a a a a a 19° 15° 14° 10° 12° 17° 12° E! B5l 1E3 B5l L?J k 16 RECEPT WEER Pita gyros met fetaspread en sla Vandaag Morgen 16° Vandaag Vrijdag 17° Zaterdag 17° Zondag Waterstanden Zon/maan Neerslag Weeradvies Enige tijd regenachtig TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? 24' K i tC h e n Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio 20° 11° 17° 10° WEERSVERWACHTING NEDERLAND 5 6 4 5 8 9 WEER IN EUROPA tonzon.nl/vloerisolatie Zaterdag SUBSIDIE VLOERISOLATIE 40% HOGER Vraag kosteloos inspectie aan Voor de warmste vloer en de hoogste besparing Vandaag Morgen woensdag 4 september 2019 De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag chefs Job Perry - Verwijder eventueel de zaadlijsten uit de pepers en halveer ze. Snijd de paprika in vieren, verwijder de zaadlijsten. - Rooster de paprika en pepers in de grillpan. Leg er eventueel bakpapier en een pan op om het geheel te verzwaren. - Snijd de paprika en pepers grof en pureer met de feta, yoghurt, olijfolie, zout en peper. Doe in een bakje en laat in de koelkast afkoelen. - Snijd de rollade in repen. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak het vlees krokant. Doe de gyroskruiden er op het laatst bij (anders verbranden ze), draai het vuur iets lager en bak kort mee. - Snijd de sla in flinterdunne reepjes. Pel en snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaten en olijven in plakjes. - Bak de pita's kort in de oven of in een grillpan. - Vul de pita's met de gyros, sla, ui, tomaat, olijven, fetaspread en yoghurt. Vouw dubbel en serveer. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Fetaspread (tirokafteri) - 2 rode pepers - 1 rode paprika - 200 g feta - 4 el Griekse yoghurt - 2 el olijfolie - zout en peper Gyros - 500 g gebraden varkensrollade - olijfolie - 2 el gyroskruiden Garnituur - 1 krop ijsbergsla - 1 grote - rode ui - 300 g middelgrote trostomaten - 100 g Kalamata- olijven, - 4 grote (volkoren) pita's, - 150 ml Griekse yoghurt Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten jsf Neerslagkans 70% {6^ Neerslagkans 50% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 00:20 00:48 cm -221 -235 uur 12:35 12:59 13:29 12:15 13:55 13:56 cm -179 -192 -207 -120 -142 -125 Rotterdam Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Breda Antwerpen Hoogwater Vlissingen 06:07 252 18:30 243 Terneuzen 06:26 274 18:47 265 Hansweert 07:06 285 19:26 275 Roompot buiten 05:59 190 18:24 180 Yerseke 08:02 212 20:18 205 Krammersluizen West 08:26 195 20:40 184 Neerslagkans 70% Neerslagkans 50 Neerslagkans 50 Eindhoven Zon: A 06:53 20:21 Maan: A 13:21 23:00 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 06 september 4 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG BenLankamp v M 't=:- @Weerplaza Vanochtend raakt het bewolkt en het gaat regenen vanuit het noordwesten. Voor de regen uit schijnt nog even de zon in het uiterste oosten en zuidoosten, waarbij het kwik stijgt naar 19 tot 21 graden. Vanmiddag is het eerst regenachtig bij 16 of 17 graden, later klaart het op vanuit het westen. De wind draait naar het noordwesten en waait matig boven land, vaak kracht 4, in de kustgebieden vrij krachtig, kracht 5. Komende nacht blijft het flink waaien en er trekken enkele buien over het land met kans op onweer. Morgen overdag neemt de wind iets af, verder schijnt nu en dan de zon en er vallen verspreid buien, in het noorden soms met onweer. Het wordt slechts 15 tot 18 graden. DAGRECORD Hoogst 28,9*0 in 1949 I Laagst2,2°Cin 1923 wPPr nlflyfY GEMIDDELD Minimum 10,613 Maximum 20,3"C k 15° 15° .LUXEMBURG s MÜNCHEN wenen IÜRIChY' BOEDAPEST BORDEAUX MALLORCA VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48