Pasta alla norma a a a a a 13° 8° 14° 8° E! El El El k k k k 20 RECEPT WEER 9° DL m A TONZON 24'Kitchen Vandaag 15° Morgen Zondag Morgen Vandaag Dinsdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Ex-orkaan brengt regen WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - Bereidingswijze WEER in de regio 4 2 6 5 9 9 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag weer iplaza WEER IN EUROPA VOCHTIGE KRUIPRUIMTE? Tonzon Bodemfolie stopt het vocht uit de bodem. Voor een schone en drogere kruipruimte. TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE vrijdag 4 oktober 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 60 minuten Chef: Giovanni Caminita Saus - 1200 g tomaten - 2 uien - 15 blaadjes basilicum - 2 teentjes knoflook - 12 el olijfolie extra vierge - 2 tl geconcentreerde tomatenpuree Pasta - 200 g dubbel 00 bloem - 3 eieren - 3 tl water Serveren - aubergine - zout - versgemalen peper - 500 g tagliatelle - 50 g Parmezaanse kaas - Snijd de tomaten in vieren. Pel en snijd de uien in ringen en scheur 10 blaadjes basilicum in. Pel en snijd de teentjes knoflook in tweeën. Verhit een pan met 2 eetlepels olijfolie en voeg de helft van de uien en knoflook toe, samen met de basilicumblaadjes en de tomaten. Fruit al roerend 30 minuten aan op laag vuur. - Voeg na 20 minuten de tomatenpuree toe en roer door. Zet het vuur uit en laat afkoelen. Pureer de saus met een staafmixer. - Snijd de aubergine in dunne plakjes. Verhit een koekenpan met 8 eetlepels olijfolie. Bak de aubergine in 8 minuten aan. Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier. - Meng voor de pasta de aangegeven ingrediënten tot een pastadeeg. Laat circa 30 minuten rusten en rol vervolgens dun uit. Rol uit tot tagliatelle of gebruik een pastamachine. Pureer de afgekoelde tomatensaus. Verhit een pan met 4 eetlepels olijfolie en voeg de andere helft van de uien en knoflook toe. Fruit gedurende 10 minuten aan op laag vuur. Verwijder de ui en knoflook en zet de pan terug op het vuur. Voeg de gepureerde tomatensaus toe samen met de overige basilicumblaadjes. Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus 20 minuten koken en roer regel matig door. Breng een pan water met zout aan de kook. Kook de tagliatelle al dente. Giet de pasta af. Voeg de saus toe en roer goed door. Verdeel de pasta over 4 borden en leg de plakjes aubergine erbovenop. Rasp Parmezaanse kaas over het gerecht. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 70% -*(4> Neerslagkans 10% -«(4> Neerslagkans 50% Rotterdam Rotterdam Zierikz o fi Breda Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Neerslagkans 20% Neerslagkans 60% Zon: A 07:45 19:11 Maan: A 14:41 22:44 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 05 oktober 9 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:32 00:15 01:09 01:06 06:28 06:47 07:25 06:25 08:16 08:36 cm -190 -138 -170 -150 223 244 256 167 191 170 uur 12:48 13:16 13:43 12:35 14:07 14:06 18:51 19:09 19:45 18:47 20:35 20:45 cm -170 -181 -193 -122 -146 -128 225 247 260 172 198 177 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Het is vandaag bewolkt en er zijn perioden met regen. Het grijze weer wordt veroorzaakt door wolkenvelden die bij de oud-orkaan Lorenzo horen. Het restant van deze orkaan trekt vandaag van west naar oost over het land. In de loop van de dag wordt het vaker droog, maar het blijft bewolkt. Vanmiddag wordt het in het grootste deel van het land 14 of 15 graden. In het noorden is het met 12 graden en een oostelijke wind beduidend frisser. Morgen blijft het droog en zijn er perioden met zon. In de middag neemt wel vanuit het zuidwesten de bewolking toe. Er waait een matige oostenwind en 's middags is het rond 13 graden. Zondag neemt vanuit het zuidwesten de kans op regen weer toe. DAGRECORD Hoogst 26,5X1 in 1983 I Laagst -2,9°C in 1912 GEMIDDELD Minimum 8,3°C Maximum 16,3"C MÜNCHEN -WENEN ZURICH BORDEAUX' MAPRI° BARCELOI LISSABON CAN ARISCHE EILANDEN IALLORCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48