a
12 RECEPT WEER
Frikadel pan met
andijvie en rempejek
B51
1E3
158
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zondag
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Neerslag
Vanmiddag vrijwel
droog
Waterstanden
Weeradvies
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui. Pel 3
knoflook-tenen en snijd ze fijn.
Verhit 2 el olie in een koekenpan
en fruit de ui, knoflook en
sambal 2-3 minuten. Doe de
laatste minuut de specerijen
erbij.
- Doe het mengsel door de
aardappels, samen met de
eieren, en breng op smaak met
peper en zout. Meng goed door.
- Vet een ovenschaal licht in met
olie en doe het gehakt in de
schaal. Bak 45 minuten in de
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Morgen
weer
plaza
WEER IN EUROPA
co
co
10
10
10
8
9
8
TONZON doet ook wat.
Klimaatefficiënt, handig, slim
en zonder vrachtwagens.
tonzon.nl/iedereendoetwat
TONZON
IEDEREEN DOET
Zaterdag
Zondag
donderdag 12 september 2019
- Verwarm de oven voor op een
temperatuur van 180° C.
- Schil de aardappels, halveer ze
en kook ze in water met zout
in circa 20 minuten gaar. Laat
helemaal afkoelen.
- Prak de aardappels en meng
met het gehakt.
voorverwarmde oven.
Was en snijd ondertussen de
andijvie. Pel en snijd de knoflook
en ui. Verhit de wok en voeg de
olie toe. Bak de knoflook en ui
een minuut, doe de sambal erbij.
Voeg de andijvie in porties erbij
en laat slinken. Breng op smaak
met zout en peper.
Haal de frikadel-pan uit de oven.
Doe de rempejek in een thee
doek en sla met een bakje, pan
of deegroller tot een crumble.
Verdeel de andijvie en frikadel
pan over de borden en strooi de
crumble eroverheen.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
PC
voor 4 personen
Bereiding: 20 minuten
Voor het gehaktbrood:
- 400 g aardappels
- plantaardige olie
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 el sambal badjak
- 500 g rundergehakt
- 1 tl nootmuskaat
- 2 tl gemalen koriander
zaad
- 2 tl gemalen komijn
- 2 eieren
- zout en peper
Andijvie
- 1 krop andijvie
- 2 tenen knoflook
- 2 el plantaardige olie
- 2 tl sambal badjak
- zout en peper
- 150 g rempejek
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag:
chefs Job Perry
4 Neerslagkans 10% <4^ Neerslagkans 10% -*0- Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Ï3^ Neerslagkans 10%
Rotterdam
Rotterdam
Zierikz
Breda
o S Breda
Eindhoven
Eindhoven
Antwerpen
Antwerpen
Zon: A 07:07 20:03
Maan: A 19:56 04:49
Volgende maanfase:
Volle maan - 14 september
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
Wilfred Janssen
W@Weerplaza
Vandaag start in het noorden
regionaal met mist, elders is het
grotendeels bewolkt en kan er wat
motregen vallen. Vanmiddag wordt zo
goed als overal droog en op steeds
meer plaatsen laat de zon zich dan
zien. Het wordt 19 tot 22 graden
ener waait een matige westen- tot
zuidwestenwind. Vanavond is er weer
meer bewolking en vooral vannacht
valt verspreid een bui. Morgen
trekken de laatste buien snel het
oosten en zuidoosten van het land
uit, waarna een droge middag volgt.
Het wordt met 18 tot 20 graden iets
minder warm. In het weekend is het
droog en vrij warm. Zaterdag wordt
het 19 tot 21 graden, zondag kan het
lokaal 25 graden worden. De zon
schijnt en er is weinig wind.
DAGRECORD Hoogst 29,3<€ in 1919 Laagst 2,4°C in 1931
GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
Hoogwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
Krammersluizen West
uur
08:15
08:42
09:08
08:15
09:36
09:40
01:20
01:36
02:56
01:29
03:45
03:51
cm
-154
-168
-184
-107
-138
-122
198
220
261
152
196
182
uur
20:45
21:10
21:36
20:25
22:00
21:56
02:07
02:25
15:18
02:05
16:02
16:08
cm
-186
-199
-214
-136
-162
-148
218
241
252
164
188
171
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
00
00
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
isderesndoBtwat.nl
=MBURG 'PRAAG
MÜNCHEN .WENEN
H BOEDAPI
.GRADO
-SOFIA