O Daten (H)Eerlijke Kost is van een hobby een serieus bedrijf geworden MARGOT ZEELAND 11 gerechtjes. Ondertussen schuiven aan de stamtafel wat watersporters aan. Ze zijn her kenbaar aan de polo's en bootschoenen. Hun kompas leidt vast vaker naar dit clubhuis. De tournedos is verrukkelijk. Bert Coelers, die zelf aan de kachel staat, weet duidelijk hoe hij zo'n stuk vlees moet bakken. Krokant, toch boterzacht en mooi zachtroze binnenin. De - erg boterige - jus wordt geserveerd in een sauskom in de vorm van een koetje. Een te genvaller is het miezerige hapje groente. Ik kan de doperwtjes tellen. En de friet is lauw. Als we warme patat vragen, moeten we daar lang op wachten. Ook verbazen we ons over de mayonaise. Die komt in een snackbarachtig kartonnetje. Mijn tafelgenoot zit te stoeien met zijn eten. Gamba's schoonmaken is geen sinecure. Bo vendien liggen de reuzengarnalen met chili peper, verse peterselie en knoflook in olie. Van de serveerster krijgt hij een enorme slab voor gebonden en een nat doekje voor de vingers. Toch zit hij al snel met zijn handen in de lucht. Er ontbreekt een bakje voor pootjes en koppen en er staat geen kommetje water. Tot overmaat van ramp zit het doekje in een ver pakking die je met vette vingers onmogelijk open krijgt. Eenmaal gered laat hij zich de gar nalen goed smaken. We kiezen de dame blanche met Callebaut- chocoladesaus. Een verwengerecht. Samen le pelen we drie bolletjes vanille-ijs en flinke toeven slagroom op. Het schaaltje met saus schrapen we tot op de bodem leeg. Onweer staanbaar. Tijd om onze kooien op te zoeken. Voorgerecht Hoofdgerecht Nagerecht Bediening Margot Verhaagen schrijft op deze plaats elke week over eten en drinken in Zeeland W Ooit, lang geleden leerde ik Man kennen via vrienden. Al waren die nooit op het idee gekomen om ons te koppelen, toch sloeg de vonk over en werden we verliefd met alle gevolgen van dien. De vriendjes die ik daarvoor had kwam ik te gen in het cafe, de disco op bij de sportverenigin gen. Dat ging geloof ik allemaal vanzelf al heb ik wel eens een blauwe maandag de angst gehad om over te schieten. Als ik zie hoe dat nu gaat bij mijn Mannen is dat geloof ik nog steeds zo, maar als moeder weet ik natuurlijk niet altijd alles. Waar schijnlijk is dat maar beter ook. Laatst sprak ik met de kinderen van vrienden. Zij houden zich bezig met hoe het moderne da ten gaat. Er ging een wereld voor me open; Tin der, Grinder, Second Love, Parship, Lexa. Elk met een heel eigen doelgroep. Ik mocht ooit eens meekijken op zo'n site met een vriendin die des tijds aan het daten was. Ik was niet meteen en thousiast over het aanbod, maar ik ben niet aan het daten natuurlijk. Voor haar was het ook even slikken, de mannen met foto's waren op het eer ste gezicht niet wat ze zocht. Nou ja, het is uitein delijk allemaal goed gekomen en ik ken meer mensen die heel gelukkig zijn geworden met een partner die ze via zo'n site vonden. En ach, waarom ook niet? Aangezien de liefde vaak door de maag gaat; toch maar een recept voor een ro mantisch gerecht. Omdat we tegen het oestersei zoen aanzitten een plateau verse Zeeuwse creu- ses. Koop een half dozijn oesters en maak ze open met een speciaal oestermes. Maak ondertussen een sausje van fijngehakte verse gember, wat ara chideolie, een fijngesnipperde lente-ui en fijne reepjes rode peper. Succes verzekerd. Er ging een wereld voor me open na een gesprek over het moderne daten; Tinder, Grinder, Second Love, Parship en Lexa. Elk met een heel eigen doelgroep Koudekerke ,,Ik ben nogal ondernemend en ik houd van koken. Tijdens de Culikaravaan in Middelburg dacht ik: 'Dat wil ik ook'. Zo ben ik begonnen met een Mexi caanse foodtruck in een oude ca ravan en onder de naam (H)Eer- lijke Kost ging ik aan de slag. De quesadilla's liepen meteen heel goed, zowel de vegetarische als die met vlees of vis. Van beroep ben ik eigenlijk schilder dus de Ford Transit die ik daarna kocht, schilderde ik over tot 'Burgerbus' voor hamburgers. Inmiddels heb ik drie concepten aan food trucks, want de Beans, Sweets en Treats foodtruck kwam er bij. Daaruit verkoop ik koffie, thee, Luikse wafels en taart. De ingre diënten die ik gebruik komen zo veel mogelijk uit de buurt, al moet het allemaal financieel wel haalbaar blijven natuurlijk." Voor feesten, partijen, bruiloften en catering heeft ze een stretch tent. ,,Dan kan ik een heel feest aankleden met drie foodtrucks, de tent, tafels, lichtjes in de bo men en natuurlijk lekker eten. Je kunt dus wel spreken van een uit de hand gelopen hobby," lacht ze. „Gelukkig heb ik hulp van vrienden want daarnaast be dacht ik een festival: Foodtrucks by the Sea. Dat heb ik vorige week voor de derde keer georga- neseerd. Een vriendin heeft een boerderij in Dishoek, waar altijd Ride by the Sea plaatsvindt. Dat leek me meteen een leuke plek voor een foodtruckfestival. Het is een beetje Ibiza-achtig, in het zand. Mensen krijgen er meteen een vakantiegevoel en het afge lopen weekend was weer een doorslaand succes. eindscore BEOORDELING Noor Post begon met één foodtruck. Inmiddels heeft ze er drie en verzorgt ze feesten en partijen. foto lex de meester vrijdag 9 augustus 2019 GO Hoe is het hoofdgerecht? Neem je een dessert? Ambiance Prijs/kwaliteit (Prijs/kwaliteit telt dubbel) De komende weken zetten we Zeeuwse Foodtrucks in de spotlights. Deze week (H)Eer- lijke Kost van Noor Post uit Koudekerke. Margot Verhaagen haven

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 39