fël E Ef 4> 18° 13° 12° 16° 12° IE3 B51 1E3 B51 k k k k 20 RECEPT WEER Hasselback met kabeljauwfilet in tomatensaus TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag 16° Vandaag Morgen Pittige buien Dinsdag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer plaza 3 4 2 6 6 4 9 9 8 9 WEER IN EUROPA VOCHTIGE KRUIPRUIMTE? Tonzon Bodemfolie stopt het vocht uit de bodem. Voor een schone en drogere kruipruimte. TONZON.NL/VLOERISOLATIE INVENTIEF 17° 13° Vandaag Zondag Morgen Maandag vrijdag 27 september 2019 PC voor 4 personen Bereiding: 45 minuten Aardappels - 8 grote kruimige aard appels - olijfolie Stoof - 800 g tomaten uit blik (2 blikken) - 1 ui - 2 tenen knoflook - 4 kabeljauwfilets - 400 g sperziebonen - aioli* *Optioneel: aioli maken - 1 eigeel - 1 tl mosterd - sap van citroen - 200 ml zonnebloemolie - 1 teen knoflook De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo - Verwarm de oven voor op 200° C en breng een pan met gezouten water aan de kook. - Leg de aardappels op een lepel en snijd ze in, maar niet helemaal tot het einde (de pollepels helpen hierbij). Besprenkel de aardappels met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en bak in circa 50 minuten gaar. - Maak de sperziebonen schoon en blancheer circa 2 minuten in het gezouten water. Giet af. - Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan met hoge rand en fruit de ui en knoflook met wat peper en zout. Voeg de tomaten toe, plet ze een beetje met een pollepel en laat even pruttelen. Optioneel: aioli maken - Doe het eigeel, de mosterd en het citroensap in de kom van een staafmixer, breng op smaak met zout en peper. Zet de staafmixer aan en giet langzaam de olie erbij. Rasp de knoflook erboven en roer goed door. Zet apart. Doe de vis bij de tomatensaus in de pan en laat circa 4 minuten garen. Voeg de sperziebonen de laatste minuut van de kooktijd toe om de smaken van de saus op te nemen. Verdeel de aardappels over de borden, schep er een klein beetje van de tomatensaus over en een schep aioli. Verdeel de vis en sperziebonen over de borden en draai nog wat peper over het geheel. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% <5^ Neerslagkans 70% DAGRECORD Hoogst 25,2'C in 1992 I Laagst-0,2°C in 1928 GEMIDDELD Minimum 9,4C I Maximum 18,'IC Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag is het op veel plaatsen wisselend bewolkt. Vooral in de noordwestelijke helft van het land vallen buien, daarbij is vooral later vanmiddag en vanavond kans op onweer en zware windstoten. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en het wordt 17 tot 19 graden. Morgen houden we op veel plaatsen een mix van zon en stapelwolken. Verspreid komen ook weer buien tot ontwikkeling, vooral ten noorden van de grote rivieren. Het blijft stevig waaien en de maxima liggen rond 17 graden. Zondag trekt een lagedrukgebied rakelings langs ons land. Er is meer bewolking en regionaal valt flink wat regen. Met name later op de dag neemt de wind mogelijk behoorlijk in kracht toe. <4^ Neerslagkans 60% Zon: A 07:33 19:27 Maan: A 05:12 19:27 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 28 september 9 mm Vandaag 10 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:45 08:12 08:37 07:34 08:56 cm -172 -186 -202 -120 -148 uur 20:15 20:43 21:10 19:59 21:25 cm -201 -215 -229 -146 -171 Krammersluizen West 09:00 -132 21:26 -153 Hoogwater Vlissingen --13:42 225 Terneuzen 14:02 249 Hansweert 01:09 239 Roompot buiten Yerseke 01:55 Krammersluizen West 01:35 178 165 02:07 273 13:40 166 02:58 203 02:43 183 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 25 20- 15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda GLASGOW MÜNCHËN IRDEAUX

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48