ml
a
a
Ef
ef
13°
19°
12°
20°
15°
20°
13°
20°
14°
E!
El
El
El
k
k
k
k
16 RECEPT WEER
Kip met pesto
en spek uit de
oven
Vandaag
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
18°
Morgen
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
Waterstanden
Morgen
Zon/maan
Zomerdip
Neerslag
Weeradvies
WAT ETEN WE VANDAAG?
Ingrediënten
- 50 g cashewnoten
- 35 g parmezaanse kaas
Bereidingswijze
WEER in de regio
19°
12°
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
weer
iplaza
8
6
5
9
8
8
8
9
8
9
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE
WEES ER OP TIJD BIJ
Regel het direct: vraag een koste
loze inspectie van uw kruipruimte
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
VLOERISOLATIE
Vandaag
Donderdag
Morgen
dinsdag 13 augustus 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chef Jet
voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten
- 200 g half gedroogde
tomaten (koeling)
- tl chilivlokken
- 1 teentje knoflook
- 4 enkele kipfilets (400 g)
- zout en peper
- 200 g ontbijtspek
Spinazie en gnocchi
- 70 g roomboter
- 2 tenen knoflook
- 1 kg spinazie
- 400 g verse gnocchi*
(koeling)
- 50 g parmezaanse kaas
Extra nodig
- grove rasp
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Doe voor de pesto de tomaten en
cashewnoten in de kom van de
staafmixer. Rasp de kaas erboven.
Voeg chilivlokken naar smaak toe. Pel
de knoflook, voeg toe en pureer. Voeg
evt. een klein scheutje water erbij.
- Snijd de kipfilets overlangs open.
Bestrooi met zout en peper. Bestrijk
één kant van de kip met pesto en vouw
dicht (zodat de kip is gevuld met de
pesto). Verpak de kip in het spek en
leg in een ovenschaal.
- Zet de kip circa 20 minuten in de oven.
- Breng een pan gezouten water aan de
kook.
- Laat de boter in een steelpan smelten.
Pel en snijd de knoflook en voeg bij de
boter. Laat zachtjes stoven tot de
knoflook zacht is.
- Was de spinazie, doe met het
aanhangend water in een pan en laat
slinken. Laat eventueel uitlekken als er
te veel vocht aan zit.
- Kook de gnocchi tot ze gaan drijven of
volgens de gebruiksaanwijzing op de
verpakking.
- Haal de kip uit de oven. Laat heel even
rusten.
- Schep de spinazie en de gnocchi op
de borden. Schenk de knoflookboter
erover.
Snijd de kip in schuine plakken en leg
bij de gnocchi en spinazie. Bestrooi
met grof geraspte parmezaanse kaas.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie op
onze website in de sectie
Koken Eten
Neerslagkans 70% Sf Neerslagkans 50%
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
07:46
08:15
08:40
07:44
09:10
Krammersluizen West 09:10
cm
-164
-176
-192
-119
-146
-131
uur
20:19
20:46
21:12
20:05
21:32
21:32
cm
-182
-193
-209
-134
-159
-146
Rotterdam
Breda
Antwerpen
Eindhoven
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Hoogwater
Vlissingen --13:59 203
Terneuzen 14:18 226
Hansweert 01:16 221 02:25 242
Roompot buiten 14:04 149
Yerseke 03:10 181 15:38 182
Krammersluizen West 01:45 150 03:15 166
Neerslagkans 50%
<4>- Neerslagkans 60%
Neerslagkans 60%
Diana Woei
W@Weerplaza
Augustus levert meestal veel warme
dagen met een middagtemperatuur
van 21 tot 23 graden. De zomer
bereikt vandaag echter een
dieptepunt; met maximaal 17 graden
in het noorden tot 20 graden in
Limburg is het koel. Daarbij is het
weerbeeld wisselend want een
westelijke wind stuurt wolkenpartijen
en buien over ons land. Tussen de
buien door is er ook ruimte voor
de zon. Landinwaarts verdwijnen
later op de dag de meeste buien.
Vanavond en vannacht is het vrijwel
droog en klaart het soms breed op.
Morgen zijn er perioden met zon,
maar kunnen er opnieuw enkele
buien vallen. In de tweede helft van de
week is het nog steeds wisselval lig,
de middagtemperatuur gaat wel iets
omhoog.
DAGRECORD Hoogst 32,TC in 1997 Laagst 3,4°C in 1908
GEMIDDELD Minimum 12,5C Maximum 23,OC
Zon: A 06:17 21:09
Maan: A 20:27 03:48
Volgende maanfase:
Volle maan - 15 augustus
8 mm
Vandaag
7 mm
Morgen
VANDAAG MORGEN
DONDERDAG VRIJDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35
30
25
20
15
10
5
0
-5
-10
-15
I
INHAGEN
lÜNCHEN
BORDEAUX-