lPL 9 Houtovenpizza uit de mobiele pizzeria van La Piccola Italia MARGOT l80 ZEELAND 11 j6,5j Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland saus waarin we een paar schijfjes knoflook en schiaciatta aantreffen. Het brood heeft zich volgezogen met de superbe saus. Dat kunnen die Italianen wel, van een simpel product een grandioos gerechtje maken. Thuis eten we maximaal één tot twee keer per week vlees of vis. Het is een bescheiden bij drage aan de klimaatoplossingen. Groentege rechten kunnen net zo smakelijk zijn en het darmstelsel is je dankbaar. Maar als er osso- buco op de kaart staat, zijn we even geen deel tijdvegetariërs meer. De ossobuco is pico bello. De geur alleen al, met duidelijk een hint van sinaasappel. Naast groenten gaat er in zijn bouillon ook wat sinaasappel en citroen, ver klapt Roberto. Hij maakt het af met wat ge schaafde sinaasappel. Het resultaat: een gepar fumeerde licht verteerbare saus, zonder dat het meteen een citrusfestival wordt. Het vlees is trouwens van een epische malsheid. Perfect gezouten draadjesvlees uit de categoria supe- riore. Ook de pizza carpaccio met kappertjes, pijnboompitten, tomatensaus en mozzarella mag er zijn. De desserts zijn ingekocht. Het gemengde ijs is redelijk, de tiramisu een tikje te zoet naar onze smaak. Niet slecht, ook niet bijzonder. Dat geldt evenzeer voor de pretentieloze Tos- caanse rode wijn bij de hoofdgerechten: dun met een zoetje. Voor 4,25 euro per glas is er vast iets beters te vinden. Een Rosso Piceno uit de Marken of een Barbera d'Alba uit Pië- monte bijvoorbeeld. Of om op Sardinië te blij ven, een Cannonau di Sardegna. Maar na de glorieuze ossobuco malen we er niet om. Aan het prikbord naast mijn bureau hangt een foto van de jongste Man aan tafel bij mijn ouders thuis die ongeveer 15 jaar ge leden genomen is. Hij zit op een kinderstoel tus sen mijn ouders in. Het is zomer want er staat een schaal met aardbeien op tafel en de schuif deur naar de tuin staat open. Ze ontbijten, mijn moeder zit in haar ochtend jas aan tafel. Mijn vader ziet er nog ongeschon den, bruin en knap uit. Mijn moeder ziet er heel jong uit. Met alle kleinkinderen maakten ze zo'n foto. Regelmatig ging er namelijk een van hen lo geren bij opa en oma Goes. Met hun heerlijke grote tuin, fijne huis en al het speelgoed dat mijn moeder in de loop der jaren op rommelmarkten had gescoord. Ze kregen in een heel korte tijd acht kleinkin deren. In mijn oude meisjeskamer stond een ledi- kantje, op de strijkkamer een kinderbedje en een commode. Op deze foto is de jongste Man nog blond en zit hij te puzzelen met een oude, houten puzzel. Het was lang zijn lievelingsfoto. Nu hangt hij op mijn kamer en kijk ik er naar, vol emotie. Wat is dat nog maar kort geleden en wat heb ben mijn ouders veel te verduren op dit moment in hun leven. Ik had het ze zo graag anders ge gund, maar het bezoek van de heer Parkinson wordt steeds zwaarder en naarder. Naast de ont- bijtfoto hangt een foto dat we met z'n allen bij hen in de tuin staan en mijn jarige vader toezin gen. Dat moet in augustus zijn, ik denk 14 jaar ge leden. Mijn vader nam de foto zelf en je ziet mij, mijn zussen en broer en de aanhang hem toe zin gen en mijn moeder die straalt. De jongste Man leest deze column voordat ik deze naar de krant stuur en begrijpt mijn tranen. UIk had het mijn ouders graag anders gegund, maar het bezoek van de heer Parkinson wordt steeds zwaarder en naarder BEOORDELING Voorgerecht Hoofdgerecht &3j Nagerecht Bediening Ambiance Lina Tidili moet lachen als ze vertelt hoe zij en Mike Smits be gonnen in 2013 tijdens de Ci- tytrail in Middelburg. ,,We had den niks, alleen een pizzaoven en een tafel op schragen. De piz za's waren niet aan te slepen. In die paar uur hebben we 500 piz za's gebakken. Het deeg hadden we voorbereid in mijn restaurant La Piccola Italia. We werkten die dag met z'n vieren keihard maar het smaakte naar meer. Dus kwamen er twee pizzaovens in een mobiel karretje en uiteinde lijk een heuse pizzawagen. Nota- bene van iemand uit Souburg", lacht ze. ,,We waren al een tijd aan het kijken en vlakbij vonden we de kar, die we helemaal opgeknapt hebben naar onze eigen smaak. Nu waan je je in Italië als je onze kar ziet", zegt ze trots. ,,Daar staan we mee op heel veel festi vals, want de vraag groeit nog steeds. Verjaarsfeesten, bedrijfs feesten en laatst hebben we zelfs een bruiloft gecaterd met onze mobiele pizzaovens." Op de vraag wat er nu zo bijzonder is aan de foodtruck, antwoordt ze dat het in eerste instantie ge woon erg leuk is om te doen. ,,Maar natuurlijk is het ook goede reclame voor de zaak", legt ze uit. ,,In het begin verdien den we er niet veel aan, maar dat is aan het veranderen, ook omdat we bijna iedere week wel op een festival staan. De dynamiek, het feit dat de kinderen meehelpen en de sfeer maakt het extra bij zonder allemaal.'' Daarom kun je ze niet missen deze zomer met hun houtoven pizza's. vrijdag 23 augustus 2019 GO eindscore de vlag De hoofdgerechten ook goed? Nog een dessert? Prijs/kwaliteit (Prijs/kwaliteit telt dubbel) De komende weken zetten we Zeeuwse Foodtrucks in de spotlights. Deze week de foodtruck van La Piccola Ita lia in Middelburg. Middelburg FOTO RUBEN OREEL

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39