a
a
a
a
25°
14°
211°
13°
IE3
1E3
B5l
k
k
k
20 RECEPT WEER
Polenta met
paddenstoelen
en parmezaan
TONZON
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
Warm weekend
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
1962
weer
plaza
8
9
4
10
5
6
5
9
WEER IN EUROPA
VOCHTIGE KRUIPRUIMTE?
Tonzon Bodemfolie stopt
het vocht uit de bodem.
Voor een schone en
drogere kruipruimte.
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
INVENTIEF
Zondag
Morgen
Maandag
vrijdag 20 september 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Paddenstoelen
- 750 g gemengde
paddenstoelen
- 3 tenen knoflook
- 3 takjes salie extra voor
bestrooien
- 4 takjes tijm extra voor
bestrooien
- 3 el olijfolie
- 2 el tomatenpuree
- 100 ml medium dry
sherry
- zout en peper
- 100 g Parmezaanse kaas
Polenta
- 160 g snelkookpolenta
- 1 liter groentebouillon
- 150 g Parmezaanse kaas
- 50 g roomboter
- zout en peper
- Maak de paddenstoelen schoon en
snijd of scheur de grote exemplaren
in kleinere stukken. Pel de knoflook en
hak deze fijn.
- Verhit de olie in een grote koekenpan
of braadpan en bak de paddenstoelen
met een snuf zout.
- Maak ondertussen de polenta. Doe de
polenta in een pan en voeg de bouillon
toe. Kook volgens de aanwijzing op de
verpakking. Draai het vuur uit en voeg
de boter toe.
- Ris de tijm. Snijd de salieblaadjes fijn.
Maak als de paddenstoelen mooi
bruin zijn ruimte vrij in het midden van
de pan en bak daarin de fijngesneden
knoflook met wat extra olie. Voeg de
tomatenpuree toe en bak even mee.
Roer alles door elkaar en voeg
driekwart van de kruiden toe.
- Blus het geheel af met medium dry
sherry en flambeer eventueel.
Rasp alle kaas. Voeg 150 gram parme
zaan toe aan de polenta. Voeg
eventueel wat water toe als de polenta
te dik is. Roer door en breng op smaak
met zout en peper.
Stort de polenta op een plank of een
schaal. Schep de paddenstoelen erop.
Strooi de overige kaas, tijmblaadjes en
salie erover. Maak af met een paar
draaien peper.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
-0- Neerslagkans 10% -«<4> Neerslagkans 10%
Neerslagkans 70%
Neerslagkans 70%
DAGRECORD I Hoogst 27,4*0 in 20031 Laagst 1,8°C in
GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C
Raymond Klaassen
@Weerplaza
Landinwaarts begint de dag lokaal
mistig, maar geleidelijk wordt het vrij
zonnig. Het noorden van het land
blijft wel gevoelig voor wolkenvelden
en mogelijk valt daar nog wat lichte
regen. Vanmiddag is het 17 graden
op de Wadden en 20 of 21 graden
in het zuidoosten van het land. De
overwegend oostelijke wind is zwak,
soms matig. Zaterdag wordt het
stralend weer. Er is weinig bewolking
en de zon kan ongehinderd
schijnen. De aangevoerde lucht
uit het zuidoosten is warm en de
temperatuur loopt flink op. In het
noorden wordt het 20 tot 23 graden,
in het zuiden kan het zomers worden
met 25 of 26 graden. Zondag is het
ook nog warm, maar neemt in de
avond de kans op buien toe.
Neerslagkans 60%
Zon: A 07:20 19:43
Maan: A 22:39 13:51
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 22 sep-
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
00:22
00:55
00:05
01:06
01:15
06:13
06:35
07:05
06:15
07:56
07:25
cm
-182
-192
-138
-159
-144
220
242
254
169
188
165
uur
12:28
13:01
13:26
12:20
13:45
13:40
18:31
18:51
19:19
18:31
20:08
19:41
cm
-163
-173
-187
-119
-140
-125
222
246
258
171
191
174
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10-
J
-5
-10
-15
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Rotterdam
Antwerpen
o S Breda
Eindhoven
IOSKOU