fël
E
Ef
4>
18°
13°
12°
16°
12°
IE3
B51
1E3
B51
k
k
k
k
20 RECEPT WEER
Hasselback met
kabeljauwfilet
in tomatensaus
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
16°
Vandaag
Morgen
Pittige buien
Dinsdag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
plaza
3
4
2
6
6
4
9
9
8
9
WEER IN EUROPA
VOCHTIGE KRUIPRUIMTE?
Tonzon Bodemfolie stopt
het vocht uit de bodem.
Voor een schone en
drogere kruipruimte.
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INVENTIEF
17°
13°
Vandaag
Zondag
Morgen
Maandag
vrijdag 27 september 2019
PC
voor 4 personen
Bereiding: 45 minuten
Aardappels
- 8 grote kruimige aard
appels
- olijfolie
Stoof
- 800 g tomaten uit blik
(2 blikken)
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 kabeljauwfilets
- 400 g sperziebonen
- aioli*
*Optioneel: aioli maken
- 1 eigeel
- 1 tl mosterd
- sap van citroen
- 200 ml zonnebloemolie
- 1 teen knoflook
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo
- Verwarm de oven voor op 200° C en
breng een pan met gezouten water
aan de kook.
- Leg de aardappels op een lepel en
snijd ze in, maar niet helemaal tot het
einde (de pollepels helpen hierbij).
Besprenkel de aardappels met olijfolie,
breng op smaak met peper en zout en
bak in circa 50 minuten gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en
blancheer circa 2 minuten in het
gezouten water. Giet af.
- Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit een scheut olijfolie in een
koekenpan met hoge rand en fruit de
ui en knoflook met wat peper en zout.
Voeg de tomaten toe, plet ze een
beetje met een pollepel en laat even
pruttelen.
Optioneel: aioli maken
- Doe het eigeel, de mosterd en het
citroensap in de kom van een
staafmixer, breng op smaak met zout
en peper. Zet de staafmixer aan en
giet langzaam de olie erbij. Rasp de
knoflook erboven en roer goed door.
Zet apart.
Doe de vis bij de tomatensaus in de
pan en laat circa 4 minuten garen.
Voeg de sperziebonen de laatste
minuut van de kooktijd toe om de
smaken van de saus op te nemen.
Verdeel de aardappels over de borden,
schep er een klein beetje van de
tomatensaus over en een schep aioli.
Verdeel de vis en sperziebonen over
de borden en draai nog wat peper
over het geheel.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 70%
<5^ Neerslagkans 70%
DAGRECORD Hoogst 25,2'C in 1992 I Laagst-0,2°C in 1928
GEMIDDELD Minimum 9,4C I Maximum 18,'IC
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag is het op veel plaatsen
wisselend bewolkt. Vooral in de
noordwestelijke helft van het land
vallen buien, daarbij is vooral later
vanmiddag en vanavond kans op
onweer en zware windstoten. Er
waait een matige tot krachtige
zuidwestenwind en het wordt 17 tot
19 graden. Morgen houden we op
veel plaatsen een mix van zon en
stapelwolken. Verspreid komen ook
weer buien tot ontwikkeling, vooral
ten noorden van de grote rivieren.
Het blijft stevig waaien en de maxima
liggen rond 17 graden. Zondag trekt
een lagedrukgebied rakelings langs
ons land. Er is meer bewolking en
regionaal valt flink wat regen. Met
name later op de dag neemt de wind
mogelijk behoorlijk in kracht toe.
<4^ Neerslagkans 60%
Zon: A 07:33 19:27
Maan: A 05:12 19:27
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 28 september
9 mm
Vandaag
10 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
07:45
08:12
08:37
07:34
08:56
cm
-172
-186
-202
-120
-148
uur
20:15
20:43
21:10
19:59
21:25
cm
-201
-215
-229
-146
-171
Krammersluizen West 09:00 -132 21:26 -153
Hoogwater
Vlissingen --13:42 225
Terneuzen 14:02 249
Hansweert 01:09 239
Roompot buiten
Yerseke
01:55
Krammersluizen West 01:35
178
165
02:07 273
13:40 166
02:58 203
02:43 183
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
25
20-
15
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
GLASGOW
MÜNCHËN
IRDEAUX