a a a a 4 16>° 10° 11° B5l 1E3 B5l k k k k RECEPT WEER 27 Ovenschotel met chorizo en bonen 24 Kitchen Vandaag 17° 9° Morgen Maandag 17° 9° Dinsdag 19° Woensdag 20° 8° Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Verspreid buien Neerslag i Weeradvies TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 17 10 4 WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer plaza) 5 8 8 9 8 9 10 8 WEER IN EUROPA SUBSIDIE VLOERISOLATIE 40% HOGER Vraag kosteloos inspectie aan tonzon.nl/vloerisolatie Voor de warmste vloer en de hoogste besparing Vandaag Morgen Maandag Dinsdag zaterdag 7 september 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo voor 3 personen Bereiding: 15 minuten en 30 minuten wachttijd Ovenschotel - 2 el olijfolie - 800 g verse chorizo - 2 rode uien - 1 blik cannelinibonen - 3 takjes oregano - 500 g cherrytomaatjes - peper en zout Salade - 2 el wittewijnazijn - 1 el mosterd - 75 ml olijfolie - peper en zout - 150 g veldsla - 100 g cherrytomaatjes - 1 Turks brood - Verwarm de oven voor op 220° C. - Snijd de chorizo in stukken en doe met een scheut olie in de pan. - Pel de ui, snijd in halve ringen en doe bij de chorizo in de pan. Bak circa 2 minuten zodat de olie uit de chorizo en in de uien trekt. - Giet en spoel de bonen af, pluk de blaadjes van de oregano. Voeg samen met 500 gram cherrytomaten toe in de pan. Breng op smaak met een snuf zout en peper. Meng goed en bak in de oven circa 20 minuten, tot de tomaatjes zacht zijn maar nog wel vorm houden. - Haal de pan uit de oven zodat de ovenschotel iets kan afkoelen. Maak het brood ondertussen licht nat en bak nog even knapperig in de oven. - Maak ondertussen de vinaigrette: Doe de azijn en mosterd in een grote kom en klop langzaam de olijfolie erdoor tot de vinaigrette dikker wordt. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de overgebleven cherrytomaatjes en meng de sla erdoor. - Verdeel de chorizo over de borden samen met de sla. Scheur het brood in grove stukken en serveer bij het gerecht. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater uur cm Vlissingen 01:46 -186 Terneuzen 03:05 -173 Hansweert 03:30 -186 Roompot buiten 01:39 -141 Yerseke 04:05 -150 Krammersluizen West 03:56 -136 uur cm 02:40 -162 15:32 15:56 -150 -162 02:39 -126 16:30 -129 16:20 -117 Rotterdam Breda Eindhoven Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen 09:00 171 21:35 171 Terneuzen 09:20 192 21:49 192 Hansweert 09:46 209 22:16 209 Roompot buiten 09:16 129 21:44 133 Yerseke 10:30 157 22:55 158 Krammersluizen West 10:26 145 22:51 148 Neerslagkans 50% Neerslagkans 50 Antwerpen Neerslagkans 50 Neerslagkans 40% Neerslagkans 40% DAGRECORD I Hoogst 26,9*0 in 1911 Laagst 4,2°C in 1952 GEMIDDELD Minimum 10,6°C I Maximum 20,3*0 Wilfred Janssen @Weerplaza Vandaag start landinwaarts fris met lokaal mistbanken. Aan zee is meer bewolking aanwezig en vallen er ook buien, soms met een klap onweer. In de loop van de dag breiden de buien zich ook over het binnenland uit, maar de zon blijft nu en dan zichtbaar. Het wordt 17 tot 19 graden en er waait een matige noordwestenwind. Vanavond en vannacht is het landinwaarts grotendeels droog, tenwijl aan de kust wel buien mogelijk zijn. Het koelt af naar 8 tot 10 graden, in brede opklaringen landinwaarts is het kouder. Morgen is er een mix van zon, wolkenvelden en enkele buien. Het kwik blijft op 17 graden steken. Maandag verandert er weinig, dinsdag wordt het weer een stukje warmer. Zon: A 06:58 T 20:14 Maan: A 16:51 00:07 Volgende maanfase: Volle maan - 14 september 4 mm Vandaag 2 mm Morgen VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" 17° 10° 17" 10° 16° 11° IUBLIN PARIJS BORDE IOEKARI ROME VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27