[zo]
^o]
[to
Mail
Aloha Gaudf is een pipowagen
vol lekkers van Trudi en Arnout
MARGOT
8*
ZEELAND 11
We bestuderen de kaart. De vleeseter aan
tafel gaat voor nostalgie: een schnitzel. De
joekel komt op een plank met vetvrij papier
bedrukt als krant, geïnspireerd op een andere
klassieker, fish-and-chips. In een omgevou
wen puntzak zit friet. Ernaast ligt een snoe
zig tubetje Zaanse mayonaise. Bovenop de
schnitzel prijkt een schijf citroen als een gele
vlinder op het hart van een zonnebloem.
,,Dat smaakt naar vroeger'', hoor ik. ,,Mals
met een mooi dun laagje paneer.''
Ik zou vegetarisch willen eten, maar de ge
grilde groentelasagne trekt me niet aan. Mijn
oog valt op de sliptong. Helaas gingen vele
eters mij voor, die is op. Dan de visburger
maar. Die komt, net als de schnitzel op een
plankje met 'krantenpapier', frietjes en een
kleine salade - flinterdun gesneden - met een
dressing. Op het krokante broodje ligt een
precies passend lekkerbekje. Knapperige en
zachte laagjes wisselen elkaar af, zoals het
een burger betaamt. Maar mijn schattige tu
betje mayonaise blijft dicht. Ik heb genoeg
aan de pickels en de remouladesaus die bij
elke hap in mijn broodje over mijn vingers
druipen.
Natuurlijk. De choco-lavacake met vanille-
ijs en slagroom, een toetje dat je makkelijk
kunt delen. Ook dit gerecht krijgt van Stefa-
nie Rijnberg een creatieve twist. De grote
bol vanille-ijs ligt op een amuselepel, dat
voorkomt dat de lauwwarme lavacake het ijs
doet smelten en het als een plas vanillevla op
je bordje ligt. De cake zelf smaakt rond en
mollig. En dat worden wij ook, als we zo
doorgaan.
Voorgerecht
j6,5j
Hoofdgerecht
&8j
Nagerecht
Bediening
Ambiance
Margot Verhaagen schrijft
op deze plaats elke week
over eten en drinken
in Zeeland
Geheel onverwacht ontving ik een ontzet
tend leuke mail. De kleindochter van
onze vroegere buren stuurde me een
oude foto, waarop we samen een ijsje aten in de
tuin van mijn ouders. Ze had me gegoogeld en
zodoende weten te vinden. Erg leuk want aan
haar bewaar ik goede herinneringen.
Onze buren waren destijds al op leeftijd maar
met hun kleindochter speelde ik, wanneer ze op
bezoek waren in Zeeland. De rest van het jaar
woonde ze in Zwitserland. Hele zomers brach
ten we samen door. We gingen naar de jeugdva-
kantieweek, winkelden in de stad of gingen naar
hun familiehuis aan zee. We waren dan onaf
scheidelijk en of we elkaar na de vakantie bleven
schrijven weet ik niet meer. Wel dat het vanzelf
sprekend was dat ze er de volgende vakantie ge
woon weer zou zijn.
Toch verwaterde het contact. Ze heeft nu, net
als ik twee zoons, en is getrouwd met een Itali-
aanse man. Ze stuurde een foto mee zoals ze er
nu uitziet. Niet veel veranderd en nog steeds
knap om te zien. Ik hoop dat ik haar snel weer
eens zie, al was het alleen maar om bij te praten
en herinneringen aan vroeger op te halen. Bij
haar grootouders was het altijd gezellig en, niet
onbelangrijk, ze hadden altijd wat lekkers bij de
koffie.
Misschien wel deze cake met dadels en zonder
suiker, alhoewel zo hip at niemand vroeger.
Meng i banaan met 3 eieren, 15 medjool dadels, 1
eetlepel appelazijn in de keukenmachine tot een
mooi mengsel. Voeg er 190 gram amandelmeel,
90 gram walnoten, wat zout en 1 theelepel bac
king soda aan toe. Giet het beslag in het cakeblik
en bak 40 minuten af in een oven van 175 gra
den.
Terwijl ik een plak van deze heerlijke cake eet,
mail ik haar terug en vraag haar of ze weer eens
deze kant op komt.
Bij haar grootouders was het altijd gezellig en
ze hadden altijd wat lekkers bij de koffie
,,Het theater doen we vanaf okto
ber tot en met april. In de zomer
periode staan we met onze food-
truck op foodtruckfestivals", ver
telt Arnout enthousiast. Niet
voor niets heten ze Aloha, want
ze serveren de poké bowl; een
zomerse sushi salade in een kom,
de poké. Gaud^ omdat we ook ta-
pas hebben." Hij legt smakelijk
uit hoe ze de tapas serveren: ,,We
hebben Spaanse kaas en ham,
worst, tapenades, aioli, stokbrood
en olijven. Dat doen we op een
bord waar we een kunstwerkje
van proberen te maken. Heerlijk
voor bij de borrel. Vaak zien we
dat mensen dan later terug ko
men om de poké bowl. We ser
veren een poké bowl met vis en
een met 'hulihuli', dat is gemari
neerde kip die op een lage tem
peratuur is gegaard en heel mals
is. Super lekker, al zeg ik het zelf,
en alles met zoveel mogelijk bio
logische ingrediënten."
Het hele zomerseizoen zijn ze
wel ieder weekend ergens op een
foodtruckfestival te vinden en
voor 2020 is de agenda al vol.
Zelfs de hotels hebben we al ge
boekt, want we staan van Utrecht
tot Amsterdam en Middelburg.
„Daardoor kennen we alle andere
foodtruckers. Het voelt als fami
lie, dat reizende eetcircus, geeft
hij aan. En op een foodfestival is
het altij d gezellig en gemoedelijk,
maar voor privéfeesten draaien
we onze hand ook niet om.
BEOORDELING
vrijdag 20 september 2019
GO
Wat eet je nog meer?
Neem je een dessert?
Prijs/kwaliteit
(Prijs/kwaliteit telt dubbel)
De afgelopen weken zetten
we Zeeuwse foodtrucks in de
spotlights. Deze laatste keer
zetten we de Aloha Gaudi' pi-
powagen van Trudi Wams en
Arnout Schop in het zonnetje.
Gaat er een bel rinkelen bij de
namen van Trudi en Arnout,
dan kan dat kloppen want
samen runnen zij ook theater
de Wegwijzer in Nieuw- en
Sint Joosland.
Margot Verhaagen
Nieuw- en Sint Joosland
Arnout Schop en Trudi Wams met hun Aloha Gaudf pipowa
gen. FOTO LEX DE MEESTER
l burger