4> -0 20 RECEPT WEER Bakjes met Mexicaanse vis en korianderrijst ia 9 io ga io ga io B5l aio Qio Qio Dio 1E3 K5l TONZON 24 Kitchen W -v~' 'I Vandaag Morgen Zondag Dinsdag Waterstanden Vandaag Morgen Zon/maan Weekeinde zonnig en warm Neerslag Weeradvies io io io io io io io SUBSIDIE VERHOOGD WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 26° WEERSVERWACHTING NEDERLAND Zondag Maandag weer iplaza co co co WEER IN EUROPA van 5 naar 7 Euro per m2 voor een kosteloze inspectie: tonzon.nl/vloerisolatie Voor de warmste vloer en de hoogste besparing Morgen vrijdag 23 augustus 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Hugo. voor 4 personen Bereiding: 30 minuten Korianderrijst 400 g pandanrijst, zout, 1 limoen, 1 bos koriander Vis 500 g kabeljauw, 2 tl gedroogde oregano, 2 tl komijnpoeder, 1 tl kaneel poeder, zout en peper, zonnebloemolie om in te bakken, 1 limoen Serveren 1 krop botersla Extra nodig: rasp f~* - Was de rijst totdat het water dat er- vanaf komt helder is. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking of in een rijstkoker. - Snijd de vis in stukken, breng op smaak met peper en zout, kruid met de oregano, komijn, kaneel en zout. Rasp de zest van de limoen over de vis en meng goed door. - Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak hierin de vis in circa 2 minuten goudbruin, keer in de tussentijd niet om. Keer de vis om en bak nog circa 1 minuut aan de andere kant. Blus de pan af met het sap van een limoen en wacht tot het sap grotendeels verdampt is. Draai het vuur uit. - Hak de koriander fijn, ook de steeltjes. Doe in een kom met de rijst en knijp het sap van 1 limoen erboven uit. Hussel door elkaar samen met het limoenzest en breng eventueel op smaak met zout. Scheur de bladeren los van de krop sla. Serveer de rijst, vis en bladeren los van elkaar en laat iedereen aan tafel zelf wraps maken. Doe daarbij eerst een schepje rijst in een slablad, leg daar vis op en rol op. Snijd eventueel een limoen in partjes en serveer erbij. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke 01:19 01:45 02:46 Krammersluizen West 02:45 -194 -206 -159 -148 uur 13:40 14:05 02:19 13:45 14:56 14:56 cm -151 -164 -204 -111 -132 -122 Rotterdam Breda Antwerpen -*0 Neerslagkans 10% -<2> Neerslagkans 10% -«0 Neerslagkans 10% Neerslagkans 10% ^2 Neerslagkans 20% Hoogwater Vlissingen 07:29 194 19:49 189 Terneuzen 07:47 216 20:05 212 Hansweert 08:19 232 20:37 229 Roompot buiten 07:33 148 19:54 142 Yerseke 09:10 172 21:26 169 Krammersluizen West 09:16 156 21:20 157 Eindhoven 26° 11° P Rotterdam Antwerpen Eindhoven Breda Ben Lankamp @Weerplaza Vandaag schijnt de zon geregeld en het wordt 22 graden op de Waddeneilanden en 24 tot 27 graden in het binnenland. Er staat over het algemeen weinig wind, maar in de kustgebieden kan later een koele noordelijke wind opsteken. Het weekeinde verloopt ook zonnig en het wordt nog warmer. Er waait een oostelijke wind, meestal matig, 3 of 4 Bft. De temperatuur stijgt daarbij naar 24 of 25 graden op de Waddeneilanden en 27 tot lokaal 30 graden in het binnenland. De nachten verlopen tegelijkertijd nog heel draaglijk, met minima rond 14 graden. Na het weekeinde lijkt de kans groot dat er nog een paar zomerse dagen volgen, maar er stroomt misschien ook koelere zeelucht het land in. DAGRECORD Hoogst 32,8'C in 1944 I Laagst 4,8°C in 1938 GEMIDDELD Minimum 11,7C Maximum 21,4C Zon: A 06:34 20:49 Maan: A 14:51 Volgende maanfase: Laatste kwartier - 23 augustus 0mm Vandaag 0 mm Morgen VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG 00 00 GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 20- 10- -5 -10 -15 KOPENHAGEN LONDEN AMSTERDAM mOncheén wenen H BOEDAPEST BARCELONA MALLORCA VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48