a
a
a
a
4
16>°
10°
11°
B5l
1E3
B5l
k
k
k
k
RECEPT WEER 27
Ovenschotel met
chorizo en bonen
24 Kitchen
Vandaag
17°
9°
Morgen
Maandag
17°
9°
Dinsdag
19°
Woensdag
20°
8°
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Verspreid buien
Neerslag
i
Weeradvies
TONZON
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
17
10
4
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
plaza)
5
8
8
9
8
9
10
8
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE VLOERISOLATIE
40% HOGER
Vraag kosteloos inspectie aan
tonzon.nl/vloerisolatie
Voor de warmste vloer
en de hoogste besparing
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
zaterdag 7 september 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo
voor 3 personen
Bereiding: 15 minuten en
30 minuten wachttijd
Ovenschotel
- 2 el olijfolie
- 800 g verse chorizo
- 2 rode uien
- 1 blik cannelinibonen
- 3 takjes oregano
- 500 g cherrytomaatjes
- peper en zout
Salade
- 2 el wittewijnazijn
- 1 el mosterd
- 75 ml olijfolie
- peper en zout
- 150 g veldsla
- 100 g cherrytomaatjes
- 1 Turks brood
- Verwarm de oven voor op 220° C.
- Snijd de chorizo in stukken en doe met
een scheut olie in de pan.
- Pel de ui, snijd in halve ringen en doe
bij de chorizo in de pan. Bak circa 2
minuten zodat de olie uit de chorizo en
in de uien trekt.
- Giet en spoel de bonen af, pluk de
blaadjes van de oregano. Voeg samen
met 500 gram cherrytomaten toe in de
pan. Breng op smaak met een snuf
zout en peper. Meng goed en bak in
de oven circa 20 minuten, tot de
tomaatjes zacht zijn maar nog wel
vorm houden.
- Haal de pan uit de oven zodat de
ovenschotel iets kan afkoelen. Maak
het brood ondertussen licht nat en bak
nog even knapperig in de oven.
- Maak ondertussen de vinaigrette: Doe
de azijn en mosterd in een grote kom
en klop langzaam de olijfolie erdoor tot
de vinaigrette dikker wordt. Breng op
smaak met peper en zout. Halveer de
overgebleven cherrytomaatjes en
meng de sla erdoor.
- Verdeel de chorizo over de borden
samen met de sla. Scheur het brood in
grove stukken en serveer bij het
gerecht.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater uur cm
Vlissingen 01:46 -186
Terneuzen 03:05 -173
Hansweert 03:30 -186
Roompot buiten 01:39 -141
Yerseke 04:05 -150
Krammersluizen West 03:56 -136
uur cm
02:40 -162
15:32
15:56
-150
-162
02:39 -126
16:30 -129
16:20 -117
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen
09:00
171
21:35
171
Terneuzen
09:20
192
21:49
192
Hansweert
09:46
209
22:16
209
Roompot buiten
09:16
129
21:44
133
Yerseke
10:30
157
22:55
158
Krammersluizen West
10:26
145
22:51
148
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 50
Antwerpen
Neerslagkans 50
Neerslagkans 40%
Neerslagkans 40%
DAGRECORD I Hoogst 26,9*0 in 1911 Laagst 4,2°C in 1952
GEMIDDELD Minimum 10,6°C I Maximum 20,3*0
Wilfred Janssen
@Weerplaza
Vandaag start landinwaarts fris met
lokaal mistbanken. Aan zee is meer
bewolking aanwezig en vallen er ook
buien, soms met een klap onweer. In
de loop van de dag breiden de buien
zich ook over het binnenland uit, maar
de zon blijft nu en dan zichtbaar. Het
wordt 17 tot 19 graden en er waait een
matige noordwestenwind. Vanavond
en vannacht is het landinwaarts
grotendeels droog, tenwijl aan de
kust wel buien mogelijk zijn. Het
koelt af naar 8 tot 10 graden, in
brede opklaringen landinwaarts is
het kouder. Morgen is er een mix
van zon, wolkenvelden en enkele
buien. Het kwik blijft op 17 graden
steken. Maandag verandert er weinig,
dinsdag wordt het weer een stukje
warmer.
Zon: A 06:58 T 20:14
Maan: A 16:51 00:07
Volgende maanfase:
Volle maan - 14 september
4 mm
Vandaag
2 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
17°
10°
17"
10°
16°
11°
IUBLIN
PARIJS
BORDE
IOEKARI
ROME
VLOERISOLATIE