ei
a
a
a
A
wit
20 RECEPT WEER
Harissa-zalm
met kool,
yoghurtsaus
en platbrood
19°
15°
IE3
B51
El
k
[ioJ
k
io
io
24 Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Dinsdag
Vandaag
Morgen
H
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
Rustige dagen
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
E2ü
8
9
9
9
9
9
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
Zondag
Maandag
weer
iplaza
WEER IN EUROPA
TONZON doet ook wat.
Klimaatefficiënt, handig, slim
TONZON
en zonder vrachtwagens.
IEDEREEN DOET
tonzon.nl/iedereendoetwat
vrijdag 13 september 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Spitskool
- 1 spitskool
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 1 citroen
Zalm
- 3 el harissa
- 3 el olijfolie
- zout
- 4 zalmfilets zonder huid
Yoghurtsaus
- 1 teen knoflook
- bos dille
- 150 ml Griekse yoghurt
- zout
- 1 pak Arabisch platbrood
- Verwarm de oven voor op 230° C of zo
hoog als jouw oven kan.
- Snijd de spitskool in 6 tot 8 parten,
smeer in met 2 el olijfolie en breng op
smaak met zout en peper. Leg in een
ovenschaal of op een bakplaat, in één
laag. Halveer de citroen en leg bij de
kool. Rooster circa 10 minuten, draai
de kool om en rooster nog ongeveer
10 minuten.
- Strooi zout over de zalm en smeer in
met de harissa en 3 el olijfolie.
- Verhit een koekenpan en bak de zalm
in circa 2 tot 3 minuten per kant rosé.
Zet het vuur niet te hoog, zodat de
harissa niet aanbrandt.
- Pel de teen knoflook en rasp deze
door de yoghurt, haal de dilleblaadjes
van de steeltjes en hak de blaadjes
fijn. Meng door de yoghurt met zout en
goed veel peper.
- Haal de spitskool uit de oven en
verdeel over de borden, samen met de
zalm. Knijp de geroosterde citroen uit
over de kool.
- Leg op elk bord bij de zalm een schep
yoghurtsaus en serveer met het plat
brood. Snijd een citroen in partjes en
serveer erbij. Doe overal nog een
goede draai peper overheen.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
<4K Neerslagkans 30% -*0" Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
Rotterdam
Zierikz
Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 07:08 20:00
Maan: A 20:15 05:56
Volgende maanfase:
Volle maan - 14 september
1 mm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
08:46
-157
21:15
-191
Terneuzen
09:15
-169
21:42
-202
Hansweert
09:45
-184
22:11
-215
Roompot buiten
08:35
-107
21:05
-140
Yerseke
10:15
-135
22:35
-161
Krammersluizen West
10:09
-118
22:34
-147
Hoogwater
Vlissingen
02:45
228
14:57
219
Terneuzen
03:05
251
15:16
242
Hansweert
03:39
271
15:56
258
Roompot buiten
02:44
171
14:58
160
Yerseke
04:22
202
16:38
191
Krammersluizen West
04:35
188
16:46
175
VANDAAG
MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start met wolkenvelden.
In het binnenland kan in de ochtend
ook nog een enkele bui vallen.
Vanmiddag is er meer ruimte voor
de zon. Het wordt overal droog en
de temperatuur loopt op naar 18
tot 20 graden. De wind is west tot
noordwest en meest matig van
kracht, 3 of 4 Bft. Vanavond en
vannacht zijn er brede opklaringen.
Het kwik daalt naar 4 tot 9 graden. Op
de koudste plaatsen in het binnenland
kan mist ontstaan. Zaterdag verloopt
droog. Na een koude start loopt het
kwik op naar 19 tot 21 graden. Zondag
is er meer ruimte voor de zon. Het blijft
droog en met 21 tot lokaal misschien
25 graden is het een stuk warmer. Na
het weekend gaat het kwik weer een
stukje omlaag.
DAGRECORDI Hoogst31,2'C in2016 I Laagst2,6°Cin 1906
GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C
LUXEM
MÜNCHEN -WENEN
Zümcu BOEDAPEST
HHH
isderesndoBtwat.nl