a
LoJ
a
a
Philly cheese
steak van de
barbecue
24°
18°
21°
13°
20°
11°
20°
15°
1E3
B5l
1E3
B5l
k
k
RECEPT WEER 27
Vandaag
Morgen
Maandag
Dinsdag
Vandaag
Woensdag
Neerslag
a
Waterstanden
Weeradvies
TONZON
Morgen
Zon/maan
Geregeld zon, veel
wind
WAT ETEN WE VANDAAG? 24 K itC h e n
Ingrediënten
Bereidingswijze
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
Morgen
weer
plaza)
6
8
6
9
9
9
8
7
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE
WEES ER OP TIJD BIJ
Regel het direct: vraag een koste
loze inspectie van uw kruipruimte
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
VLOERISOLATIE
23°
14°
Maandag
Dinsdag
zaterdag 10 augustus 2019
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
voor 3-4 personen
Bereiding: 30 minuten
1 witte ui
1 groene paprika
2 portobello's
1 tl balsamico azijn
1 tl worcestershiresaus
1 el olijfolie
zout en peper
500 g rib eye
1 stokbrood
Kaassaus
30 g boter
2 el bloem
300 ml volle melk
150 g provolone of witte
cheddar
peper
Extra nodig
barbecuemandje, garde
- Steek de barbecue aan.
- Voor de kaassaus: Verhit de melk in
een steelpannetje. Rasp de
provolone en zet apart. Maak een
roux door de boter te smelten in
een pan en de bloem toe te voegen.
Kook samen voor 1 minuut om de
bloemsmaak weg te koken. Doe de
warme melk erbij en daarna de
geraspte kaas. Wacht tot de saus
iets is ingedikt en breng dan op
smaak met peper. Haal van het vuur
en zet apart.
- Pel en snijd de ui in dunne halve
ringen. Snijd de paprika in dunne
reepjes samen met de portobello's.
Doe alles in een kom en combineer
met de balsamico, worcestershire-
saus, olijfolie en zout en peper.
- Doe de groenten in het mandje op
de barbecue met deksel erop en
kook circa 10 minuten tot beetgaar
en gekarameliseerd.
Dep de ribeye droog en bestrooi
met zout en peper.
Gril de rib eye tot medium.
Afhankelijk van de dikte circa 4
minuten per kant. Haal van de
barbecue en laat rusten.
Snijd het stokbrood in de lengte
doormidden, doe er een klein
beetje olijfolie op en plaats kort op
de barbecue tot goudbruin.
Snijd de rib eye in dunne plakjes.
Bedek het stokbrood met de
groentemix, plakjes rib eye en de
kaassaus. Maak eventueel af met
wat zwarte peper.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
Neerslagkans 30%
Neerslagkans 10%
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Vandaag trekt er een lagedrukgebied
over de Noordzee, waardoor een
groot verschil van luchtdruk boven
Nederland ontstaat. Daardoor waait
er een straffe zuidwestenwind. Hij is
(vrij) krachtig in het binnenland, kracht
5 of 6. In de kustgebieden waait het
hard of zelfs stormachtig, 7 of 8 Bft. Er
treden ook zware windstoten op, in de
kustprovincies tussen 80 en 100 km/
uur. Het weerbeeld is desondanks
vrij vriendelijk. In de ochtend kan een
bui overtrekken, maar 's middags blijft
het droog en wordt het vrij zonnig.
Het wordt 21 tot 25 graden. Zondag
is de wind in kracht afgenomen, maar
het waait nog behoorlijk door. De zon
schijnt geregeld en het wordt 20 tot
24 graden.
DAGRECORD Hoogst 33,0%] in 1911 Laagst 6,3°C in 1921
GEMIDDELD Minimum 12,9%] Maximum 23,5%]
Zon: A 06:14 T 21:14
Maan: A 17:53 01:30
Volgende maanfase:
Volle maan - 15 augustus
2 mm
Vandaag
Omm
Morgen
Laagwater
Vlissingen
Terneuzen
Hansweert
Roompot buiten
Yerseke
uur
04:24
04:50
05:11
04:25
05:46
cm
-163
-175
-189
-128
-154
uur
17:05
17:25
17:46
17:19
18:20
cm
-141
-151
-164
-107
-129
Krammersluizen West 05:25 -140 18:04 -116
VANDAAG MORGEN
MAANDAG DINSDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
35"
30
25
20
15
10
5-
o-
-5
-10
-15"
<4>- Neerslagkans 50% Neerslagkans 60% Neerslagkans 90%
Rotterdam
23° Breda
15° Eindhoven
Hoogwater
Vlissingen 10:50 171 23:18 172
Terneuzen 11:09 192 23:36 193
Hansweert --11:36 209
Roompot buiten 11:00 131 23:26 131
Yerseke 12:18 158
Krammersluizen West 12:10 146
Antwerpen
Ben Lankamp
@Weerplaza
.LUXEMI
ideau:
MALLORCA