
07:16
06:34
07:36
cm
-146
-158
-172
-105
-131
uur
19:02
19:31
19:52
19:00
20:05
cm
-180
-192
-206
-134
-160
Krammersluizen West 07:35 -117
20:06 -144
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
00:03
200
12:28
189
Terneuzen
00:19
222
12:49
211
Hansweert
00:47
240
13:17
229
Roompot buiten
00:05
157
12:33
139
Yerseke
14:02
166
Krammersluizen West
13:45
151
<4>~ Neerslagkans 50%
Neerslagkans 20%
Neerslagkans 20%
DAGRECORD I Hoogst 18,3*0 in 1953 Laagst -5,9°C in 1922
GEMIDDELD Minimum 5,80 Maximum 13,00
CeesCeulemans
@Weerplaza
Het is wisselend bewolkt. Vaak gaat
het om hoge bewolking en breekt
de zon door. Het blijft droog en de
temperatuur ligt tussen 14 en 16
graden. De zuidelijke wind is matig
of wij krachtig en gaat vanavond
toenemen. Vooral aan zee en op de
Wadden wordt het onstuimig met
een harde of zelfs stormachtige wind.
Tevens komen er zware windstoten
tot zo'n 90 km/uur. Zaterdag blijft
het flink waaien, ook boven land.
Het is wel droog en de zon laat zich
zien. In de loop van de dag wordt
de bewolking vanuit het westen wel
dikker. Het wordt 16 tot 18 graden.
Later op de avond volgt er vanuit het
westen regen. Zondag valt er een
enkele bui en is het met 12 graden een
stuk minder zacht.
Zon: A 08:21 18:24
Maan: A 04:08 17:50
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 28 oktober
0mm
Vandaag
1 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
10-
WARSCHAU