a a TT 11° 11° "W 15° 6° IE3 B51 1E3 B51 20 RECEPT WEER Vegetarische Indiase samosa 15° k k k k TONZON 24'Kitchen Vandaag 15° Morgen Zondag Maandag Vandaag Dinsdag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Pittige buien WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio i 5 6 6 i 8 8 5 10 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag weer iplaza WEER IN EUROPA VOCHTIGE KRUIPRUIMTE? Tonzon Bodemfolie stopt het vocht uit de bodem. Voor een schone en drogere kruipruimte. TONZON.NL/VLOERISOLATIE INVENTIEF vrijdag 18 oktober 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 50 minuten Chef: Danny Jansen Deeg: 225 g bloem, 1 mespuntje zout, 1 el arachideolie, 125 ml warm water Vegetarische samosa's: 125 g aardappels, 40 g dop erwten, 1 ui, 1 tl koriander zaad, 1 rode peper, 1 mes puntje kurkuma, 1 mespuntje garam masala, 1 cm gember, 1 limoen, zout, 2 liter zonne bloemolie om in te frituren Benodigdheden: deegroller - Maak een kuiltje in de bloem, strooi er zout over en meng in het kuiltje de olie met steeds een beetje bloem. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een soepel deeg. - Pak het deeg in in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten op kamer temperatuur. - Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappels en daarna de doperwten beetgaar. Spoel ze koud in koud water. - Pel en snipper de ui, vijzel het korianderzaad en snijd de peper in stukjes. - Verhit een scheut olie in een pan en fruit de kurkuma, garam masala, ko rianderzaad, ui, gemberrasp, peper, en rasp en sap van de limoen. Voeg de erwten en de aardappels toe, roer door elkaar en breng op smaak met zout. Verwarm de frituur tot 180 graden. Verdeel het deeg in kleine bolletjes en rol ze, bestoven met bloem, dun uit tot cirkels. Snijd de cirkels door tot 2 halve maanvormige deegplakken en vouw ze in de vorm van een frietzakje. Vul ze met een eetlepel vulling en vouw de randen dicht. Druk aan met een vork. Frituur de samosa's goudbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier. Kijk voor meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% <4> Neerslagkans 50% Neerslagkans 10% -*<3> Neerslagkans 30% Neerslagkans 10 Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o fi Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 08:09 18:39 Maan: A 21:15 12:54 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 21 oktober 6 mm Vandaag 4 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 11:36 -171 23:56 -179 Terneuzen 12:08 -182 Hansweert 00:23 -209 12:32 -194 Roompot buiten 11:20 -124 23:46 -133 Yerseke 00:40 -157 12:46 -144 Krammersluizen West 00:35 -139 12:45 -126 Hoogwater Vlissingen 05:16 236 17:31 240 Terneuzen 05:36 260 17:52 264 Hansweert 06:06 270 18:19 274 Roompot buiten 05:15 183 17:31 186 Yerseke 06:58 198 19:10 201 Krammersluizen West 06:25 175 18:38 182 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Ook vandaag houden we het niet droog. De ochtend begint hier en daar nog met een sprankje zon, maar al snel komt er meer bewolking en in de loop van de ochtend volgen een aantal pittige buien vanuit het zuidwesten. Bij de buien is kans op onweer en lokaal kan in korte tijd een flinke plons water vallen. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en vooral in de kustgebieden kunnen zware windstoten voorkomen. In de middag verdwijnen de meeste buien en wordt het geleidelijk rustiger. Het is dan een graad of 15. Zaterdag trekt een regenzone over het land. Vanaf zondag wordt het weerbeeld droger en rustiger. Een hogedrukgebied gaat dan meer invloed op ons weer krijgen. DAGRECORD Hoogst 23,0*0 in 2014 I Laagst -1,8"C in 2010 GEMIDDELD Minimum 6,60 I Maximum 14,8"C IJS MÜNCHËN ;u/cmcn EDAPEST BOEKAREST - -mJP- BELGRADO NA ROME ■-/;■: S0FIA ISTA TIRANA ALGIERS 9 E ATHENE- LISSABON

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56