ei
Gegrilde
aubergines met
olijvensalsa
Weeradvies
E!
El
El
16 RECEPT WEER
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Vrijdag
Zaterdag
Zondag
Waterstanden
Vandaag
Zon/maan
Neerslag
VLOERVERWARMING?
Buien verdrijven
de hitte
woensdag 28 augustus 2019
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
27
30°
18°
25°
17° P
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
8
9
9
10
9
10
10
10
9
9
10
9
WEER IN EUROPA
kan veel effectiever met
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
Zaterdag
Vrijdag
Morgen
PC
voor 3 personen
Bereiding: 45 minuten
3 aubergines
Munt-saffraanrijst
400 g basmatirijst, 800 ml
water, 2 el boter, 1,5 tl zout,
0,05 g saffraan (1 zakje),
een half bosje munt
Olijvensalsa
een kwart bosje peterselie,
50 g geroosterde walno
ten, 120 g groene olijven
met feta, 80 ml olijfolie,
1 citroen, 1 granaatappel
Extra nodig
Zware pan, vijzel
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
- Steek de barbecue aan.
- Voor de munt-saffraanrijst: doe de rijst
samen met het water in een zware
pan, geschikt voor de barbecue. Doe
de boter, het zout en de saffraan erbij.
Leg de munt boven op de rijst en doe
de deksel erop.
- Plaats de pan met rijst boven directe
hitte op de barbecue. Zodra het water
kookt en er een beetje stoom
ontsnapt, plaats de schaal aan de
koude kant van de barbecue. De rijst
heeft circa 30 minuten nodig,
afhankelijk van de temperatuur.
- Terwijl de rijst gaart, plaats de
aubergines boven directe hitte en
blaker ze rondom. Haal ze van de
barbecue en laat afkoelen.
- Maak ondertussen de olijvensalsa. Hak
de peterselie en walnoten grof en maal
ze samen met een snuf zout in de
vijzel. Doe de olijven met feta erbij,
samen met de olijfolie, zest en sap van
de citroen. Maal alles fijn.
Snijd de granaatappel doormidden en
klop met een houten lepel de pitjes
eruit boven een aparte kom. Zet apart.
Zodra de rijst gaar is en al het water is
opgenomen, verwijder dan de steeltjes
van de muntblaadjes, hak de blaadjes
fijn en meng ze door de rijst.
Pel de geblakerde aubergines. Probeer
ze zo veel mogelijk heel te houden.
Druk de aubergines iets plat op een
bord, schep de munt-saffraanrijst
ernaast, doe de olijvensalsa over de
aubergine en garneer met de
granaatappelpitten.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
07:05
07:35
07:56
06:59
08:25
Krammersluizen West 08:25
cm
-167
-178
-192
-123
-148
-132
uur
19:40
20:05
20:35
19:29
20:55
20:51
cm
-178
-188
-202
-132
-154
-139
Antwerpen
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Neerslagkans 50% Neerslagkans 50%
Rotterdam
Breda
Hoogwater
Vlissingen 00:45 200 13:15 204
Terneuzen 13:35 229
Hansweert 14:05 246
Roompot buiten 00:45 154 13:15 153
Yerseke 01:00 154 02:15 175
Krammersluizen West 14:25 163
Neerslagkans 10%
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 30%
Eindhoven
Eindhoven
Zon: A 06:42 20:38
Maan: A 03:31 19:57
Volgende maanfase:
Nieuwe maan - 30 augustus
6 mm
Vandaag
1 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
VRIJDAG
ZATERDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
DAGRECORD I Hoogst 30,9*0 in 1930 I Laagst 4,7°C in 1965
GEMIDDELD Minimum 11,7°C Maximum 21,4°C
Vandaag wordt het wederom tropisch
warm. De zwakke tot matige wind
draait van een zuidelijke richting
naar het zuidwesten. In het westen
wordt de temperatuur hierdoor iets
getemperd. De maxima liggen hier
rond 25 graden. In het binnenland
wordt het nog 30 tot 32 graden. In de
loop van de avond en de aansluitende
nacht trekken soms pittige regen- en
onweersbuien over het land. Met
de buien stroomt koelere lucht mee
waardoor de hitte wordt verdreven.
Donderdag kan er nog een bui vallen,
maar vanuit het westen klaart het
geleidelijk op. In de middag liggen
de maxima tussen 22 en 25 graden.
Vrijdag zijn er wolken en zonnige
momenten. Het blijft droog en het
wordt 21 tot 24 graden.
Raymond Klaassen
@Weerplaza
OA°
<4>-
LUXEMBURG
S MÜNCHEN WENEN
:0B1CH BOEDAPEST
BORDEAU: