[zo] ^o] [to Mail Aloha Gaudf is een pipowagen vol lekkers van Trudi en Arnout MARGOT 8* ZEELAND 11 We bestuderen de kaart. De vleeseter aan tafel gaat voor nostalgie: een schnitzel. De joekel komt op een plank met vetvrij papier bedrukt als krant, geïnspireerd op een andere klassieker, fish-and-chips. In een omgevou wen puntzak zit friet. Ernaast ligt een snoe zig tubetje Zaanse mayonaise. Bovenop de schnitzel prijkt een schijf citroen als een gele vlinder op het hart van een zonnebloem. ,,Dat smaakt naar vroeger'', hoor ik. ,,Mals met een mooi dun laagje paneer.'' Ik zou vegetarisch willen eten, maar de ge grilde groentelasagne trekt me niet aan. Mijn oog valt op de sliptong. Helaas gingen vele eters mij voor, die is op. Dan de visburger maar. Die komt, net als de schnitzel op een plankje met 'krantenpapier', frietjes en een kleine salade - flinterdun gesneden - met een dressing. Op het krokante broodje ligt een precies passend lekkerbekje. Knapperige en zachte laagjes wisselen elkaar af, zoals het een burger betaamt. Maar mijn schattige tu betje mayonaise blijft dicht. Ik heb genoeg aan de pickels en de remouladesaus die bij elke hap in mijn broodje over mijn vingers druipen. Natuurlijk. De choco-lavacake met vanille- ijs en slagroom, een toetje dat je makkelijk kunt delen. Ook dit gerecht krijgt van Stefa- nie Rijnberg een creatieve twist. De grote bol vanille-ijs ligt op een amuselepel, dat voorkomt dat de lauwwarme lavacake het ijs doet smelten en het als een plas vanillevla op je bordje ligt. De cake zelf smaakt rond en mollig. En dat worden wij ook, als we zo doorgaan. Voorgerecht j6,5j Hoofdgerecht &8j Nagerecht Bediening Ambiance Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland Geheel onverwacht ontving ik een ontzet tend leuke mail. De kleindochter van onze vroegere buren stuurde me een oude foto, waarop we samen een ijsje aten in de tuin van mijn ouders. Ze had me gegoogeld en zodoende weten te vinden. Erg leuk want aan haar bewaar ik goede herinneringen. Onze buren waren destijds al op leeftijd maar met hun kleindochter speelde ik, wanneer ze op bezoek waren in Zeeland. De rest van het jaar woonde ze in Zwitserland. Hele zomers brach ten we samen door. We gingen naar de jeugdva- kantieweek, winkelden in de stad of gingen naar hun familiehuis aan zee. We waren dan onaf scheidelijk en of we elkaar na de vakantie bleven schrijven weet ik niet meer. Wel dat het vanzelf sprekend was dat ze er de volgende vakantie ge woon weer zou zijn. Toch verwaterde het contact. Ze heeft nu, net als ik twee zoons, en is getrouwd met een Itali- aanse man. Ze stuurde een foto mee zoals ze er nu uitziet. Niet veel veranderd en nog steeds knap om te zien. Ik hoop dat ik haar snel weer eens zie, al was het alleen maar om bij te praten en herinneringen aan vroeger op te halen. Bij haar grootouders was het altijd gezellig en, niet onbelangrijk, ze hadden altijd wat lekkers bij de koffie. Misschien wel deze cake met dadels en zonder suiker, alhoewel zo hip at niemand vroeger. Meng i banaan met 3 eieren, 15 medjool dadels, 1 eetlepel appelazijn in de keukenmachine tot een mooi mengsel. Voeg er 190 gram amandelmeel, 90 gram walnoten, wat zout en 1 theelepel bac king soda aan toe. Giet het beslag in het cakeblik en bak 40 minuten af in een oven van 175 gra den. Terwijl ik een plak van deze heerlijke cake eet, mail ik haar terug en vraag haar of ze weer eens deze kant op komt. Bij haar grootouders was het altijd gezellig en ze hadden altijd wat lekkers bij de koffie ,,Het theater doen we vanaf okto ber tot en met april. In de zomer periode staan we met onze food- truck op foodtruckfestivals", ver telt Arnout enthousiast. Niet voor niets heten ze Aloha, want ze serveren de poké bowl; een zomerse sushi salade in een kom, de poké. Gaud^ omdat we ook ta- pas hebben." Hij legt smakelijk uit hoe ze de tapas serveren: ,,We hebben Spaanse kaas en ham, worst, tapenades, aioli, stokbrood en olijven. Dat doen we op een bord waar we een kunstwerkje van proberen te maken. Heerlijk voor bij de borrel. Vaak zien we dat mensen dan later terug ko men om de poké bowl. We ser veren een poké bowl met vis en een met 'hulihuli', dat is gemari neerde kip die op een lage tem peratuur is gegaard en heel mals is. Super lekker, al zeg ik het zelf, en alles met zoveel mogelijk bio logische ingrediënten." Het hele zomerseizoen zijn ze wel ieder weekend ergens op een foodtruckfestival te vinden en voor 2020 is de agenda al vol. Zelfs de hotels hebben we al ge boekt, want we staan van Utrecht tot Amsterdam en Middelburg. „Daardoor kennen we alle andere foodtruckers. Het voelt als fami lie, dat reizende eetcircus, geeft hij aan. En op een foodfestival is het altij d gezellig en gemoedelijk, maar voor privéfeesten draaien we onze hand ook niet om. BEOORDELING vrijdag 20 september 2019 GO Wat eet je nog meer? Neem je een dessert? Prijs/kwaliteit (Prijs/kwaliteit telt dubbel) De afgelopen weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze laatste keer zetten we de Aloha Gaudi' pi- powagen van Trudi Wams en Arnout Schop in het zonnetje. Gaat er een bel rinkelen bij de namen van Trudi en Arnout, dan kan dat kloppen want samen runnen zij ook theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland. Margot Verhaagen Nieuw- en Sint Joosland Arnout Schop en Trudi Wams met hun Aloha Gaudf pipowa gen. FOTO LEX DE MEESTER l burger

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39