ml a a Ef ef 13° 19° 12° 20° 15° 20° 13° 20° 14° E! El El El k k k k 16 RECEPT WEER Kip met pesto en spek uit de oven Vandaag TONZON 24'Kitchen Vandaag 18° Morgen Donderdag Vrijdag Zaterdag Waterstanden Morgen Zon/maan Zomerdip Neerslag Weeradvies WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten - 50 g cashewnoten - 35 g parmezaanse kaas Bereidingswijze WEER in de regio 19° 12° WEERSVERWACHTING NEDERLAND weer iplaza 8 6 5 9 8 8 8 9 8 9 WEER IN EUROPA SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE WEES ER OP TIJD BIJ Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE Vandaag Donderdag Morgen dinsdag 13 augustus 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet voor 4 personen Bereiding: 30 minuten - 200 g half gedroogde tomaten (koeling) - tl chilivlokken - 1 teentje knoflook - 4 enkele kipfilets (400 g) - zout en peper - 200 g ontbijtspek Spinazie en gnocchi - 70 g roomboter - 2 tenen knoflook - 1 kg spinazie - 400 g verse gnocchi* (koeling) - 50 g parmezaanse kaas Extra nodig - grove rasp - Verwarm de oven voor op 200°C. - Doe voor de pesto de tomaten en cashewnoten in de kom van de staafmixer. Rasp de kaas erboven. Voeg chilivlokken naar smaak toe. Pel de knoflook, voeg toe en pureer. Voeg evt. een klein scheutje water erbij. - Snijd de kipfilets overlangs open. Bestrooi met zout en peper. Bestrijk één kant van de kip met pesto en vouw dicht (zodat de kip is gevuld met de pesto). Verpak de kip in het spek en leg in een ovenschaal. - Zet de kip circa 20 minuten in de oven. - Breng een pan gezouten water aan de kook. - Laat de boter in een steelpan smelten. Pel en snijd de knoflook en voeg bij de boter. Laat zachtjes stoven tot de knoflook zacht is. - Was de spinazie, doe met het aanhangend water in een pan en laat slinken. Laat eventueel uitlekken als er te veel vocht aan zit. - Kook de gnocchi tot ze gaan drijven of volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. - Haal de kip uit de oven. Laat heel even rusten. - Schep de spinazie en de gnocchi op de borden. Schenk de knoflookboter erover. Snijd de kip in schuine plakken en leg bij de gnocchi en spinazie. Bestrooi met grof geraspte parmezaanse kaas. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 70% Sf Neerslagkans 50% Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 07:46 08:15 08:40 07:44 09:10 Krammersluizen West 09:10 cm -164 -176 -192 -119 -146 -131 uur 20:19 20:46 21:12 20:05 21:32 21:32 cm -182 -193 -209 -134 -159 -146 Rotterdam Breda Antwerpen Eindhoven Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Hoogwater Vlissingen --13:59 203 Terneuzen 14:18 226 Hansweert 01:16 221 02:25 242 Roompot buiten 14:04 149 Yerseke 03:10 181 15:38 182 Krammersluizen West 01:45 150 03:15 166 Neerslagkans 50% <4>- Neerslagkans 60% Neerslagkans 60% Diana Woei W@Weerplaza Augustus levert meestal veel warme dagen met een middagtemperatuur van 21 tot 23 graden. De zomer bereikt vandaag echter een dieptepunt; met maximaal 17 graden in het noorden tot 20 graden in Limburg is het koel. Daarbij is het weerbeeld wisselend want een westelijke wind stuurt wolkenpartijen en buien over ons land. Tussen de buien door is er ook ruimte voor de zon. Landinwaarts verdwijnen later op de dag de meeste buien. Vanavond en vannacht is het vrijwel droog en klaart het soms breed op. Morgen zijn er perioden met zon, maar kunnen er opnieuw enkele buien vallen. In de tweede helft van de week is het nog steeds wisselval lig, de middagtemperatuur gaat wel iets omhoog. DAGRECORD Hoogst 32,TC in 1997 Laagst 3,4°C in 1908 GEMIDDELD Minimum 12,5C Maximum 23,OC Zon: A 06:17 21:09 Maan: A 20:27 03:48 Volgende maanfase: Volle maan - 15 augustus 8 mm Vandaag 7 mm Morgen VANDAAG MORGEN DONDERDAG VRIJDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35 30 25 20 15 10 5 0 -5 -10 -15 I INHAGEN lÜNCHEN BORDEAUX-

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48