ei
a
a
a
a
24°
17°
B5l
1E3
B5l
k
k
k
12 RECEPT WEER
Tofukruimels
met sobanoedels
en paksoi
20)°
15°
TONZON
24'Kitchen
Vandaag
Morgen
Zaterdag
Zondag
Vandaag
Morgen
Wisselvallig
zomerweer
Maandag
Zon/maan
Neerslag
Waterstanden
Weeradvies
WEES ER OP TIJD BIJ
WAT ETEN WE VANDAAG?
Bereidingswijze
Ingrediënten
WEER in de regio
WEERSVERWACHTING NEDERLAND
Vandaag
weer
iplaza
9
6
10
8
8
9
6
9
WEER IN EUROPA
SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE
Regel het direct: vraag een koste
loze inspectie van uw kruipruimte
TONZON.NL/VLOERISOLATIE
VLOERISOLATIE
26°
17°
Zaterdag
Morgen
Zondag
donderdag 8 augustus 2019
bewaar het wit en groen apart.
Verhit een scheut zonnebloemolie
in de wok. Doe de knoflook en
gember in de wok, gevolgd door
het wit van de paksoi. Wok circa 2
minuten. Voeg het groen van de
paksoi toe en wok nog 1 minuut.
Breng op smaak met zout.
Meng op het laatste moment de
tofu met de saus. Verdeel de
noedels over kommen en serveer
met de tofu en paksoi. Snijd de
lente-ui in dunne ringen en
gebruik om het gerecht mee te
garneren.
Kijk voor een video bij dit
recept en meer inspiratie
op onze website in de
sectie Koken Eten
PC
De chefs van
24Kitchen geven
antwoord op een van
de meestgestelde
vragen in Nederland:
wat eten we van
daag? Elke dag bren
gen ze een lekker én
eenvoudig gerecht.
Vandaag: chefs
Job Perry.
- Verhit een pan met ruim gezouten
water. Kook de sobanoedels zoals
aangegeven op de verpakking.
Giet af en spoel onder koud water.
- Scheur de tofu in hapklare
stukken en knijp er zo veel
mogelijk vocht uit. Dit is belangrijk
om de tofu straks goed knapperig
te krijgen. Dep de tofu droog en
wentel door de maizena.
- Verhit een flinke scheut
zonnebloemolie in een koekenpan
en bak hierin de tofu knapperig,
circa 5-10 minuten. Haal uit de pan
en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak ondertussen de saus: Rasp 1
teen knoflook en meng met de
sriracha, sojasaus, limoen zest en
sap van de helft van de limoen.
- Voor de paksoi: Pel de knoflook,
schil de gember en snijd beide fijn.
Snijd de paksoi in stukken en
voor 2 personen
Bereiding: 30 minuten
180 g sobanoedels, 1 blok
stevige tofu, 2 el maizena,
zonnebloemolie om in te
bakken, 1 bosui
Saus
1 teen knoflook
1-2 el sriracha
1 el sojasaus
1 limoen
Paksoi
1 teen knoflook, 3 cm
gember, 1 paksoi,
zonnebloemolie om in
te bakken, zout
Extra nodig
fijne rasp, keukenpapier,
wok
<4K Neerslagkans 20% <4> Neerslagkans 70%
Neerslagkans 50%
Neerslagkans 10%
DAGRECORD I Hoogst 32,913 in 1975 Laagst 6,1°C in
GEMIDDELD Minimum 12,913 I Maximum 23,513
1903
Diana Woei
W@Weerplaza
Met vanmiddag 21 tot 25 graden, een
afzwakkende zuidwestenwind en
geregeld zon is het vandaag prima
zomerweer. Een buitje kan met name
in het noorden en oosten ontstaan
maar het blijft vaker droog. Morgen is
24 tot 27 graden op de thermometer
af te lezen. De lucht is wel onstabieler,
daardoor komt de zon slechts soms
tevoorschijn en trekken er verspreid
over de dag enkele flinke regen- en
onweersbuien van zuidwest naar
noordoost over ons land. Zaterdag
waait er een forse zuidwestenwind,
wisselt de bewolking snel en is het
frisser. Nu en dan breekt de zon door,
er komt ook een bui voor. Op zondag
blijft het vrijwel droog, staat er minder
wind en wordt het hooguit 23 graden.
Neerslagkans 50%
Zon: A 06:11 21:18
Maan: A 15:33 00:33
Volgende maanfase:
Volle maan - 15 augustus
Omm
Vandaag
6 mm
Morgen
Laagwater
uur
cm
uur
cm
Vlissingen
01:35
-217
02:25
-201
Terneuzen
02:50
-214
15:06
-168
Hansweert
03:16
-229
15:35
-183
Roompot buiten
01:15
-161
02:14
-153
Yerseke
03:45
-180
16:06
-135
Krammersluizen West
03:40
-166
15:55
-123
Hoogwater
Vlissingen
08:29
208
20:55
195
Terneuzen
08:52
230
21:16
217
Hansweert
09:26
249
21:46
236
Roompot buiten
08:35
155
21:06
144
Yerseke
10:09
186
22:30
173
Krammersluizen West
10:15
172
22:25
160
VANDAAG
MORGEN
ZATERDAG ZONDAG
GUNSTIG
NIET ZO GUNSTIG
ONGUNSTIG
LASGOW
■I ■LUXEMBURGS
E52^_mOnchen
ZURICH
EAUX
BELGRADO
SOFIA ISTANBOEL
ALLORCA
ft
Rotterdam
Breda
Eindhoven
Antwerpen
Breda
Rotterdam
Antwerpen
Eindhoven