10 ZEELAND Bij Beau4 in Kamperland landen waterskiërs voor een hamburger of saté. Een snelle warme hap ter afsluiting van een dagje Veerse Meer. ETEN BEAU4 IN KAMPERLAND op de waterski's", vertelt bedrijfsleider René Boot. ,,Met dit weer kan dat niet. Trouwens ook als het niet zo hard waait, is het een kunst om overeind te blijven. Lukt dat toch, dan krijg je geheid spierpijn.'' Al dat stoeien op het water wekt lekkere trek op. De meeste après-skiërs schuiven daarom meteen aan bij Beau4. Maar ook andere eetlus- tigen weten deze eetgelegenheid te vinden, het zit er vol. Niet voor niets adviseert Beau4 op de website vooraf te reserveren. Vooral gemaksvoedsel: kipsaté, hamburgers, fish-and-chips, schnitzel. Snel klaar, zodat de hongerige watersporter meteen aan zijn trek ken komt. Een wat luxere keuze is de biefstuk van Black Angus, een ruig en robuust runder ras. Die proberen we straks uit. Eerst peuzelen van het voorgerecht: gerookte zalm met rode ui, kappertjes en mierikswortelcrème. De plakken vis liggen op een handvol sla, voor zien van een balsamicodressing. Bovenop prijkt een toef radijskiemen. De crème -blijkt mayonaise te zijn- slingert als een guirlande over het bord. De mierikswortel is er overheen geraspt, zegt de ober. Naar mijn smaak is de zalm te rijk voorzien van vettigheid. Onnodig en klef. Dan de carpaccio. Die ligt bedolven onder geraspte Old Amsterdam, een handvol rucola, pijnboompitten en een stevige zwier pestosaus, die het gerecht zoet maakt. Flinke porties. Ik ben al verzadigd. En dan moeten de hoofdgerechten nog komen. Met de zomerstorm in de rug stu ren we richting Noord-Beve land. Windkracht zeven tot acht geeft mooie schuimkoppen op het Veerse Meer. Bij water sportcentrum Schotsman ligt een waterski baan, met voor de kleintjes een aquapark met speeltoestellen. De capriolen van waterspor ters op dit onstuimige water willen we wel eens van dichtbij zien. We stuiven binnen bij het naastgelegen restaurant Beau4, hoe toe passelijk vandaag. Daar zien we hoe wind de opblaasbare kussens van het pretpark als krui end ijs tegen de oever stuwt en dat de skibaan een zwarte piste is geworden, waar niemand zich op waagt. Het watersportcentrum is gesloten. Zo'n dag als vandaag is een strop voor de eigenaren Evert-Jan van Nunen en Diana Dunlop. ,,Nor- maal stappen hier elk uur zo'n dertig mensen Binnen staan robuuste houten tafels, banken langs de muren, witgeschilderde keukenstoe len. Daar kunnen we gaan zitten op de laatste vrije plaatsen. Toch kiezen we voor het over dekte terras, een houten bank met wat kus sentjes onder de billen. Lekker uit de wind, in een streepje avondzon. En langzaamaan stroomt het ook hier vol. Veel vakantievie rende gezinnen. REKENING Kamperland vrijdag 30 augustus 2019 GO Kok Niels Branders met twee salades. foto's johan van der heijden Salade kip. Gasten aan tafel in het restaurant. Het uitzicht is prachtig. Après ski aan het Veerse Elian van 't Westeinde Wat staat er op de kaart? Hoe zit je daar? Beau4 serveert verschillende voorgerechten, zoals tomatensoep (5,50) of gamba's (13,50). Populair zijn de platege- rechten kipsaté (16,50), hamburger (16,50) en fish and chips (16,50). Je kunt ook kiezen voor een Wiener schnitzel (18,75) of kabeljauwfilet (21,50). Voor vege tariërs zijn er een vegaburger (16,50), vegetarische kro ketten (11,50) of ve- gapasta (15,50). Ook staan maaltijd salades op het menu. 2 Aperol Spritz 0,0 13,00 1 Chaud Fontaine rood 2,50 1 Angus Steak (22,50 van het huis) 1 Vega pasta 15,50 1 Gerookte zalm 12,50 1 Carpaccio 10,75 Totaal Restaurant Beau4 Campensweg 3

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 38