ei a a a a 24° 17° B5l 1E3 B5l k k k 12 RECEPT WEER Tofukruimels met sobanoedels en paksoi 20)° 15° TONZON 24'Kitchen Vandaag Morgen Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Wisselvallig zomerweer Maandag Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies WEES ER OP TIJD BIJ WAT ETEN WE VANDAAG? Bereidingswijze Ingrediënten WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Vandaag weer iplaza 9 6 10 8 8 9 6 9 WEER IN EUROPA SUBSIDIE OP WONINGISOLATIE Regel het direct: vraag een koste loze inspectie van uw kruipruimte TONZON.NL/VLOERISOLATIE VLOERISOLATIE 26° 17° Zaterdag Morgen Zondag donderdag 8 augustus 2019 bewaar het wit en groen apart. Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok. Doe de knoflook en gember in de wok, gevolgd door het wit van de paksoi. Wok circa 2 minuten. Voeg het groen van de paksoi toe en wok nog 1 minuut. Breng op smaak met zout. Meng op het laatste moment de tofu met de saus. Verdeel de noedels over kommen en serveer met de tofu en paksoi. Snijd de lente-ui in dunne ringen en gebruik om het gerecht mee te garneren. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. - Verhit een pan met ruim gezouten water. Kook de sobanoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel onder koud water. - Scheur de tofu in hapklare stukken en knijp er zo veel mogelijk vocht uit. Dit is belangrijk om de tofu straks goed knapperig te krijgen. Dep de tofu droog en wentel door de maizena. - Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koekenpan en bak hierin de tofu knapperig, circa 5-10 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. - Maak ondertussen de saus: Rasp 1 teen knoflook en meng met de sriracha, sojasaus, limoen zest en sap van de helft van de limoen. - Voor de paksoi: Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn. Snijd de paksoi in stukken en voor 2 personen Bereiding: 30 minuten 180 g sobanoedels, 1 blok stevige tofu, 2 el maizena, zonnebloemolie om in te bakken, 1 bosui Saus 1 teen knoflook 1-2 el sriracha 1 el sojasaus 1 limoen Paksoi 1 teen knoflook, 3 cm gember, 1 paksoi, zonnebloemolie om in te bakken, zout Extra nodig fijne rasp, keukenpapier, wok <4K Neerslagkans 20% <4> Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% Neerslagkans 10% DAGRECORD I Hoogst 32,913 in 1975 Laagst 6,1°C in GEMIDDELD Minimum 12,913 I Maximum 23,513 1903 Diana Woei W@Weerplaza Met vanmiddag 21 tot 25 graden, een afzwakkende zuidwestenwind en geregeld zon is het vandaag prima zomerweer. Een buitje kan met name in het noorden en oosten ontstaan maar het blijft vaker droog. Morgen is 24 tot 27 graden op de thermometer af te lezen. De lucht is wel onstabieler, daardoor komt de zon slechts soms tevoorschijn en trekken er verspreid over de dag enkele flinke regen- en onweersbuien van zuidwest naar noordoost over ons land. Zaterdag waait er een forse zuidwestenwind, wisselt de bewolking snel en is het frisser. Nu en dan breekt de zon door, er komt ook een bui voor. Op zondag blijft het vrijwel droog, staat er minder wind en wordt het hooguit 23 graden. Neerslagkans 50% Zon: A 06:11 21:18 Maan: A 15:33 00:33 Volgende maanfase: Volle maan - 15 augustus Omm Vandaag 6 mm Morgen Laagwater uur cm uur cm Vlissingen 01:35 -217 02:25 -201 Terneuzen 02:50 -214 15:06 -168 Hansweert 03:16 -229 15:35 -183 Roompot buiten 01:15 -161 02:14 -153 Yerseke 03:45 -180 16:06 -135 Krammersluizen West 03:40 -166 15:55 -123 Hoogwater Vlissingen 08:29 208 20:55 195 Terneuzen 08:52 230 21:16 217 Hansweert 09:26 249 21:46 236 Roompot buiten 08:35 155 21:06 144 Yerseke 10:09 186 22:30 173 Krammersluizen West 10:15 172 22:25 160 VANDAAG MORGEN ZATERDAG ZONDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG LASGOW ■I ■LUXEMBURGS E52^_mOnchen ZURICH EAUX BELGRADO SOFIA ISTANBOEL ALLORCA ft Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 56