ei Gegrilde aubergines met olijvensalsa Weeradvies E! El El 16 RECEPT WEER TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag Waterstanden Vandaag Zon/maan Neerslag VLOERVERWARMING? Buien verdrijven de hitte woensdag 28 augustus 2019 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 27 30° 18° 25° 17° P WEERSVERWACHTING NEDERLAND 8 9 9 10 9 10 10 10 9 9 10 9 WEER IN EUROPA kan veel effectiever met TONZON.NL/VLOERISOLATIE Zaterdag Vrijdag Morgen PC voor 3 personen Bereiding: 45 minuten 3 aubergines Munt-saffraanrijst 400 g basmatirijst, 800 ml water, 2 el boter, 1,5 tl zout, 0,05 g saffraan (1 zakje), een half bosje munt Olijvensalsa een kwart bosje peterselie, 50 g geroosterde walno ten, 120 g groene olijven met feta, 80 ml olijfolie, 1 citroen, 1 granaatappel Extra nodig Zware pan, vijzel De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. - Steek de barbecue aan. - Voor de munt-saffraanrijst: doe de rijst samen met het water in een zware pan, geschikt voor de barbecue. Doe de boter, het zout en de saffraan erbij. Leg de munt boven op de rijst en doe de deksel erop. - Plaats de pan met rijst boven directe hitte op de barbecue. Zodra het water kookt en er een beetje stoom ontsnapt, plaats de schaal aan de koude kant van de barbecue. De rijst heeft circa 30 minuten nodig, afhankelijk van de temperatuur. - Terwijl de rijst gaart, plaats de aubergines boven directe hitte en blaker ze rondom. Haal ze van de barbecue en laat afkoelen. - Maak ondertussen de olijvensalsa. Hak de peterselie en walnoten grof en maal ze samen met een snuf zout in de vijzel. Doe de olijven met feta erbij, samen met de olijfolie, zest en sap van de citroen. Maal alles fijn. Snijd de granaatappel doormidden en klop met een houten lepel de pitjes eruit boven een aparte kom. Zet apart. Zodra de rijst gaar is en al het water is opgenomen, verwijder dan de steeltjes van de muntblaadjes, hak de blaadjes fijn en meng ze door de rijst. Pel de geblakerde aubergines. Probeer ze zo veel mogelijk heel te houden. Druk de aubergines iets plat op een bord, schep de munt-saffraanrijst ernaast, doe de olijvensalsa over de aubergine en garneer met de granaatappelpitten. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:05 07:35 07:56 06:59 08:25 Krammersluizen West 08:25 cm -167 -178 -192 -123 -148 -132 uur 19:40 20:05 20:35 19:29 20:55 20:51 cm -178 -188 -202 -132 -154 -139 Antwerpen Rotterdam Breda Antwerpen Neerslagkans 50% Neerslagkans 50% Rotterdam Breda Hoogwater Vlissingen 00:45 200 13:15 204 Terneuzen 13:35 229 Hansweert 14:05 246 Roompot buiten 00:45 154 13:15 153 Yerseke 01:00 154 02:15 175 Krammersluizen West 14:25 163 Neerslagkans 10% Neerslagkans 30% Neerslagkans 30% Eindhoven Eindhoven Zon: A 06:42 20:38 Maan: A 03:31 19:57 Volgende maanfase: Nieuwe maan - 30 augustus 6 mm Vandaag 1 mm Morgen VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG DAGRECORD I Hoogst 30,9*0 in 1930 I Laagst 4,7°C in 1965 GEMIDDELD Minimum 11,7°C Maximum 21,4°C Vandaag wordt het wederom tropisch warm. De zwakke tot matige wind draait van een zuidelijke richting naar het zuidwesten. In het westen wordt de temperatuur hierdoor iets getemperd. De maxima liggen hier rond 25 graden. In het binnenland wordt het nog 30 tot 32 graden. In de loop van de avond en de aansluitende nacht trekken soms pittige regen- en onweersbuien over het land. Met de buien stroomt koelere lucht mee waardoor de hitte wordt verdreven. Donderdag kan er nog een bui vallen, maar vanuit het westen klaart het geleidelijk op. In de middag liggen de maxima tussen 22 en 25 graden. Vrijdag zijn er wolken en zonnige momenten. Het blijft droog en het wordt 21 tot 24 graden. Raymond Klaassen @Weerplaza OA° <4>- LUXEMBURG S MÜNCHEN WENEN :0B1CH BOEDAPEST BORDEAU:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48