a a 22° 15° 24° 17° i E! El El El k k k Vloerverwarming veel effectiever met TONZON Ef 16 RECEPT WEER 24'Kitchen Kip tandoori- wraps van de bbq Vandaag Morgen Vrijdag Zaterdag Zondag Vandaag Morgen Verspreid buien Zon/maan Neerslag Waterstanden Weeradvies Laat nu uw kruipruimte kosteloos inspecteren www.tonzon.nl TONZON WAT ETEN WE VANDAAG? Ingrediënten Bereidingswijze WEER in de regio WEERSVERWACHTING NEDERLAND Morgen weer iplaza 3 9 6 5 10 8 4 9 9 6 WEER IN EUROPA 23° 14° Vandaag klimaatefficiënt woensdag 7 augustus 2019 PC De chefs van 24Kitchen geven antwoord op een van de meestgestelde vragen in Nederland: wat eten we van daag? Elke dag bren gen ze een lekker én eenvoudig gerecht. Vandaag: chefs Job Perry. voor 4 personen Bereiding: 35 minuten - 500 g kippendijfilets 1 pak tortilla wraps Marinade 4 el tandoori pasta, 150 g yoghurt, 1 el neutrale olie, zout en peper Dressing (raita) komkommer, bosje munt, citroen, teen knoflook, 1 el olijfolie, 1 tl honing, 200 g yoghurt, zout en peper Salade 250 g cherrytomaatjes, 1 sjalot, komkommer, citroen, 2 el olijfolie - Steek de barbecue aan. - Leg de kippendijen tussen twee vellen slagersfolie of bakpapier en sla plat met de achterkant van een zware pan. - Doe de tandooripasta, yoghurt en olijfolie in een kom. Breng op smaak met een snuf zout en peper en leg hier de kip in. Meng goed en laat even marineren. - Rasp, voor de dressing, de komkommer grof met de blokrasp en laat iets uitlekken in een zeef. Druk het vocht eruit. Snijd de munt fijn. Rasp de citroenschil. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de komkommer met de olie, honing, yoghurt, citroenschil, knoflook en munt. Pers de citroen erboven uit. Meng en breng op smaak met een snuf zout en peper. Zet in de koelkast. Snijd de cherrytomaatjes in kwarten. Pel en snijd de sjalot in fijne reepjes. Rasp de andere halve komkommer. Doe in een kom. Rasp de citroenschil erbij. Doe alles samen in een kom, pers de halve citroen erboven uit en meng de olijfolie erdoor. Zet in de koelkast. Neem de kip uit de marinade, leg op de barbecue en gril circa 4 minuten per kant. Verwarm de tortilla's kort om en om op de barbecue. Maak wraps van de tandoori kip, salade en dressing. Kijk voor een video bij dit recept en meer inspiratie op onze website in de sectie Koken Eten Neerslagkans 50% <4^ Neerslagkans 20% Neerslagkans 70% Neerslagkans 50% Wilfred Janssen W@Weerplaza In de ochtend verlaat een aantal buien het zuidoosten van het land. De zon breekt vaker door, maar er ontstaan ook weer nieuwe stapelwolken die vanmiddag verspreid uitgroeien tot buien. In de kustprovincies blijft het zo goed als droog. Het wordt 22 of 23 graden en er waait een meest matige westenwind. Vanavond en vannacht is het op de meeste plaatsen droog. Het blijft wisselend bewolkt en kouder dan een graad of 14 wordt het niet. Morgen is er een mix van zon en wolkenvelden. Lokaal kan nog een enkele bui vallen, vooral in het noordoosten van het land. De temperatuur pakt weer wat hoger uit met 22 tot 24 graden. Vrijdag is het warmer, maar vallen er ook regen- en onweersbuien. DAGRECORD I Hoogst 35,013 in 20031 Laagst 4,9°C in 1913 GEMIDDELD Minimum 12,913 I Maximum 23,513 Neerslagkans 10% Zon: A 06:09 21:20 Maan: A 14:17 00:10 Volgende maanfase: Eerste kwartier - 07 augustus 3 mm Vandaag Omm Morgen Laagwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West Hoogwater Vlissingen Terneuzen Hansweert Roompot buiten Yerseke Krammersluizen West 01:15 01:42 02:52 02:50 07:29 07:51 08:30 07:24 09:16 09:29 -241 -256 -188 -173 229 251 269 169 200 186 uur 13:46 02:01 02:28 13:52 15:15 15:05 19:56 20:15 20:52 19:55 21:35 21:36 cm -168 -231 -246 -116 -139 -126 213 235 252 154 185 169 VANDAAG MORGEN VRIJDAG ZATERDAG GUNSTIG NIET ZO GUNSTIG ONGUNSTIG 35" 30 25 20 15 10- Rotterdam Breda Eindhoven Antwerpen Breda Rotterdam Antwerpen Eindhoven 21" 17" .LUXEMBURG BORDEAU:

Krantenbank Zeeland

Provinciale Zeeuwse Courant | 2019 | | pagina 48