4>
-0
20 RECEPT WEER
Bakjes met
Mexicaanse vis
en korianderrijst
ia 9 io ga io ga io
B5l
aio Qio Qio Dio
1E3
K5l
TONZON
24 Kitchen
W -v~'
'I
Vandaag
Morgen
Zondag
Dinsdag
Waterstanden
Vandaag
Morgen
Zon/maan
Weekeinde zonnig
en warm
Neerslag
Weeradvies
io
io
io
io
io
io
io
SUBSIDIE VERHOOGD
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
26°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Zondag
Maandag
weer
iplaza
co
co
co
WEER IN EUROPA
van 5 naar 7 Euro per m2
voor een kosteloze inspectie:
tonzon.nl/vloerisolatie
Voor de warmste vloer
en de hoogste besparing
Morgen
vrijdag 23 augustus 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Hugo.
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
Korianderrijst
400 g pandanrijst, zout,
1 limoen, 1 bos koriander
Vis
500 g kabeljauw, 2 tl
gedroogde oregano, 2 tl
komijnpoeder, 1 tl kaneel
poeder, zout en peper,
zonnebloemolie om in te
bakken, 1 limoen
Serveren
1 krop botersla
Extra nodig: rasp
f~*
- Was de rijst totdat het water dat er-
vanaf komt helder is. Kook de rijst
zoals aangegeven op de verpakking
of in een rijstkoker.
- Snijd de vis in stukken, breng op
smaak met peper en zout, kruid met
de oregano, komijn, kaneel en zout.
Rasp de zest van de limoen over de vis
en meng goed door.
- Verhit een scheut olie in een
koekenpan. Bak hierin de vis in circa
2 minuten goudbruin, keer in de
tussentijd niet om. Keer de vis om en
bak nog circa 1 minuut aan de andere
kant. Blus de pan af met het sap van
een limoen en wacht tot het sap
grotendeels verdampt is. Draai het
vuur uit.
- Hak de koriander fijn, ook de steeltjes.
Doe in een kom met de rijst en knijp
het sap van 1 limoen erboven uit.
Hussel door elkaar samen met het
limoenzest en breng eventueel op
smaak met zout.
Scheur de bladeren los van de krop
sla. Serveer de rijst, vis en bladeren los
van elkaar en laat iedereen aan tafel
zelf wraps maken. Doe daarbij eerst
een schepje rijst in een slablad, leg
daar vis op en rol op. Snijd eventueel
een limoen in partjes en serveer erbij.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
01:19
01:45
02:46
Krammersluizen West 02:45
-194
-206
-159
-148
uur
13:40
14:05
02:19
13:45
14:56
14:56
cm
-151
-164
-204
-111
-132
-122
Rotterdam
Breda
Antwerpen
-*0 Neerslagkans 10% -<2> Neerslagkans 10%
-«0 Neerslagkans 10%
Neerslagkans 10%
^2 Neerslagkans 20%
Hoogwater
Vlissingen
07:29
194
19:49
189
Terneuzen
07:47
216
20:05
212
Hansweert
08:19
232
20:37
229
Roompot buiten
07:33
148
19:54
142
Yerseke
09:10
172
21:26
169
Krammersluizen West
09:16
156
21:20
157
Eindhoven
26°
11° P
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven
Breda
Ben Lankamp
@Weerplaza
Vandaag schijnt de zon geregeld
en het wordt 22 graden op de
Waddeneilanden en 24 tot 27 graden
in het binnenland. Er staat over het
algemeen weinig wind, maar in de
kustgebieden kan later een koele
noordelijke wind opsteken. Het
weekeinde verloopt ook zonnig
en het wordt nog warmer. Er waait
een oostelijke wind, meestal matig,
3 of 4 Bft. De temperatuur stijgt
daarbij naar 24 of 25 graden op de
Waddeneilanden en 27 tot lokaal 30
graden in het binnenland. De nachten
verlopen tegelijkertijd nog heel
draaglijk, met minima rond 14 graden.
Na het weekeinde lijkt de kans groot
dat er nog een paar zomerse dagen
volgen, maar er stroomt misschien
ook koelere zeelucht het land in.
DAGRECORD Hoogst 32,8'C in 1944 I Laagst 4,8°C in 1938
GEMIDDELD Minimum 11,7C Maximum 21,4C
Zon: A 06:34 20:49
Maan: A 14:51
Volgende maanfase:
Laatste kwartier - 23 augustus
0mm
Vandaag
0 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
ZONDAG
MAANDAG
00
00
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
20-
10-
-5
-10
-15
KOPENHAGEN
LONDEN AMSTERDAM
mOncheén wenen
H BOEDAPEST
BARCELONA
MALLORCA
VLOERISOLATIE