Erbij horen [Ss] O O O Deze ijscoman wil dat iedereen een ijsje moet kunnen eten MARGOT ZEELAND 11 vrijdag 13 september 2019 eindscore Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland Voor veel dingen in mijn leven ben ik bang geweest: voor verlies, om alleen over te blijven, voor de tandarts én bang om er niet bij te horen. Bij wat dan precies, dat kan ik moeilijk uit leggen, maar het gevoel herken ik wel weer wan neer ik er nu zo over schrijf. Veel mensen hebben daar last van. Toch is het zo dat wanneer je je aan past, je juist nooit het gevoel hebt dat je er écht bij hoort. Want erbij horen, dat gebeurt pas op het moment dat je jezelf kunt en mag zijn. Daarvoor moet je natuurlijk eerst jezelf kennen en accepteren. Voor mij hangt dat samen met het ouder worden. Pas nu leer ik mezelf beter, steeds beter kennen, en heb ik minder last van dat ge voel om er niet bij te horen, al steekt het soms zo weer de kop op. Gelukkig hoor ik in ieder geval bij ons gezin en mijn familie. De aanleiding voor dit gevoel is dat de jongste Man thuiskomt na de eerste weken op een nieuwe school met andere mensen, gewoonten en mores. Als hij zich maar niet te veel aanpast om erbij te horen, want hij is precies goed zoals hij is. Dat zal hij zelf ook moe ten ontdekken, al is hij nu nog onzeker over alles. Hij dook de keuken in en bakte deze vegetarische pizza met bloemkoolbodem. Maak een 1/2 Zeeuwse bloemkool fijn in de keukenmachine en gaar deze 5 minuten in de magnetron. Laat uitlekken, meng met 1 ei en 50 gram geraspte kaas. Verdeel het over een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten op 180°. Be strijk de pizzabodem met zelfgemaakte tomaten saus en beleg deze bijvoorbeeld met mozzarella, verse tomaten en kruiden en bak nog 10 minuten. De jongste Man hoeft gelukkig niet bang te zijn of hij wel kan koken. Toch is het zo dat wanneer je je aanpast, je juist nooit het gevoel hebt dat je er écht bij hoort Want erbij horen gebeurt pas op het moment dat je jezelf kunt zijn BEOORDELING.. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Ambiance Prijs/kwaliteit geconcentreerd. Een supersoep met de juiste dosis peper en zout. Lekker ook met het bijge leverde Pain de Mer, een Zeeuws natuurde- sembrood dat bereid is met gezuiverd Ooster- scheldewater. Smaken de hoofdgerechten? Van een restaurant dat dit jaar van de Restau rant Guru-app het predicaat 'beste vegetari sche restaurant' ontving, hebben we hoge ver wachtingen. Die komen deels uit. De sea weed-burger met zeewier uit de Ooster- schelde oogt als een Big Mac, maar is stukken gezonder. Zeewier is een prima vleesvervan ger, want een bron van proteïne en essentiële vetzuren, vezels, vitaminen en mineralen. Su- perfood dus. Het broodje is verrijkt met de micro-alg Chlorella die het deeg lichtgroen kleurt. De zeewierschijf kent een mooi kro kant korstje en heeft ook aardig wat smaak, met een hint van visstick. Samen met een klodder bio tartaarsaus is dit de ideale Schaamteloosburger: lekker snacken zonder schade aan de planeet. De vegan lemon chicken met plakrijst is een vleesimitatie op basis van soja, seitan en tapi oca. Een wokschotel met een vermoeiende, want te zoete saus, zegt buuf. Waar is de ci troen gebleven? Nog een dessert? Hadden we de vegan Magnum maar genomen. De ingekochte lavacake met frambozenvulling staat na een te lang verblijf in de magnetron op ontploffen, terwijl de granaatappelvrucht jes uit de vriezer nog maar half ontdooid zijn. Wel lef dat je dat zo op tafel zet. De stoom komt nog net niet uit onze oren. De rekening verzacht ons gemoed. Zoveel kost Stoom niet. De verbouwde Piaggio 'Case4Ice' waarmee Kees Griep in de zomermaanden graag rondtoert. foto lex de meester De komende weken zetten we Zeeuwse foodtrucks in de spotlights. Deze week is dat de foodtruck van Kees Griep uit Krabbendijke. Margot Verhaagen Krabbendijke Kees Griep rijdt de komende we ken nog wel even rond met zijn verbouwde Piaggio 'Case4lce'. ,,Dit is het leukste wat ik ooit gedaan heb in mijn leven. Ik zie alleen maar vrolijke, blije gezich ten en nooit saaie koppen," ver telt hij enthousiast. Hij werkte eerst in de cosmeticabranche en nu vooral in de winter 2 a 3 dagen per week bij Wilthagen Vlees waren op Tholen. Maar in de zo mer brengt hij toch de meeste tijd al ijsscheppend door. ,,Het ijs koop ik in via de groot handel. Ik heb geprobeerd om hier ijs bij boeren te kopen, maar dat is best lastig vanwege de grote hoeveelheden die ik nodig heb. Ik heb wel twee Zeeuwse smaken in mijn assortiment; babbelaar-ijs en bolus-ijs. Mijn Piaggio heeft een ijsbak die zelf vriest. Makkelijk wanneer ik op festivals of evenementen sta, want ik kan een dag wegblijven zonder stroom." Hij schept ook een glutenvrij ijs, een lactosevrij sorbetijs en een suikervrij ijs. ,,lk vind dat iedereen een ijsje moet kunnen eten. In de winter ver bouw ik mijn kar om en verkoop ik hotdogs en diverse snacks." Kees is van alle markten thuis. Vaak gaat hij op pad voor op- drachten. Zo staat hij bij veel zorginstellingen of wordt hij bij scholen uitgenodigd. ,,Daar ont vangen ze mij met gejuich en staan de kinderen voor mij in de rij," glundert hij. ,,In de zomer, bij mooi weer, moet ik wegkun- nen. Dan zet ik de Piaggio op de aanhanger en rij ik naar Dom burg of Zoutelande of blijf ik ge woon hier in de buurt om ijs te verkopen." GO (Prijs/kwaliteit telt dubbel)

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39