a 12 RECEPT WEER Frikadel pan met andijvie en rempejek B51 1E3 158 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Vanmiddag vrijwel droog Waterstanden Weeradvies Bereidingswijze - Pel en snipper de ui. Pel 3 knoflook-tenen en snijd ze fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en sambal 2-3 minuten. Doe de laatste minuut de specerijen erbij. - Doe het mengsel door de aardappels, samen met de eieren, en breng op smaak met peper en zout. Meng goed door. - Vet een ovenschaal licht in met olie en doe het gehakt in de schaal. Bak 45 minuten in de WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer plaza WEER IN EUROPA co co 10 10 10 8 9 8 TONZON doet ook wat. Klimaatefficiënt, handig, slim en zonder vrachtwagens. tonzon.nl/iedereendoetwat TONZON IEDEREEN DOET Zaterdag Zondag donderdag 12 september 2019 - Verwarm de oven voor op een temperatuur van 180° C. - Schil de aardappels, halveer ze en kook ze in water met zout in circa 20 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen. - Prak de aardappels en meng met het gehakt. voorverwarmde oven. Was en snijd ondertussen de andijvie. Pel en snijd de knoflook en ui. Verhit de wok en voeg de olie toe. Bak de knoflook en ui een minuut, doe de sambal erbij. Voeg de andijvie in porties erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Haal de frikadel-pan uit de oven. Doe de rempejek in een thee doek en sla met een bakje, pan of deegroller tot een crumble. Verdeel de andijvie en frikadel pan over de borden en strooi de crumble eroverheen. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten PC voor 4 personen Bereiding: 20 minuten Voor het gehaktbrood: - 400 g aardappels - plantaardige olie - 1 ui - 3 tenen knoflook - 3 el sambal badjak - 500 g rundergehakt - 1 tl nootmuskaat - 2 tl gemalen koriander zaad - 2 tl gemalen komijn - 2 eieren - zout en peper Andijvie - 1 krop andijvie - 2 tenen knoflook - 2 el plantaardige olie - 2 tl sambal badjak - zout en peper - 150 g rempejek De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry 4 Neerslagkans 10% <4^ Neerslagkans 10% -*0- Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% Ï3^ Neerslagkans 10% Rotterdam Rotterdam Zierikz Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 07:07 20:03 Maan: A 19:56 04:49 Volgende maanfase: Volle maan - 14 september 0mm Vandaag 0 mm Morgen Wilfred Janssen W@Weerplaza Vandaag start in het noorden regionaal met mist, elders is het grotendeels bewolkt en kan er wat motregen vallen. Vanmiddag wordt zo goed als overal droog en op steeds meer plaatsen laat de zon zich dan zien. Het wordt 19 tot 22 graden ener waait een matige westen- tot zuidwestenwind. Vanavond is er weer meer bewolking en vooral vannacht valt verspreid een bui. Morgen trekken de laatste buien snel het oosten en zuidoosten van het land uit, waarna een droge middag volgt. Het wordt met 18 tot 20 graden iets minder warm. In het weekend is het droog en vrij warm. Zaterdag wordt het 19 tot 21 graden, zondag kan het lokaal 25 graden worden. De zon schijnt en er is weinig wind. DAGRECORD Hoogst 29,3<€ in 1919 Laagst 2,4°C in 1931 GEMIDDELD Minimum 9,8°C Maximum 19,0°C Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 08:15 08:42 09:08 08:15 09:36 09:40 01:20 01:36 02:56 01:29 03:45 03:51 cm -154 -168 -184 -107 -138 -122 198 220 261 152 196 182 uur 20:45 21:10 21:36 20:25 22:00 21:56 02:07 02:25 15:18 02:05 16:02 16:08 cm -186 -199 -214 -136 -162 -148 218 241 252 164 188 171 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG 00 00 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG isderesndoBtwat.nl =MBURG 'PRAAG MÜNCHEN .WENEN H BOEDAPI .GRADO -SOFIA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56