a a sf sf 21° 14° 20° 16° 20° 15° E! El El El k k k k Vroege herfst? 12 RECEPT WEER 24'Kitchen BBQ-ossenhaas met salsa verde en hasselbacks Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Vanmiddag zon en buien Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio sf WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 6 8 3 9 9 8 9 10 9 8 WEER IN EUROPA Maak je huis nu winterklaar Vraag kosteloos inspectie aan tonzon.nl/vloerisolatie Voor de warmste vloer en de hoogste besparing 21° 15° Vandaag Morgen Zaterdag Zondag donderdag 15 augustus 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 2 personen Bereiding: 45 minuten - 500 g kleine vastkokende aardappels - bosje bieslook - 250 g sour cream - olijfolie - zout en peper - 120 g cheddar (plakjes) - 500 g ossenhaas Salsa verde - 1 teen knoflook - 30 g peterselie - 1 el kappertjes - 5 ansjovisfilets - 1 citroen - 150 ml olijfolie - zout en peper Extra nodig - vijzel, braadslee - Steek de barbecue aan en haal het vlees uit de koeling. - Snijd de aardappels in dunne schijfjes, maar laat ze aan de onderkant aan elkaar vastzitten. Leg ze hiervoor bij het snijden op een holle lepel. - Leg de aardappels met de ingesneden kant bovenop de koude kant van de barbecue, niet boven directe hitte. Doe de deksel op de barbecue en gril de aardappels in circa 30 minuten beetgaar. - Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, een scheut olijfolie en een snuf zout en peper. Zet apart. - Pel en snijd de knoflook. Hak de peterselie grof met de kappertjes en ansjovis. Meng alles in de vijzel met een kleine snuf zout en de zest en het sap van de citroen. Meng de olijfolie erdoor en breng op smaak met een snuf zout en peper. Wanneer de aardappels beetgaar zijn: doe een stukje cheddar tussen elk schijfje (hasselbacks). Leg ze op een braadslee op de barbeque. Doe de deksel op de barbecue en laat ca 2 minuten smelten. Wrijf de biefstuk in met olie, bestrooi met zout en peper en plaats op directe hitte op de barbecue. Grill circa 4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Snijd het vlees in mooie plakken tegen de draad in, leg op een serveerschaal en doe er wat van de salsa verde over. Doe het sour creammengsel op de aardappels. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten <6^ Neerslagkans 50% 0f Neerslagkans 70% Neerslagkans 70% Neerslagkans 50 Neerslagkans 10% DAGRECORD Hoogst 31,4"C in 2001 Laagst 5,6°C in 1994 GEMIDDELD Minimum 12,5"C I Maximum 23,0°C Ben Lankamp @Weerplaza Vanochtend is het vrij grijs, met verspreid regen. In de middag breekt de zon door en het blijft vaker droog. Er komen vooral landinwaarts enkele flinke buien tot ontwikkeling, lokaal met onweer. Het wordt 19 tot 22 graden. De wind draait geleidelijk van zuidwest naar west en waait matig boven land, aan zee krachtig, 3 tot 6 Bft. Vanavond wordt het rustiger. In de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt, met minima rond 13 graden. Vrijdag overdag is het rustig weer, de zuidwestenwind is matig, kracht 3 of 4. Van tijd tot tijd schijnt de zon en het blijft vrijwel droog. Er valt slechts lokaal een bui. 's Avonds raakt het bewolkt en gaat het regenen vanuit het westen. Zon: A 06:21 21:05 Maan: A 21:28 05:53 Volgende maanfase: Volle maan - 15 augustus 7 mm Vandaag 1 mm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West uur 09:10 09:35 10:05 08:59 10:38 10:35 03:05 03:25 04:02 02:59 04:45 04:56 cm -164 -174 -188 -114 -136 -120 226 249 268 169 197 187 uur 21:38 22:05 22:35 21:23 23:00 23:00 15:21 15:39 16:16 15:15 17:02 17:15 cm -196 -205 -218 -145 -163 -151 219 242 257 159 188 174 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 Rotterdam Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Antwerpen Breda 21° 16° WARSCHi ÜXEMBURG BORDEAUX VLOERISOLATIE

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56