a LoJ a a Philly cheese steak van de barbecue 24° 18° 21° 13° 20° 11° 20° 15° 1E3 B5l 1E3 B5l k k RECEPT WEER 27 Vandaag Morgen Maandag Dinsdag Vandaag Woensdag Neerslag a Waterstanden Weeradvies TONZON Morgen Zon/maan Geregeld zon, veel wind WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag Morgen weer plaza) 6 8 6 9 9 9 8 7 WEER IN EUROPA SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE WEES ER OP TIJD BIJ Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE 23° 14° Maandag Dinsdag zaterdag 10 augustus 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 3-4 personen Bereiding: 30 minuten 1 witte ui 1 groene paprika 2 portobello's 1 tl balsamico azijn 1 tl worcestershiresaus 1 el olijfolie zout en peper 500 g rib eye 1 stokbrood Kaassaus 30 g boter 2 el bloem 300 ml volle melk 150 g provolone of witte cheddar peper Extra nodig barbecuemandje, garde - Steek de barbecue aan. - Voor de kaassaus: Verhit de melk in een steelpannetje. Rasp de provolone en zet apart. Maak een roux door de boter te smelten in een pan en de bloem toe te voegen. Kook samen voor 1 minuut om de bloemsmaak weg te koken. Doe de warme melk erbij en daarna de geraspte kaas. Wacht tot de saus iets is ingedikt en breng dan op smaak met peper. Haal van het vuur en zet apart. - Pel en snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de paprika in dunne reepjes samen met de portobello's. Doe alles in een kom en combineer met de balsamico, worcestershire- saus, olijfolie en zout en peper. - Doe de groenten in het mandje op de barbecue met deksel erop en kook circa 10 minuten tot beetgaar en gekarameliseerd. Dep de ribeye droog en bestrooi met zout en peper. Gril de rib eye tot medium. Afhankelijk van de dikte circa 4 minuten per kant. Haal van de barbecue en laat rusten. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden, doe er een klein beetje olijfolie op en plaats kort op de barbecue tot goudbruin. Snijd de rib eye in dunne plakjes. Bedek het stokbrood met de groentemix, plakjes rib eye en de kaassaus. Maak eventueel af met wat zwarte peper. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 30% Neerslagkans 10% Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Vandaag trekt er een lagedrukgebied over de Noordzee, waardoor een groot verschil van luchtdruk boven Nederland ontstaat. Daardoor waait er een straffe zuidwestenwind. Hij is (vrij) krachtig in het binnenland, kracht 5 of 6. In de kustgebieden waait het hard of zelfs stormachtig, 7 of 8 Bft. Er treden ook zware windstoten op, in de kustprovincies tussen 80 en 100 km/ uur. Het weerbeeld is desondanks vrij vriendelijk. In de ochtend kan een bui overtrekken, maar 's middags blijft het droog en wordt het vrij zonnig. Het wordt 21 tot 25 graden. Zondag is de wind in kracht afgenomen, maar het waait nog behoorlijk door. De zon schijnt geregeld en het wordt 20 tot 24 graden. DAGRECORD Hoogst 33,0%] in 1911 Laagst 6,3°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 12,9%] Maximum 23,5%] Zon: A 06:14 T 21:14 Maan: A 17:53 01:30 Volgende maanfase: Volle maan - 15 augustus 2 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke uur 04:24 04:50 05:11 04:25 05:46 cm -163 -175 -189 -128 -154 uur 17:05 17:25 17:46 17:19 18:20 cm -141 -151 -164 -107 -129 Krammersluizen West 05:25 -140 18:04 -116 VANDAAG MORGEN MAANDAG DINSDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10 5- o- -5 -10 -15" <4>- Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% Neerslagkans 90% Rotterdam 23° Breda 15° Eindhoven Hoogwater Vlissingen 10:50 171 23:18 172 Terneuzen 11:09 192 23:36 193 Hansweert --11:36 209 Roompot buiten 11:00 131 23:26 131 Yerseke 12:18 158 Krammersluizen West 12:10 146 Antwerpen Ben Lankamp @Weerplaza .LUXEMI ideau: MALLORCA

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 27