V a a 20° 16° 19° 13° IE3 B51 1E3 B51 k k k k 16 RECEPT WEER d TONZON 24'Kitchen Viskebab met remouladesaus en zoete aardappel Vandaag Morgen Woensdag Donderdag Vrijdag Vandaag Morgen Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Wisselvallige week WEES ER OP TIJD BIJ WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio 13 6 8 4 5 8 9 9 9 9 8 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Woensdag Donderdag weer plaza WEER IN EUROPA SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE maandag 12 augustus 2019 PC voor 3 personen Bereiding: 30 minuten - 3 grote zoete aardappelen - 5 el olijfolie - 400 g kabeljauwhaas - 1 citroen - 1 tl chilivlokken - zout en peper Remouladesaus - 50 g cornichons - 2 el kappertjes - 2 el peterselie - 1 el dragon - 1 citroen - 6 el mayonaise - 2 el griekse yoghurt - 1 tl dijon mosterd - zout en peper De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. - Snijd de zoete aardappelen in lange plakken van circa een cm dik. Doe in een kom met 3 el olijfolie en een snuf zout. Grill ze circa 4 minuten per kant op de barbecue. Verplaats ze eventueel naar de koude kant van de barbecue als ze iets te hard gaan. - Snijd ondertussen de kabeljauw in stukken van 3cmx3cm. Snijd de citroen in parten. - Rijg de vis op de spiezen met om de zoveel stukjes een partje citroen. Sprenkel de overige 2 el olijfolie over de spiesjes en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout en peper. - Voor de remouladesaus: hak de cornichons in kleine blokjes, knijp het vocht uit de kappertjes en snijd fijn, samen met de peterselie en de dragon. Doe alles in een kom, rasp de zest van de citroen erover en pers de de helft van de citroen erboven uit. Leg de andere citroenhelft apart. Doe de mayonaise, griekse yoghurt en dijonmosterd erbij en breng op smaak met een snuf zout en peper. Pers de overgebleven citroenhelft uit boven de vis. Gril de viskebabs op directe hitte circa twee minuten per kant. Wees voorzichtig dat de vis niet uit elkaar valt bij het omdraaien. Doe er eventueel nog een snuf zout en peper over en een beetje olijfolie. Serveer de viskebabs samen met de zoete aardappelschijfjes en remouladesaus. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 70% <5^ Neerslagkans 90% Neerslagkans 70% -0^ Neerslagkans 50% 0^ Neerslagkans 60% Rotterdam Rotterdam 20° Breda o S Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:16 21:11 Maan: A 19:46 02:54 Volgende maanfase: Volle maan - 15 augustus 5 mm Vandaag 9 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 07:00 -160 19:26 -167 Terneuzen 07:24 -171 19:55 -178 Hansweert 07:45 -184 20:18 -192 Roompot buiten 06:55 -120 19:17 -125 Yerseke 08:06 -145 20:40 -149 Krammersluizen West 08:06 -130 20:45 -135 Hoogwater Vlissingen 00:29 182 13:09 187 Terneuzen 00:49 205 13:27 210 Hansweert 13:55 226 Roompot buiten 00:35 138 13:09 140 Yerseke 02:06 164 14:40 170 Krammersluizen West 14:36 153 VANDAAG MORGEN WOENSDAG DONDERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG Ben Lankamp @Weerplaza Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Eerst komen in de kustgebieden enkele buien voor. Ze trekken langzaam oostwaarts en verder landinwaarts worden ze talrijker en zwaarder. Daar is ook kans op onweer. Tegelijkertijd gaat in de kustgebieden juist de zon vaker schijnen. Het wordt 20 tot 22 graden en de zuidwestenwind is matig, aan de kust vrij krachtig. In de nacht naar dinsdag blijven er verspreid enkele buien mogelijk. De temperatuur daalt naar ongeveer 12 graden. Dinsdag passeren er opnieuw enkele buien, vooral in de middag. Van tijd tot tijd schijnt ook de zon. Het wordt slechts 17 tot 20 graden en de westelijke wind is matig tot vrij krachtig, kracht 4 of 5. DAGRECORD I Hoogst 33,8*0 in 20031 Laagst 4,4°C in 1908 GEMIDDELD Minimum 12,5*0 Maximum 23,0*0 OSKOU DEN AM A LUXEM PARIJS MÜNCHEN -WENEN BOEDAPEST RDEAUX CAN ARISCHE EILANDEN lNDEN TUNI' ft

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 44