a
a
TT
11°
11° "W
15°
6°
IE3
B51
1E3
B51
20 RECEPT WEER
Vegetarische Indiase samosa
15°
k
k
k
k
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
15°
Morgen
Zondag
Maandag
Vandaag
Dinsdag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Pittige buien
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
i
5
6
6
i
8
8
5
10
8
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
VOCHTIGE KRUIPRUIMTE?
Tonzon Bodemfolie stopt
het vocht uit de bodem.
Voor een schone en
drogere kruipruimte.
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INVENTIEF
vrijdag 18 oktober 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 50 minuten
Chef: Danny Jansen
Deeg:
225 g bloem, 1 mespuntje
zout, 1 el arachideolie,
125 ml warm water
Vegetarische samosa's:
125 g aardappels, 40 g dop
erwten, 1 ui, 1 tl koriander
zaad, 1 rode peper, 1 mes
puntje kurkuma, 1 mespuntje
garam masala, 1 cm gember,
1 limoen, zout, 2 liter zonne
bloemolie om in te frituren
Benodigdheden:
deegroller
- Maak een kuiltje in de bloem, strooi
er zout over en meng in het kuiltje
de olie met steeds een beetje
bloem. Voeg beetje bij beetje het
water toe en kneed tot een soepel
deeg.
- Pak het deeg in in plasticfolie en laat
circa 30 minuten rusten op kamer
temperatuur.
- Schil en snijd de aardappels in
kleine blokjes. Breng een pan water
aan de kook en kook de aardappels
en daarna de doperwten beetgaar.
Spoel ze koud in koud water.
- Pel en snipper de ui, vijzel het
korianderzaad en snijd de peper
in stukjes.
- Verhit een scheut olie in een pan en
fruit de kurkuma, garam masala, ko
rianderzaad, ui, gemberrasp, peper,
en rasp en sap van de limoen.
Voeg de erwten en de aardappels
toe, roer door elkaar en breng op
smaak met zout.
Verwarm de frituur tot 180 graden.
Verdeel het deeg in kleine bolletjes
en rol ze, bestoven met bloem, dun
uit tot cirkels.
Snijd de cirkels door tot 2 halve
maanvormige deegplakken en vouw
ze in de vorm van een frietzakje.
Vul ze met een eetlepel vulling en
vouw de randen dicht. Druk aan met
een vork.
Frituur de samosa's goudbruin en
laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kijk voor meer
inspiratie op onze
website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 50% Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 30%
Neerslagkans 10
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
o fi Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 08:09 18:39
Maan: A 21:15 12:54
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 21 oktober
6 mm
Vandaag
4 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
11:36
-171
23:56
-179
Terneuzen
12:08
-182
Hansweert
00:23
-209
12:32
-194
Roompot buiten
11:20
-124
23:46
-133
Yerseke
00:40
-157
12:46
-144
Krammersluizen West
00:35
-139
12:45
-126
Hoogwater
Vlissingen
05:16
236
17:31
240
Terneuzen
05:36
260
17:52
264
Hansweert
06:06
270
18:19
274
Roompot buiten
05:15
183
17:31
186
Yerseke
06:58
198
19:10
201
Krammersluizen West
06:25
175
18:38
182
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Ook vandaag houden we het niet
droog. De ochtend begint hier en
daar nog met een sprankje zon, maar
al snel komt er meer bewolking en
in de loop van de ochtend volgen
een aantal pittige buien vanuit het
zuidwesten. Bij de buien is kans op
onweer en lokaal kan in korte tijd een
flinke plons water vallen. Er waait een
matige tot krachtige zuidwestenwind
en vooral in de kustgebieden kunnen
zware windstoten voorkomen. In de
middag verdwijnen de meeste buien
en wordt het geleidelijk rustiger. Het
is dan een graad of 15. Zaterdag trekt
een regenzone over het land. Vanaf
zondag wordt het weerbeeld droger
en rustiger. Een hogedrukgebied gaat
dan meer invloed op ons weer krijgen.
DAGRECORD Hoogst 23,0*0 in 2014 I Laagst -1,8"C in 2010
GEMIDDELD Minimum 6,60 I Maximum 14,8"C
IJS MÜNCHËN ;u/cmcn
EDAPEST
BOEKAREST
- -mJP- BELGRADO
NA ROME ■-/;■: S0FIA ISTA
TIRANA
ALGIERS 9 E ATHENE-
LISSABON