O
Daten
(H)Eerlijke Kost is van een hobby
een serieus bedrijf geworden
MARGOT
ZEELAND 11
gerechtjes. Ondertussen schuiven aan de
stamtafel wat watersporters aan. Ze zijn her
kenbaar aan de polo's en bootschoenen. Hun
kompas leidt vast vaker naar dit clubhuis.
De tournedos is verrukkelijk. Bert Coelers, die
zelf aan de kachel staat, weet duidelijk hoe hij
zo'n stuk vlees moet bakken. Krokant, toch
boterzacht en mooi zachtroze binnenin. De -
erg boterige - jus wordt geserveerd in een
sauskom in de vorm van een koetje. Een te
genvaller is het miezerige hapje groente. Ik
kan de doperwtjes tellen. En de friet is lauw.
Als we warme patat vragen, moeten we daar
lang op wachten. Ook verbazen we ons over
de mayonaise. Die komt in een snackbarachtig
kartonnetje.
Mijn tafelgenoot zit te stoeien met zijn eten.
Gamba's schoonmaken is geen sinecure. Bo
vendien liggen de reuzengarnalen met chili
peper, verse peterselie en knoflook in olie. Van
de serveerster krijgt hij een enorme slab voor
gebonden en een nat doekje voor de vingers.
Toch zit hij al snel met zijn handen in de
lucht. Er ontbreekt een bakje voor pootjes en
koppen en er staat geen kommetje water. Tot
overmaat van ramp zit het doekje in een ver
pakking die je met vette vingers onmogelijk
open krijgt. Eenmaal gered laat hij zich de gar
nalen goed smaken.
We kiezen de dame blanche met Callebaut-
chocoladesaus. Een verwengerecht. Samen le
pelen we drie bolletjes vanille-ijs en flinke
toeven slagroom op. Het schaaltje met saus
schrapen we tot op de bodem leeg. Onweer
staanbaar. Tijd om onze kooien op te zoeken.
Voorgerecht
Hoofdgerecht
Nagerecht
Bediening
Margot Verhaagen schrijft
op deze plaats elke week
over eten en drinken
in Zeeland
W
Ooit, lang geleden leerde ik Man kennen
via vrienden. Al waren die nooit op het
idee gekomen om ons te koppelen,
toch sloeg de vonk over en werden we
verliefd met alle gevolgen van dien.
De vriendjes die ik daarvoor had kwam ik te
gen in het cafe, de disco op bij de sportverenigin
gen. Dat ging geloof ik allemaal vanzelf al heb ik
wel eens een blauwe maandag de angst gehad om
over te schieten. Als ik zie hoe dat nu gaat bij mijn
Mannen is dat geloof ik nog steeds zo, maar als
moeder weet ik natuurlijk niet altijd alles. Waar
schijnlijk is dat maar beter ook.
Laatst sprak ik met de kinderen van vrienden.
Zij houden zich bezig met hoe het moderne da
ten gaat. Er ging een wereld voor me open; Tin
der, Grinder, Second Love, Parship, Lexa. Elk met
een heel eigen doelgroep. Ik mocht ooit eens
meekijken op zo'n site met een vriendin die des
tijds aan het daten was. Ik was niet meteen en
thousiast over het aanbod, maar ik ben niet aan
het daten natuurlijk. Voor haar was het ook even
slikken, de mannen met foto's waren op het eer
ste gezicht niet wat ze zocht. Nou ja, het is uitein
delijk allemaal goed gekomen en ik ken meer
mensen die heel gelukkig zijn geworden met een
partner die ze via zo'n site vonden. En ach,
waarom ook niet? Aangezien de liefde vaak door
de maag gaat; toch maar een recept voor een ro
mantisch gerecht. Omdat we tegen het oestersei
zoen aanzitten een plateau verse Zeeuwse creu-
ses. Koop een half dozijn oesters en maak ze open
met een speciaal oestermes. Maak ondertussen
een sausje van fijngehakte verse gember, wat ara
chideolie, een fijngesnipperde lente-ui en fijne
reepjes rode peper. Succes verzekerd.
Er ging een wereld voor me open na een gesprek over
het moderne daten; Tinder, Grinder, Second Love,
Parship en Lexa. Elk met een heel eigen doelgroep
Koudekerke
,,Ik ben nogal ondernemend en
ik houd van koken. Tijdens de
Culikaravaan in Middelburg
dacht ik: 'Dat wil ik ook'. Zo ben
ik begonnen met een Mexi
caanse foodtruck in een oude ca
ravan en onder de naam (H)Eer-
lijke Kost ging ik aan de slag. De
quesadilla's liepen meteen heel
goed, zowel de vegetarische als
die met vlees of vis. Van beroep
ben ik eigenlijk schilder dus de
Ford Transit die ik daarna kocht,
schilderde ik over tot 'Burgerbus'
voor hamburgers. Inmiddels heb
ik drie concepten aan food
trucks, want de Beans, Sweets en
Treats foodtruck kwam er bij.
Daaruit verkoop ik koffie, thee,
Luikse wafels en taart. De ingre
diënten die ik gebruik komen zo
veel mogelijk uit de buurt, al
moet het allemaal financieel wel
haalbaar blijven natuurlijk."
Voor feesten, partijen, bruiloften
en catering heeft ze een stretch
tent. ,,Dan kan ik een heel feest
aankleden met drie foodtrucks,
de tent, tafels, lichtjes in de bo
men en natuurlijk lekker eten. Je
kunt dus wel spreken van een uit
de hand gelopen hobby," lacht
ze. „Gelukkig heb ik hulp van
vrienden want daarnaast be
dacht ik een festival: Foodtrucks
by the Sea. Dat heb ik vorige
week voor de derde keer georga-
neseerd. Een vriendin heeft een
boerderij in Dishoek, waar altijd
Ride by the Sea plaatsvindt. Dat
leek me meteen een leuke plek
voor een foodtruckfestival. Het is
een beetje Ibiza-achtig, in het
zand. Mensen krijgen er meteen
een vakantiegevoel en het afge
lopen weekend was weer een
doorslaand succes.
eindscore
BEOORDELING
Noor Post begon met één foodtruck. Inmiddels heeft ze er
drie en verzorgt ze feesten en partijen. foto lex de meester
vrijdag 9 augustus 2019
GO
Hoe is het hoofdgerecht?
Neem je een dessert?
Ambiance
Prijs/kwaliteit
(Prijs/kwaliteit telt dubbel)
De komende weken zetten we
Zeeuwse Foodtrucks in de
spotlights. Deze week (H)Eer-
lijke Kost van Noor Post uit
Koudekerke.
Margot Verhaagen
haven