ei a a a A wit 20 RECEPT WEER Harissa-zalm met kool, yoghurtsaus en platbrood 19° 15° IE3 B51 El k [ioJ k io io 24 Kitchen Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Vandaag Morgen H Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Rustige dagen WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio E2ü 8 9 9 9 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen Zondag Maandag weer iplaza WEER IN EUROPA TONZON doet ook wat. Klimaatefficiënt, handig, slim TONZON en zonder vrachtwagens. IEDEREEN DOET tonzon.nl/iedereendoetwat vrijdag 13 september 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Spitskool - 1 spitskool - 2 el olijfolie - zout en peper - 1 citroen Zalm - 3 el harissa - 3 el olijfolie - zout - 4 zalmfilets zonder huid Yoghurtsaus - 1 teen knoflook - bos dille - 150 ml Griekse yoghurt - zout - 1 pak Arabisch platbrood - Verwarm de oven voor op 230° C of zo hoog als jouw oven kan. - Snijd de spitskool in 6 tot 8 parten, smeer in met 2 el olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Leg in een ovenschaal of op een bakplaat, in één laag. Halveer de citroen en leg bij de kool. Rooster circa 10 minuten, draai de kool om en rooster nog ongeveer 10 minuten. - Strooi zout over de zalm en smeer in met de harissa en 3 el olijfolie. - Verhit een koekenpan en bak de zalm in circa 2 tot 3 minuten per kant rosé. Zet het vuur niet te hoog, zodat de harissa niet aanbrandt. - Pel de teen knoflook en rasp deze door de yoghurt, haal de dilleblaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes fijn. Meng door de yoghurt met zout en goed veel peper. - Haal de spitskool uit de oven en verdeel over de borden, samen met de zalm. Knijp de geroosterde citroen uit over de kool. - Leg op elk bord bij de zalm een schep yoghurtsaus en serveer met het plat brood. Snijd een citroen in partjes en serveer erbij. Doe overal nog een goede draai peper overheen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <4K Neerslagkans 30% -*0" Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Rotterdam Zierikz Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 07:08 20:00 Maan: A 20:15 05:56 Volgende maanfase: Volle maan - 14 september 1 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 08:46 -157 21:15 -191 Terneuzen 09:15 -169 21:42 -202 Hansweert 09:45 -184 22:11 -215 Roompot buiten 08:35 -107 21:05 -140 Yerseke 10:15 -135 22:35 -161 Krammersluizen West 10:09 -118 22:34 -147 Hoogwater Vlissingen 02:45 228 14:57 219 Terneuzen 03:05 251 15:16 242 Hansweert 03:39 271 15:56 258 Roompot buiten 02:44 171 14:58 160 Yerseke 04:22 202 16:38 191 Krammersluizen West 04:35 188 16:46 175 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start met wolkenvelden. In het binnenland kan in de ochtend ook nog een enkele bui vallen. Vanmiddag is er meer ruimte voor de zon. Het wordt overal droog en de temperatuur loopt op naar 18 tot 20 graden. De wind is west tot noordwest en meest matig van kracht, 3 of 4 Bft. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen. Het kwik daalt naar 4 tot 9 graden. Op de koudste plaatsen in het binnenland kan mist ontstaan. Zaterdag verloopt droog. Na een koude start loopt het kwik op naar 19 tot 21 graden. Zondag is er meer ruimte voor de zon. Het blijft droog en met 21 tot lokaal misschien 25 graden is het een stuk warmer. Na het weekend gaat het kwik weer een stukje omlaag. DAGRECORDI Hoogst31,2'C in2016 I Laagst2,6°Cin 1906 GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C LUXEM MÜNCHEN -WENEN Zümcu BOEDAPEST HHH isderesndoBtwat.nl

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48