a a a a 25° 14° 211° 13° IE3 1E3 B5l k k k 20 RECEPT WEER Polenta met paddenstoelen en parmezaan TONZON 24 Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Vandaag Morgen Warm weekend Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND 1962 weer plaza 8 9 4 10 5 6 5 9 WEER IN EUROPA VOCHTIGE KRUIPRUIMTE? Tonzon Bodemfolie stopt het vocht uit de bodem. Voor een schone en drogere kruipruimte. TONZON.NL/VLOERISOLATIE INVENTIEF Zondag Morgen Maandag vrijdag 20 september 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Paddenstoelen - 750 g gemengde paddenstoelen - 3 tenen knoflook - 3 takjes salie extra voor bestrooien - 4 takjes tijm extra voor bestrooien - 3 el olijfolie - 2 el tomatenpuree - 100 ml medium dry sherry - zout en peper - 100 g Parmezaanse kaas Polenta - 160 g snelkookpolenta - 1 liter groentebouillon - 150 g Parmezaanse kaas - 50 g roomboter - zout en peper - Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de grote exemplaren in kleinere stukken. Pel de knoflook en hak deze fijn. - Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan en bak de paddenstoelen met een snuf zout. - Maak ondertussen de polenta. Doe de polenta in een pan en voeg de bouillon toe. Kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Draai het vuur uit en voeg de boter toe. - Ris de tijm. Snijd de salieblaadjes fijn. Maak als de paddenstoelen mooi bruin zijn ruimte vrij in het midden van de pan en bak daarin de fijngesneden knoflook met wat extra olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Roer alles door elkaar en voeg driekwart van de kruiden toe. - Blus het geheel af met medium dry sherry en flambeer eventueel. Rasp alle kaas. Voeg 150 gram parme zaan toe aan de polenta. Voeg eventueel wat water toe als de polenta te dik is. Roer door en breng op smaak met zout en peper. Stort de polenta op een plank of een schaal. Schep de paddenstoelen erop. Strooi de overige kaas, tijmblaadjes en salie erover. Maak af met een paar draaien peper. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten -0- Neerslagkans 10% -«<4> Neerslagkans 10% Neerslagkans 70% Neerslagkans 70% DAGRECORD I Hoogst 27,4*0 in 20031 Laagst 1,8°C in GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C Raymond Klaassen @Weerplaza Landinwaarts begint de dag lokaal mistig, maar geleidelijk wordt het vrij zonnig. Het noorden van het land blijft wel gevoelig voor wolkenvelden en mogelijk valt daar nog wat lichte regen. Vanmiddag is het 17 graden op de Wadden en 20 of 21 graden in het zuidoosten van het land. De overwegend oostelijke wind is zwak, soms matig. Zaterdag wordt het stralend weer. Er is weinig bewolking en de zon kan ongehinderd schijnen. De aangevoerde lucht uit het zuidoosten is warm en de temperatuur loopt flink op. In het noorden wordt het 20 tot 23 graden, in het zuiden kan het zomers worden met 25 of 26 graden. Zondag is het ook nog warm, maar neemt in de avond de kans op buien toe. Neerslagkans 60% Zon: A 07:20 19:43 Maan: A 22:39 13:51 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 22 sep- 0mm Vandaag 0 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:22 00:55 00:05 01:06 01:15 06:13 06:35 07:05 06:15 07:56 07:25 cm -182 -192 -138 -159 -144 220 242 254 169 188 165 uur 12:28 13:01 13:26 12:20 13:45 13:40 18:31 18:51 19:19 18:31 20:08 19:41 cm -163 -173 -187 -119 -140 -125 222 246 258 171 191 174 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10- J -5 -10 -15 Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Rotterdam Antwerpen o S Breda Eindhoven IOSKOU

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48