v a a a a a a a Zuid-Franse garnalen met doperwtenpuree //*4 233° 18° 20° 13° 20° 11° K5I 153 k k k k IHI 20 RECEPT WEER 24'Kitchen i Vandaag Morgen Zondag Maandag Vandaag Morgen Dinsdag Zon/maan Waterstanden Weeradvies Zomerweer verdwijnt L. KLIMAATEFFICIENT GAS BESPAREN TONZON INVENTIEF vrijdag 9 augustus 2019 WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio af Neerslagkans 60% 3 4 5 9 9 WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen Zondag Maandag weer iplaza WEER IN EUROPA TONZON Vloerisolatie met Thermoskussens en Bodemfolie: dubbele aanpak voor de warmste vloer en de hoogste besparing TONZON.NL/VLOERISOLATIE PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chef Jet voor 2 personen Bereiding: 30 minuten Geroosterde baguette 1 baguette olijfolie, zout, 1 teen knoflook Doperwtenpuree 400 g verse doperwten, 2 sjalotjes, 1 teen knoflook, olijfolie, 1 citroen, zout en peper, 1 bosje waterkers Geflambeerde garnalen 2 tl venkelzaad, 40 g room boter, 350 g gepelde rauwe garnalen zonder kop, 30 ml pastis, zout en peper Extra nodig Pureestamper, vijzel, koe kenpan met deksel voor flamberen - Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. - Snijd het brood in schuine plakken. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout. Rooster circa 10 minuten in de oven. - Blancheer de doperwten net gaar (circa 2 minuten) in het kokende water. - Haal het goudbruin geroosterde brood uit de oven. Halveer de knoflook en wrijf het brood ermee in. - Pel en snipper de sjalotten en 1 teen knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook. - Rasp de citroenschil. - Voeg de doperwten toe aan de pan. Voeg de citroenrasp, citroensap naar smaak, 3 eetlepels olijfolie, zout en peper toe. Stamp het geheel tot een grove puree met een pureestamper - Maal het venkelzaad grof in de vijzel. - Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak het venkelzaad een minuut. Voeg de garnalen erbij en bak nog 2 minuten. - ZET DE AFZUIGKAP UIT EN HEB EEN DEKSEL BIJ DE HAND. Giet de pastis bij de garnalen. Houd de pan van je af iets schuin, zodat de vlam in de pan kan en de alcohol aangestoken wordt. Flambeer de garnalen. Voeg als de vlam gedoofd is de overige boter toe en laat smelten. - Doe de garnalen met de doperwtenpuree en waterkers op een bord. Schenk de extra saus nog over het gerecht. Serveer met de geroosterde baguette. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 10% <4^ Neerslagkans 50% Neerslagkans 70% Neerslagkans 40% Rotterdam Rotterdam o fi Breda o Breda Eindhoven Eindhoven Antwerpen Antwerpen Zon: A 06:13 21:16 Maan: A 16:46 00:59 Volgende maanfase: Volle maan - 15 augustus 6 mm Vandaag 2 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 03:20 -182 15:45 -145 Terneuzen 03:42 -194 16:05 -156 Hansweert 04:08 -209 16:35 -170 Roompot buiten 03:25 -141 15:44 -108 Yerseke 04:40 -168 17:10 -131 Krammersluizen West 04:30 -154 17:00 -119 Hoogwater Vlissingen 09:35 186 22:05 178 Terneuzen 09:55 208 22:26 200 Hansweert 10:26 226 22:52 218 Roompot buiten 09:46 141 22:14 134 Yerseke 11:08 170 23:34 160 Krammersluizen West 11:05 157 23:25 149 VANDAAG MORGEN ZONDAG MAANDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG c? Michiel Severin @Weerplaza Het warme zomerweer van de afgelopen weken gaat verdwijnen. Vanaf maandag start een periode met wisselvallig en vrij koel weer. Geregeld vallen er buien, soms waait het stevig en het wordt amper 20 graden. Voor het zover is, wordt het vandaag nog warm: 23 tot 28 graden. Fraai is het niet. Talrijke buien trekken over het land, soms met onweer en windvlagen. De meeste buien worden in de middag verwacht, maar ook 's ochtends en 's avonds blijft het niet droog. Zaterdag gaat het flink waaien. Aan zee staat een stormachtige wind, 8 Bft, met windstoten tot 100 km/uur. De wind gaat zaterdag samen met zonnige perioden, slechts een enkele bui en maxima van 20 tot 25 graden. DAGRECORD I Hoogst 32,5X1 in 20041 Laagst 6,3°C in 1921 GEMIDDELD Minimum 12,9X1 Maximum 23,5X STOC RIGA RDAM WARSCHAU BERLIJN PRAAG EN WENEN BOEDAPEST BORD BOEKAREST DO SOFIA .STAN BELGRAW MALLOR

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48