10 ZEELAND
Bij Beau4 in
Kamperland
landen
waterskiërs voor
een hamburger of
saté. Een snelle
warme hap ter
afsluiting van een
dagje Veerse
Meer.
ETEN BEAU4 IN KAMPERLAND
op de waterski's", vertelt bedrijfsleider René
Boot. ,,Met dit weer kan dat niet. Trouwens
ook als het niet zo hard waait, is het een kunst
om overeind te blijven. Lukt dat toch, dan
krijg je geheid spierpijn.''
Al dat stoeien op het water wekt lekkere trek
op. De meeste après-skiërs schuiven daarom
meteen aan bij Beau4. Maar ook andere eetlus-
tigen weten deze eetgelegenheid te vinden,
het zit er vol. Niet voor niets adviseert Beau4
op de website vooraf te reserveren.
Vooral gemaksvoedsel: kipsaté, hamburgers,
fish-and-chips, schnitzel. Snel klaar, zodat de
hongerige watersporter meteen aan zijn trek
ken komt. Een wat luxere keuze is de biefstuk
van Black Angus, een ruig en robuust runder
ras. Die proberen we straks uit. Eerst peuzelen
van het voorgerecht: gerookte zalm met rode
ui, kappertjes en mierikswortelcrème. De
plakken vis liggen op een handvol sla, voor
zien van een balsamicodressing. Bovenop
prijkt een toef radijskiemen. De crème -blijkt
mayonaise te zijn- slingert als een guirlande
over het bord. De mierikswortel is er overheen
geraspt, zegt de ober. Naar mijn smaak is de
zalm te rijk voorzien van vettigheid. Onnodig
en klef. Dan de carpaccio. Die ligt bedolven
onder geraspte Old Amsterdam, een handvol
rucola, pijnboompitten en een stevige zwier
pestosaus, die het gerecht zoet maakt. Flinke
porties. Ik ben al verzadigd. En dan moeten de
hoofdgerechten nog komen.
Met de zomerstorm in de rug stu
ren we richting Noord-Beve
land. Windkracht zeven tot
acht geeft mooie schuimkoppen
op het Veerse Meer. Bij water
sportcentrum Schotsman ligt een waterski
baan, met voor de kleintjes een aquapark met
speeltoestellen. De capriolen van waterspor
ters op dit onstuimige water willen we wel
eens van dichtbij zien. We stuiven binnen bij
het naastgelegen restaurant Beau4, hoe toe
passelijk vandaag. Daar zien we hoe wind de
opblaasbare kussens van het pretpark als krui
end ijs tegen de oever stuwt en dat de skibaan
een zwarte piste is geworden, waar niemand
zich op waagt.
Het watersportcentrum is gesloten. Zo'n
dag als vandaag is een strop voor de eigenaren
Evert-Jan van Nunen en Diana Dunlop. ,,Nor-
maal stappen hier elk uur zo'n dertig mensen
Binnen staan robuuste houten tafels, banken
langs de muren, witgeschilderde keukenstoe
len. Daar kunnen we gaan zitten op de laatste
vrije plaatsen. Toch kiezen we voor het over
dekte terras, een houten bank met wat kus
sentjes onder de billen. Lekker uit de wind, in
een streepje avondzon. En langzaamaan
stroomt het ook hier vol. Veel vakantievie
rende gezinnen.
REKENING
Kamperland
vrijdag 30 augustus 2019
GO
Kok Niels Branders met twee salades. foto's johan van der heijden
Salade kip.
Gasten aan tafel
in het restaurant.
Het uitzicht is
prachtig.
Après ski aan het Veerse
Elian van 't Westeinde
Wat staat er op de kaart?
Hoe zit je daar?
Beau4 serveert
verschillende
voorgerechten,
zoals tomatensoep
(5,50) of gamba's
(13,50). Populair
zijn de platege-
rechten kipsaté
(16,50), hamburger
(16,50) en fish and
chips (16,50). Je
kunt ook kiezen
voor een Wiener
schnitzel (18,75) of
kabeljauwfilet
(21,50). Voor vege
tariërs zijn er een
vegaburger (16,50),
vegetarische kro
ketten (11,50) of ve-
gapasta (15,50).
Ook staan maaltijd
salades op het
menu.
2 Aperol Spritz 0,0 13,00
1 Chaud Fontaine rood 2,50
1 Angus Steak (22,50 van het huis)
1 Vega pasta 15,50
1 Gerookte zalm 12,50
1 Carpaccio 10,75
Totaal
Restaurant Beau4
Campensweg 3