a <t> Preitaart met kabeljauw 2T 15° JSmL 20° 16° 19° 11° B51 K5I QÖ IHI IQ 20 RECEPT WEER 24'Kitchen Vandaag Morgen Zondag Maandag Dinsdag Waterstanden Morgen Zon/maan Vandaag Neerslag Weeradvies Sus 9 Ka 10 8 ÈS 8 Vrij zonnig VLOERVERWARMING? TONZON Bereidingswijze WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten WEER in de regio viL/ 21 24° 12° P 10 co 10 10 co 10 co WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer iplaza WEER IN EUROPA kan veel effectiever met TONZON.NL/VLOERISOLATIE Zondag Maandag vrijdag 30 augustus 2019 - Verwarm de oven voor op 200° C. - Rol het bladerdeeg uit tot een plak. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg bakpapier op het deeg en daarop een tweede ovenplaat. Bak in ca. 15 min. lichtbruin. - Snijd het donkergroen van de prei eraf. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte doormidden en daarna overlangs doormidden. Verhit 1 el boter in de pan en bak de prei met de opengesneden kant naar beneden ca. 2 minuten aan. Schil 2 stroken van de citroen en doe samen met de tijm bij de prei. Voeg een scheut water toe, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten stoven. - Haal de prei uit de pan, verwijder de citroenschil en tijm. - Smeer 1 el mosterd uit over de taartbodem. Doe de ricotta in een kom en rasp de rest van de citroenschil erboven. Breng op smaak met peper en zout en smeer over de bodem van de taart. Leg de prei erop. - Verdeel de rest van de boter over de taart en bestrooi met suiker, peper en zout. Bak in 20 minuten goudbruin. - Breng de vis op smaak met zout en peper. Verhit 1 el olijfolie in de pan en bak hierin de vis 4 minuten aan één kant. Voeg boter toe en draai de vis om, bak nog 1 min. aan de andere kant. - Doe het sap van de halve citroen, 1 tl mosterd en peper en zout in een kom. Giet langzaam de rest van de olijfolie erop, kloppend met een garde. Leg de frisee in de kom op de vinaigrette en hussel. Snijd de taart in stukken en serveer met de sla en de vis. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 230 g bladerdeeg - 6 preien - 4 el roomboter - 1 citroen - 3 takjes tijm - peper en zout - 200 g ricotta - 1 tl suiker - 1 el 1 tl mosterd - 75 ml 1 el olijfolie - 4 kabeljauwfilets - 1 krop frisee (krulandijvie) Extra nodig - (bak)bonen - bakpapier - bloem om mee te bestuiven Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 08:50 09:18 09:46 08:34 10:10 Krammersluizen West 10:06 cm -190 -203 -218 -131 -154 -135 uur 21:20 21:50 22:17 20:58 22:35 22:35 cm -216 -229 -242 -156 -175 -157 Rotterdam Antwerpen <4>~ Neerslagkans 50% {4^ Neerslagkans 40% ïsf Neerslagkans 10% Hoogwater Vlissingen 01:37 230 02:25 255 Terneuzen 01:56 256 02:42 281 Hansweert 03:15 293 15:40 282 Roompot buiten 01:35 176 02:17 196 Yerseke 04:12 215 16:36 204 Krammersluizen West 04:42 192 17:10 181 Neerslagkans 10 <4>- Neerslagkans 10% Breda Eindhoven Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda Zon: A 06:45 20:33 Maan: A 06:18 21:02 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 30 augustus 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG CO 00 00 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Raymond Klaassen @Weerplaza Het wordt vandaag vrij zonnig weer. Wel start de dag lokaal met mist. Het blijft droog en de temperatuur is voor velen aangenaam. Vanmiddag is het van noordwest naar zuidoost zo'n 21 tot 25 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is oven/vegend matig. Morgen is de zomerse warmte tijdelijk weer terug. De wind waait een poosje uit het zuiden waardoor warme lucht over het land stroomt. De maxima liggen tussen 27 graden aan zee tot lokaal 31 graden in Limburg, 's Middags steekt in de kuststrook wel een bries van zee op. Zondag is het gedaan met de warmte. De wind zoekt de westhoek op en het wordt in de middag nog maar 19 tot 23 graden. Ook vallen er een paar lichte buien. DAGRECORD Hoogst 30,9'C in 1961 Laagst 4,0°C in 1918 GEMIDDELD Minimum 11,7°C Maximum 21,4°C 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 „LUXEMBURG 'HHAAti JS MÜNCHEN WÉNEN020 Z0B1CH BOEDAPEST oe. BORDEAUX MALÜORCA ALGIERS

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48